العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، این رهبر حماس که خواست نامش فاش نشود، گفت: در سایه دو دستگی و اختلاف در ائتلاف تحت ریاست «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، این مواضع مطرح می شود.
وی افزود: تعهداتی از سوی میانجی گران داده و همچنین مکتوب شده که به دنبال پایان روند مبادله اسیران فلسطینی و اسرائیلی، جنگ از سرگرفته نشود. نتانیاهو می خواست پس از مرحله اول، جنگ را از سر بگیرد و در مقابل اصرار مقاومت بر رد آن و شرط عدم از سرگیری جنگ و عملیات نظامی، روی فرمولی توافق شد که اگر حماس توافق را نقض کرد، عملیات نظامی از سرگرفته شود.
این رهبر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ادامه داد: این فرمول از سوی میانجی گران مطرح و به عنوان برون رفتی برای نتانیاهو و تسهیل کننده کار وی در برابر اعضای افراطی کابینه اش قلمداد شد تا توافق را به آنها عرضه کند و راه گریزی داشته باشد و مشکلی در توافق رخ ندهد.
از سوی دیگر، یک منبع آگاه مصری به العربی الجدید اعلام کرد: درباره سازوکارهای روند ورود کمک ها که همه طرفها به آن پایبند باشند نیز توافق شده، از جمله سازوکاری درباره بازرسی برای اینکه کمک ها در گذرگاه «ابوسالم» یا «العوجه» یا «رفح» مشابه آنچه در آتش بس نخست در نوامبر ۲۰۲۳ رخ داد، انباشته نشود.
وی افزود: همچنین توافقاتی درباره راه اندازی گذرگاه رفح و بازگشت فلسطینیان سرگردان در قاهره به غزه و نیز مجروحان برای درمان به خارج از غزه توافق شده است.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی در بیش از ۱۵ ماه گذشته بارها با هرگونه توافق آتش بس مخالفت کرد و شاید دلیل این امر نیز به شکست در اهداف اعلام شده آن برمیگردد، اما در روزهای اخیر، فشارهای زیادی بر نتانیاهو برای پذیرش آتش بس اعمال شد.
در نهایت با وجود مخالفت تندروهای کابینه نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای فرار از شکستهای بیشتر به این آتش بس تن داد.
مهمترین اهدافی که رژیم صهیونیستی با پذیرش این آتش بس نتوانست محقق کند، شکست کامل حماس، آزادی اسرا و بازگرداندن شهرک نشینان آواره به شمال سرزمینهای اشغالی بود و درست به این دلایل می توان آتش بس غزه را «شکست دوباره رژیم صهیونیستی در بُعد اطلاعاتی و عملیاتی» پس از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ قلمداد کرد.
این توافق که با میانجیگری قطر، آمریکا و مصر انجام شد و از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه(۳۰ دی) اجرا خواهد شد، شامل مکانیسم مرحله اول است که ۴۲ روز به طول میانجامد و طی آن ۳۳ اسیر صهیونیست (اعم از زنده و یا جسد) تحویل داده میشوند.
«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد: این توافق [آتش بس با غزه] ننگین و ناقص است و ما در حزب "عوتسما یهودیت" استعفای خود را تقدیم خواهیم کرد.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل نیز که مخالف آتش بس غزه است، از نتانیاهو ضمانت های کتبی در مورد از سرگیری جنگ پس از مرحله اول توافق نامه درخواست کرد.