العالم - آمریکا
به گزارش رای الیوم، پری بیکن جونیور، ستوننویس واشنگتنپست با انتشار مطلبی نوشت: رسانهها با اشاره به فشار دستیاران جو بایدن رییس جمهور آمریکا، به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر «اسراییل» برای دستیابی به راهحلی برای پایان خشونت، انتقاد از او بابت شمار زیاد قربانیان فلسطینی و ...، مدعی هستند که بایدن نتوانسته نتانیاهو را در مورد کاهش تلفات متقاعد کند.
وی خاطرنشان کرده که شاید این مساله تا حدودی حقیقت داشته باشد اما با گذشت یک سال از جنگ غزه می توان دریافت که دولت بایدن تا حد زیادی با استراتژی نتانیاهو موافق است، اگرچه گاهی اوقات تلاش می کند واقعیت را به شکل دیگری جلوه دهد. وی افزود که از جهات بسیاری، سیاستهای نتانیاهو مشابه سیاستهای ایالات متحده است و اذعان به این امر، اولین قدم برای تغییر آن است.
به نوشته ستوننویس واشنگتنپست، آمریکا اینقدر قدرتمند هست که اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد بتواند بر نتانیاهو اعمال فشار کند لذا از نظر وی به سختی میتوان باور کرد که ایالات متحده با ارسال میلیاردها دلار تسلیحات، نفوذ قابل توجهی در متحد نزدیک خود نتانیاهو نداشته باشد.
جونیور با اشاره به مواردی مشابه مانند موافقت مکزیک با ممانعت از مهاجرت شهروندانش به آمریکا و شکوه مقامات اوکراین از شروط تحمیلی واشنگتن در مقابل کمکهای نظامی، در مقاله خود به این نتیجه رسیده که آمریکا تنها تظاهر به مخالفت با سیاستهای نتانیاهو میکند.
جونیور این گونه استدلال می کند که شیوه عملکرد ایالات متحده هنگام نرسیدن به خواستههایش از سوی طرف مقابل، اغلب "بسیار تهاجمی" است، مانند مصادره هواپیمای نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا که حاضر به پذیرفتن خواست آمریکا و کنار گذاشتن قدرت نشد و خشم آمریکاییها را برانگیخت.
به گفته نویسنده، اقدام دولت آمریکا برای مهار اسرائیل با اهرم فشار کمکهای نظامی، بسیار ناچیز بوده است.
ستوننویس واشنگتن پست خاطرنشان کرده که بایدن و دستیاران ارشد او در ابتدای جنگ غزه تلاش زیادی برای کماهمیت جلوه دادن اقدامات رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن آن انجام دادند اما توسط گروههای حقوق بشر، سایر کشورها و حتی برخی مقامات در دولت ایالات متحده به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند.
این اقدامات شامل ممانعت اسرائیل از رسیدن کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی است. نتانیاهو اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) را در تهران هدف قرار داد و پیجرهای (دستگاه های پیجو) مورد استفاده حزب الله لبنان را منفجر کرد.
جونیور در ادامه مقاله خود می نویسد که او پیشنهاد نمیکند اسرائیل به خواست آمریکا از تلاش برای آنچه که نابودی حماس و حزبالله برمی شمارد، دست بردارد اما اگر ایالات متحده قدرتمندانه فشار وارد میکرد، میتوانست اسرائیل را وادار به پذیرش کند و از رنج غیرنظامیان فلسطینی که هیچ نقشی در حمله 7 اکتبر 2023 نداشتهاند، بکاهد.
وی این پرسش را مطرح کرده که چه چیز مانع از آن شده که آمریکا واقعاً اسرائیل را مهار کند؟ جونیور خود در پاسخ به این سوال می گوید: «آمریکا واقعاً نمیخواهد چنین کند.»
وی در ادامه این مطلب می نویسد: اظهارات علنی بایدن و دیگر مقامات دولت آمریکا با دیدگاه نتانیاهو درباره خاورمیانه کاملا مطابقت دارد. رهبران تلآویو و واشنگتن همواره اسرائیل را به عنوان "دولتی دموکراتیک با اخلاق خوب و احاطه شده توسط دولتهای متخاصم" معرفی میکنند.
این نویسنده توصیه می کند که ایالات متحده برای تدوین سیاست جدید در قبال رژیم صهیونیستی تلاش کند و نیز به جای سخنرانی علیه نتانیاهو یا بایدن در مورد شمار زیاد کودکانی که کشته میشوند یا از گرسنگی میمیرند، "باید آنها را به تجدید نظر در اتحاد میان واشنگتن و تلآویو وادار کرد."
وی بر لزوم توقف دخالت ایالات متحده در جنگهای سرد و طولانی مدت با چین، ایران، روسیه یا هر کشور دیگری تاکید کرد و خواستار محکوم کردن عملیات روسیه در اوکراین و انتقاد از متحدان، اعم از انگلستان یا اسرائیل، در صورت رفتار ناعادلانه شد.
وی تاکید کرد که بایدن و دستیارانش باید همچون سال گذشته بگویند: "جان اسرائیلیها و فلسطینیها مهم است"، نه اینکه بگویند "اسرائیل حق دفاع از خود را دارد".
جونیور مقاله خود را با لحنی تندتر به پایان رسانده و می نویسد که دولت بایدن و منتقدان به جای شکوههای لفظی از نتانیاهو، باید کار اساسی انجام دهند. ایالات متحده یا موافقت خود را با استراتژی نتانیاهو رسما اعلام کند یا گامهای واقعی و اقدام عملی کارآمد برای کاهش اقدامات مخرب نتانیاهو بردارد.