العالم - آسیا
اندیشکده آمریکایی «چاتم هاوس» با بیان این مطلب نوشت: استراتژی «اول آمریکا» ترامپ در سیاست خارجی اش، میتواند منجر به خروج کامل یا جزئی آمریکا از بسیاری از سازمانهای بینالمللی و ابتکارات جهانی شود که از پایان جنگ جهانی دوم سنگ زیربنایی آن را قرار داد.
روش چین برای توسعه فناوری سبز، از تولید انرژی تا خودروهای برقی، کنترل این بخش از جهان را به این کشور داده است.
کنار کشیدن آمریکا از صحنه ی بین المللی ، خلایی ایجاد خواهد کرد که چین در پر کردن آن تردیدی نخواهد کرد.
چاتم هاوس می افزاید: پکن به دنبال دستیابی به فضای گستردهتری برای تضمین نقش رهبری خود در جهان و تدوین یک نظام بینالمللی چندجانبه در خدمت منافع خود است .
چین با دگرگونی سازمان ملل متحد، راه اندازی ابتکارات بین المللی ، و تعیین شرایط و ضوابط حاکم بر فناوری های جدید به دنبال دستیابی به این چشم انداز است.
چین از سال 2021، سه ابتکار جهانی یعنی توسعه ، امنیت و تمدن جهانی مرتبط با نفوذ خود در سازمان ملل را آغاز کرد.
سازمان ملل همچنین به ابزاری کلیدی تبدیل شده است که چین از طریق آن تلاش می کند نقش خود را به عنوان یک میانجی جهانی، از جمله ترویج طرح صلح در اوکراین، با همکاری برزیل، ایفا کند.
ابتکار امنیت جهانی ، چارچوبی برای همکاری امنیتی بینالمللی در مواجهه با ائتلاف های نظامی آمریکاست . درحالی که چین از نظر قدرت نظامی هنوز از آمریکا بسیار عقب است، زیرا ابتکار امنیت جهانی با تاکید بر همکاری در زمینه هایی از جمله امنیت داخلی، متناسب با نقاط قوت چین طراحی شده است.
در واقع، چین ثابت کرده است که یک شریک امنیتی جذاب برای شرکای نظامی آمریکاست. زیرا به عنوان نمونه پاکستان به عنوان متحد اصلی آمریکا خارج از ناتو، در حال افزایش همکاری امنیتی خود با چین برای محافظت از شهروندان چینی است که در طرح موسوم به یک کمربند و یک جاده کار می کنند.
همچنین گزارش ها حاکی از آن است که مصر متحد اصلی آمریکا خارج از ناتو، قصد دارد به جای جنگنده های F-16 آمریکایی از جنگنده های چینی J-20 استفاده کند.
این اندیشکده در پایان تاکید می کند : حضور یک دولت آمریکایی مایل به دوری از مسائل جهانی ، ممکن است به راحتی اجازه دهد که گفتمان ارزشهای «تمدنی» اتخاذ شده توسط پکن بهویژه با افزایش نفوذ چین در سازمان ملل، به چارچوب مطلوب دیپلماسی بینالمللی تبدیل شود.