العالم - آسیا
چائوچی جئون، روزنامهنگار و پژوهشگر چینی در امور بینالملل در گفت وگو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: اختلافات و درگیریهای سیاسی دولت و پارلمان کره جنوبی دلایل مختلفی دارد، در سالهای گذشته جناح بندی های حزبی و مردمی به طور فزاینده ای افزایش یافت به گونه ای که فضای سیاسی را ملتهب تر کرد و باعث بی ثباتی شد.
وی افزود: می توان درگیری موجود در کره جنوبی را بازتاب افزایش درگیری سیاسی داخلی در این کشور از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور کنونی و اجرای سیاست خارجی وی دانست، زیرا وی تلاش کرد برای مقابله با تهدید کره شمالی همکاری های نظامی خود را با آمریکا تقویت کند. اما این سیاست از حمایت گسترده مردمی در داخل کشور برخوردار نشد، بلکه موج شدیدی از مخالفت ها را برانگیخت و میزان حمایت شهروندان از رئیس جمهور کره جنوبی کاهش یافت، همین امر باعث افزایش فشار بر وی شد و احزاب مخالف نیز از اختلاف بر سر لایحه بودجه استفاده کردند.
جئون افزود: دولت کره جنوبی اعلام کرده که هدف از اقداماتش جلوگیری از نفوذ وفاداران کره شمالی در نهادهای دولتی است، اما به نظر می رسد این ادعا صرفاً بهانه ای برای حذف رقبای سیاسی است.
وی افزود: اولاً رئیس جمهور کره جنوبی هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا منتشر نکرد و هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند چننی افرادی واقعاً امنیت ملی را تهدید می کنند و همین مساله بی اعتبار بودن اظهارات دولت را ثابت کرد، دوم اینکه این ادعا مورد حمایت گسترده مردمی قرار نگرفت.
این روزنامهنگار و پژوهشگر چینی با بیان اینکه بحران کره جنوبی از طریق سیاسی حل خواهد شد و اختلافات بیش از این گشترش نخواهد یافت، گفت: استعفای رئیس جمهور کره جنوبی پس از استعفای رئیس ستاد، مدیر دفتر و وزیر دفاع اجتناب ناپذیر شده است.
وی افزود: حزب سیاسی حاکم نیز از رئیس جمهور خواسته که حزب را ترک کند. همزمان، شش حزب بزرگ مخالف در کره جنوبی بیانیه مشترکی برای عزل رئیس جمهور ارائه کردند و رسانه های کره جنوبی نیز استعفای فوری رئیس جمهور و بازجویی از وی پس از زندانی شدن را خواستار شدند.
به رغم عقب نشینی رییس جمهور کره جنوبی و لغو دستور حکومت نظامی اضطراری، هزاران معترض که از زمان اعلام حکومت نظامی مقابل پارلمان در سئول تجمع کرده بودند خواستار استعفای فوری یون سوک یول شدهاند.