هند حریم هوایی خود را بر روی تمام هواپیماهای پاکستانی بست

پنج‌شنبه 11 ارديبهشت 1404
10:05
هند حریم هوایی خود را بر روی تمام هواپیماهای پاکستانی بست دولت هند در میان افزایش تنشها با پاکستان اعلام کرد حریم هوایی خود را به روی تمام پروازهای این کشور بسته است.

العالم - آسیا

به گزارش رویترز، اعلامیه دولت هند روز چهارشنبه، چند روز پس از آنکه پاکستان پرواز هواپیماهای هندی بر فراز خاک خود را ممنوع کرد، منتشر می شود.

طبق اطلاعیه‌ دولت هند این ممنوعیت از ۳۰ آوریل تا ۲۳ مه (۱۰ اردیبهشت تا ۴ خرداد) ادامه خواهد داشت.

تأثیر این ممنوعیت بر صنعت هواپیمایی پاکستان احتمالاً کمتر از هند خواهد بود، زیرا تنها خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان برای مسیرهای خاص از جمله پروازها با مقصد کوالالامپور از حریم هوایی هند استفاده می کنند.

هفته گذشته، پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی متعلق یا تحت مدیریت هند بست و تمام تجارت از جمله از طریق کشورهای ثالث را به حالت تعلیق درآورد و صدور روادید ویژه جنوب آسیا برای اتباع هندی را متوقف کرد.

پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد اطلاعات موثقی از قصد هند برای انجام عملیات نظامی در چند روز آینده دارد.

از زمان حمله تروریستی در کشمیر، این دو کشور مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر آغاز کرده‌اند که تعلیق پیمان آب سند یکی از آنها است.

روابط هند و پاکستان پس از یک حمله تروریستی مرگبار در ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ در منطقه پهلگام (کشمیر تحت کنترل هند)، که ۲۶ کشته و ۱۷ زخمی برجای گذاشت، به شدت متشنج شد.

هند، پاکستان را به حمایت از گروه شبه‌نظامی «جبهه مقاومت»، شاخه‌ای از لشکر طیبه، متهم کرد، در حالی که پاکستان این اتهامات را رد کرده و خواستار تحقیقات بی‌طرفانه شده است.

در واکنش، هند صدور روادید برای شهروندان پاکستانی را تعلیق کرد، گذرگاه‌های مرزی را بست و تهدید به قطع جریان آب رودخانه سند کرد. پاکستان نیز حریم هوایی خود را به روی پروازهای هندی بست، روابط تجاری را قطع کرد و تعلیق معاهده آب را «اقدام جنگی» خواند. تبادل آتش مرزی در ۲۵ آوریل و تظاهرات ضد هندی در اسلام‌آباد، تنش‌ها را تشدید کرد و نگرانی‌ها از درگیری نظامی بین دو قدرت هسته‌ای را افزایش داده است.

0% ...

آخرین اخبار

تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ پاسخ کوبنده مقاومت با ده‌ها عملیات


اولیانوف: دیدگاه تهران در مورد مذاکرات به واقعیت نزدیک‌تر است


جزئیاتی از استعفای مدیر مرکز اطلاعات ملی آمریکا


گفت وگوی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه ترکیه، قطر و عراق


عراقچی: به رغم سوءظن شدید به آمریکا، مسئولانه وارد روند دیپلماتیک شده ایم


بقائی: تمرکز مذاکرات بر خاتمه جنگ است/ هیات قطری با وزیر خارجه دیدار کرد


فرانسه هرگونه مداخله ناتو در تنگه هرمز را رد کرد


حمله مکرر به امدادگران لبنانی، گواهی بر خوی وحشی‌گری رژیم صهیونیستی +فیلم


سودان، امارات را به طولانی‌کردن جنگ و حمایت از تجزیه کشور متهم کرد


رئیس شورای عالی سیاسی یمن: هرگونه تجاوز جدید آمریکا یا "اسرائیل" با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد