العالم - فلسطین اشغالی
شبکه تلویزیونی "کان" رژیم صهیونیستی مولفههایی چون کنترل "محور صلاحالدین" (فیلادلفیا) در مرز غزه- مصر، نظارت بر رفت و آمد افراد از جنوب به شمال باریکه غزه و نیز دسترسی به اسامی اسرای زنده صهیونیست را از جمله مفاد اصلاحیه طرح پیشنهادی "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر برای آتشبس عنوان کرد.
این رسانه صهیونیستی، هدف نتانیاهو از گنجاندن این شروط در طرح آتشبس را جلوگیری از به نتیجه رسیدن آن عنوان کرد و نوشت: موارد مطرحشده در اصلاحیه مورد نظر نتانیاهو بعید است از سوی حماس پذیرفته شوند.
طبق این گزارش، طرح پیشنهادی نتانیاهو از نابودی یا کنار رفتن حماس از قدرت سخنی به میان نیاورده است اما حق بازگشت رژیم اسرائیل به جنگ را برای این رژیم محفوظ نگه داشته است.
پایگاه خبری صهیونیستی "واللا" نیز در گزارش مشابهی، نظارت بر محور صلاحالدین را مورد تاکید "دیوید بارنی" رئیس سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) عنوان کرد که میتواند از طریق حضور نیروهای صلحبان خارجی تحقق یابد.
پیشتر نیز یک مقام غربی، یک منبع فلسطینی و دو منبع مصری به خبرگزاری رویترز گفته بودند رژیم صهیونیستی در حال طراحی اصلاحیهای برای طرح آتشبس است که میتواند مذاکرات را پیچیدهتر کند.
مذاکرهکنندگان رژیم اسرائیل خواهان یک مکانیسم غربالگری برای بازگشت ساکنان غیرنظامی به شمال غزه هستند زیرا نگران هستند که این ساکنان از رزمندگان حماس که هنوز آنجا را در اختیار دارند، حمایت کنند.
در همین حال یک منبع فلسطینی و دو منبع مصری گفتند که حماس درخواست جدید رژیم اسرائیل را رد کرده است.
این دو منبع مصری، درخواست کنترل مرز غزه با مصر در محور صلاح الدین را نیز مورد پذیرش قاهره ندانستند و اعلام کردند که این خواسته خارج از چارچوب توافقات گذشته است.
بر اساس معاهده سازش مصر و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۹، محور صلاح الدین به عنوان یک منطقه حائل در داخل نوار غزه و به موازات مرز با مصر به طول ۱۴ کیلومتر از گذرگاه "کرم ابوسالم" تا ساحل غزه در دریای مدیترانه ایجاد شد.
رژیم صهیونیستی تا سال ۲۰۰۵ کنترل محور صلاحالدین را به عنوان بخشی از حوزه قضایی تحت اختیار خود در دست داشت؛ اما با عقبنشینی از این منطقه، کنترل آن را به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. نیروهای تشکیلات خودگردان تا سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را بر عهده داشتند.
در همان سال، پس از مذاکراتی هجده ماهه توافق امنیتی جدیدی میان قاهره و تلآویو به امضا رسید که براساس آن ۷۵۰ نفر از گارد مرزی مصر اجازه خواهند داشت مجهز به سلاحهای سبک در این منطقه حضور پیدا کنند. براساس این توافق قرار بود تا نیروهای امنیتی مصر از نفوذ و انتقال غیرقانونی کالا یا تجهیزات نظامی به غزه جلوگیری کنند.
پس از عملیات "طوفان الاقصی" در هفتم اکتبر(۱۵ مهر)، مقامات امنیتی رژیم اشغالگر ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونلهای زیر زمینی محور صلاح الدین در جنوب غربی غزه است. برهمین اساس، تلآویو با اعزام هیاتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای خود در این منطقه و نصب دوربینها و حسگرهای نظارتی شده است. با وجود تاکید کابینه راستگرای نتانیاهو بر تحقق این خواسته، اما دولت مصر به دلیل ملاحظات سیاسی- امنیتی تمایلی به اجرای این خواسته ندارد.
مذاکرات برای برقراری دور جدید آتشبس و مبادله اسرا میان حماس و رژیم اسرائیل تاکنون پس از چند دور مذاکره با حماس از طریق میانجی ها به نتیجهای نرسیده است.
رژیم اشغالگر پس از گذشت حدود ۱۰ ماه از آغاز جنگ در باریکه غزه که با دو هدف اعلامشده نابودی مقاومت فلسطین و بازگرداندن اسرای خود به راه افتاد، به اهداف خود نرسیده است.
ایرنا