العالم- آمریکا
فیلم "کارآموز"، ساخته علی عباسی، کارگردان ایرانی - دانمارکی درباره دوران جوانی دونالد ترامپ تنها چند هفته قبل از این که شهروندان آمریکا در روز ۵ نوامبر پای صندوقهای رای بروند، در سینماهای آمریکا اکران شد.
تیم ترامپ پیش از اکران فیلم به شدت از آن انتقاد کرد و آن را "کاملاً ساختگی و زباله" خواند. ترامپ در واکنش به این فیلم، حتی تهدید به اقدامات قانونی کرد.
به دلیل حساسیتهای موجود، فیلمبرداری این اثر به جای ایالات متحده در کانادا انجام شد. با این حال، فیلم به موقع در آمریکا و در جریان کارزار انتخاباتی ترامپ اکران شد.
اکران فیلم کارآموز در حالی صورت میگیرد که "استیون چونگ" سخنگوی ترامپ نیز ۳۰ ماه اوت (۹ شهریور) در بیانیهای این فیلم را "مداخله نخبگان هالیوود در انتخابات قبل از نوامبر" خوانده و گفته بود: "این فیلم یک توهین مخرب محض است و هرگز نباید اکران شود."
چونگ تاکید کرده بود: "این فیلم حتی ارزش ندارد که در بخش دیویدیهای ارزانقیمت یک فروشگاه تخفیفخورده در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار بگیرد."
"کارآموز" یک بیوگرافی سینمایی از ترامپ در سالهای جوانی با بازی "سباستین استن" (در نقش ترامپ) است که در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ یعنی زمانی که او در حال گسترش تجارت املاک و مستغلات خود در نیویورک بود، روایت میشود. این فیلم ترامپ را "نوعی هیولای بیرحم" به تصویر کشیده است.
ترامپ در یک صحنه فیلم به همسر سابقش، "ایوانا" با بازی "ماریا باکالوا" تجاوز میکند. ایوانا ترامپ در گزارش طلاقش در سال ۱۹۹۰ ادعا کرده بود که "ترامپ به او تجاوز کرده است".
ترامپ اما این اتهام را رد کرد و ایوانا ترامپ بعدها گفت که منظورش تجاوز به معنای واقعی کلمه نبوده، بلکه احساس میکرد که مورد تجاوز قرار گرفته است.
فیلم "کارآموز" همچنین روایتگر دوستی ترامپ و "روی کوهن" وکیل مدافع و مشاور حقوقی او با بازی "جرمی استرانگ" است. فیلم به گونهای به تصویر درآمده که گویی کوهن در کمک به موفقیت تجاری ترامپ نقش اساسی داشته، اما ترامپ بعداً زمانی که دیگر برایش مفید نبوده او را کنار گذاشته است. کوهن در سال ۱۹۸۶ بر اثر ایدز درگذشت. در این فیلم ترامپ از جمله به دلیل ابتلای کوهن به این بیماری از او فاصله میگیرد.
گابریل شرمن، فیلمنامهنویس این فیلم آمریکایی در حاشیه جشنواره کن گفته بود که ترامپ را بر اساس واقعیتهای رخ داده به تصویر کشیده است. "کارآموز" محصول مشترک کانادا، دانمارک و ایرلند است.
هنگامی که این فیلم در جشنواره کن به نمایش درآمد، شرکتکنندگان به مدت هشت دقیقه آن را ایستاده مورد تشویق قرار دادند.
فیلم کارآموز علیرغم این که در گیشه سینماهای آمریکا با استقبال چندانی روبرو نشد، اما به عنوان یک اثر سینمایی که تصویری از گذشته ترامپ ارائه میدهد، توجهبرانگیز است.