العالم - آمریکا
واشنگتن دو روز قبل اذعان کرد که ناوهای جنگی آمریکا در دفع حمله تهران به مواضع و پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی کمک کردهاند. البته این، اولین باری نیست که واشنگتن، اینگونه از تلآویو حمایت میکند؛ جنگندههای آمریکایی طی ماههای گذشته در دفع حملات پهپادی و موشکی کروز ایران شرکت داشتهاند.
چند روز قبل پنتاگون از اعزام هزاران نظامی آمریکایی و سه اسکادران هواپیمایی کمکی به خاورمیانه خبر داد.
روزنامه "نیویورکتایمز" نیز سوم اکتبر ٢٠٢٤ گزارشی درباره مواضع و پایگاههای نیروهای آمریکایی و ماموریت آنها در خاورمیانه منتشر کرد به این شرح:
شرق دریای مدیترانه
یک فروند کشتی هجومی آبی خاکی و سه فروند ناو مجهیز به موشکهای هدایتشونده در شرق مدیترانه مستقر کرده است.
بایدن اندکی بعد از حمله موشکی اخیر ایران به رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت که ناوهای جنگی آمریکایی مستقر در این منطقه به اسرائیل برای رهگیری موشکهای بالستیک کمک کرده است.
ناو هواپیمابر "هری ترومن" در اواخر سپتامبر، ایالت ویریجینا را به مقصد شرق دریای مدیترانه ترک کرده است.
دریای سرخ
نیروهای آمریکایی مستقر در دریای سرخ، در ماههای اخیر سعی کردهاند مانع حملات نیروهای انصارالله یمن به کشتیهایی که به مقصد رژیم صهیونیستی در حرکت بودند، شوند. در این میان تعدادی از کشتیهای آمریکایی هدف حمله قرار گرفتند.
به گفته مرکز مطالعات دریایی آمریکا، روز دوشنبه گذشته نیروی دریایی این کشور چند فروند ناو مجهیز به موشکهای هدایتشونده را در دریای سرخ مستقر کرد.
خلیج عمان
ناو هواپیمابر "آبراهام لینکلن" در خلیج عمان واقع در جنوب ایران مستقر شده است. ناوهای بسیار دیگری مثل ناو آبراهام لینکلن در قالب گروه ناوهای هواپیمابر با چندین فروند جنگنده و ناوشکن در این منطقه مستقر شدهاند.
در ماه آگوست "لوید آستن" وزیر دفاع آمریکا مجموعه ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را در راستای تلاش برای تقویت حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه، عازم منطقه کرد.
پایگاههای آمریکایی
حدود ٤٠ هزار نفر تفنگدار آمریکایی در پایگاههای مختلف این کشور در سراسر خاورمیانه مستقر هستند. پنتاگون حاضر نیست آمار دقیقی از تعداد نظامیان خود در منطقه منتشر میکند بلکه صرفا اعلام میکند که "چند هزار نفر" نیرو به منطقه اعزام کرده است.
اوایل سپتامبر حدود ٢۵٠٠ نظامی آمریکا در عراق و ٩٠٠ نفر دیگر در سوریه حضور داشتند.
قطر، بحرین و امارات و نیز جیبوتی در آن سوی دریای سرخ، میزبان پایگاههای آمریکایی هستند.
تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در کویت واقع در جنوب شرق عراق و در حاشیه خلیجفارس، حدود از سال ٢٠٢١ به حدود ١٣۵٠٠ نفر میرسد. این کشور در زمان جنگ عراق، میزبان اصلی نیروهای آمریکایی بود.
تاسیسات آمریکایی در فلسطین اشغالی
طبق اسنادی که بعدها سایت "د اینترسبت" آمریکایی منتشر کرده است وزارت دفاع آمریکا تاسیسات متعددی برای سوختگیری جنگندههای خود در جنوب فلسطین اشغالی تاسیس میکند.
این پروژه شامل احداث تاسیسات جدید و توسعه و نوسازی تاسیسات موجود از جمله چند انبار ذخیره سوخت در پایگاه نظامی اسرائیلی در جنوب فلسطین اشغالی است.
ساخت این تاسیسات در قالب قرارداد یک میلیارد دلاری انجام میشود. طبق این قرارداد، که در سال ٢٠٢٢ بسته شد، شرکت عظیم بویینگ متعهد میشود که تا اواخر سال ٢٠٢٦ چهار ناو هواپیمابر KC-٤٦A Pegasus، در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد.
سایت "عربی پست" در آگوست گذشته بهدنبال افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه، در گزارشی به بررسی مواضع استقرار ناوهای جنگی آمریکایی در خاورمیانه پرداخته بود.
در این گزارش با تکیه بر اطلاعات و آمار مراکز بررسی فعالیتهای دریایی آمریکا درباره مواضع استقرار تفنگداران و اظهارات مقامات این کشور درباره اعزام نیروهای جدید به خاورمیانه و جایگزینی برخی از آنها، مواضع استقرار نیروهای آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت.