العالم - ایران
به گزارش العالم، ایران دارای خط ساحلی طولانی شامل بیش از 200 بندر و 14 بندر اصلی است.
استان خوزستان در جنوب غربی ایران به دلیل دارا بودن بنادر استراتژیک از سرمایههای مهم اقتصادی کشور محسوب میشود.
ابوطالب گرایلو مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان به خبرنگار العالم گفت: سالانه بین 20 تا 30 درصد از حمل و نقل دریایی کشور از طریق استان خوزستان صورت میگیرد و بندر امام خمینی که یکی از بنادر حیاتی است، نقش 70 درصدی در تامین کالاهای اساسی دارد.
در همین زمینه کامبیز مالکی زاده مدیر بندر آبادان به العالم گفت: بندر آبادان نیز یکی از بنادر اصلی در زمینه تحکیم روابط اقتصادی است چرا که در صادرات محصولات به عراق، کویت و کشورهای حوزه خلیج فارس موفق به ثبت رکوردهای جدیدی در حمل و نقل کالا با ظرفیت بیش از یک میلیون تن شده است.
علی عسکری مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر نیز در گفت وگو با العالم اظهار داشت: این بندر سالانه تا 11 میلیون تن ظرفیت دارد و به دلیل صادرات کالا به عراق و کویت و واردات از امارات، بندری چند منظوره محسوب میشود. همچنین در این بندر دو بار در هفته سفرهای دریایی به کویت صورت می گیرد.
بندر چابهار در جنوب غربی ایران، نیز از بنادر مهم کشور در خارج از خلیج فارس به شمار میرود که در شمال اقیانوس هند و شرق دریای عمان قرار دارد.
قاسم عسکری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: بندر چابهار شریان اصلی کریدور شمال - جنوب و محور شرقی محسوب میشود. انواع مختلف کشتی از جمله کشتیهای بزرگ با ظرفیت تا 120هزار تن وارد آن میشود و ترافیک کانتینر در آنجا شاهد رشد 70 درصدی با بارگیری بیش از 60هزار کانتینر بوده است.
بندر امیرآباد نیز در زمینه واردات و صادرات نظر سرمایهگذاران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است.
محمدعلی موسی پورگرگی مدیرکل بنادر و دریایی بندر امیرآباد گفت: هدف ما افزایش ظرفیت عملیاتی بندر از هفت و نیم میلیون تن به 10 میلیون تن است.
بندر امیرآباد بندری تجاری صنعتی در شمال شهرستان بهشهر در استان مازندران است. این بندر براساس میزان تخلیه و بارگیری در سال ۱۴۰۱ در زمره بزرگترین بندر شمال کشور بعد از بندر انزلی و ششمین بندر بزرگ ایران قرار گرفت.
بنابر این گزارش علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در مراسم گرامیداشت روز ملی حمل و نقل که شامگاه دوشنبه سوم دی ماه ۱۴۰۳ در هتل همای تهران برگزار شد، از انعقاد ۳۰ توافقنامه و تفاهمنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی در بنادر کشور به ارزش ۹۰ همت خبر داد.
براساس این گزارش بنادر شهید رجایی در شهر بندرعباس استان هرمزگان و امام خمینی (ره) در ماهشهر استان خوزستان هرکدام با هفت قرارداد و تفاهم نامه بیشترین سهم از برنامه های را به خود اختصاص دادهاند. همچنین بنادر امیرآباد، بوشهر، نوشهر به ترتیب شش، چهار و دو فقره و بندر انزلی و چابهار هرکدام یک قرارداد را به امضا رسانده ند.
گفتنی است مراسم امضای این ۳۰ قرارداد و تفاهم نامه با هدف ارتقای حمل و نقل دریایی و خدمات بندری به عنوان محور اصلی توسعه دریامحور کشور با محوریت سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم گرامیداشت روز ملی حمل و نقل برگزار شد.