در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم

یک مقام سابق عراقی جزئیات مهم از انگیزه‌های تجاوز به ایران فاش کرد!

چهارشنبه 11 تير 1404 - 21:22

نخست وزیر سابق عراق تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حامی اصلی نیروهای مقاومت، دشمنان را به این باور رسانده است که هدف اصلی حمله به ایران است، نه تأسیسات هسته‌ای. او هدف اصلی این تجاوز را «سرنگونی نظام» دانست و خاطرنشان کرد که حمله به ایران عملی احمقانه بود.

العالم - ایران

«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر سابق عراق در مصاحبه با شبکه العالم در برنامه «نشست ویژه» در مورد تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران و انگیزه‌هایی که این رژیم را به آغاز تجاوز خود سوق داد، اظهار داشت که طبیعی است که رژیم صهیونیستی در زمانی که اسناد دیپلماتیک شاهد تحرکات شدید برای حل و فصل اوضاع بود، به خاک جمهوری اسلامی ایران حمله کند. بنیامین نتانیاهو نه فقط اکنون بلکه دهه‌هاست تکرار می‌کند: «اول ایران، دوم ایران، سوم ایران». او می‌داند که در منطقه، تحول بزرگی در رابطه با نبرد ملت‌ها و نیروهای مقاومت با رژیم صهیونیستی در حال وقوع است. این نبردها، به ویژه پس از "طوفان الاقصی"، به سطح قابل توجهی رسیده‌اند و در این نبردها تنها ما عواقب، درد و فداکاری‌ متحمل نمی‌شویم، بلکه موجودیت رژیم را - به گفته خودشان - تهدید می‌کند.

هدف اصلی تجاوز اسرائیلی-آمریکایی علیه ایران

عادل عبدالمهدی، نخست وزیر سابق عراق تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حامی اصلی نیروهای مقاومت، دشمنان را به این باور رسانده است که هدف اصلی حمله به ایران است، نه تأسیسات هسته‌ای. او هدف اصلی این تجاوز را «سرنگونی نظام» دانست که از رفتار آمریکایی‌ها کاملاً آشکار است. این موضوع از قبل اعلام شده بود: تسلیم بی‌قید و شرط، ترور حضرت امام خامنه‌ای و موارد دیگر.

عبدالمهدی توضیح داد که شیوه نبرد، ماهیت ترورهای آغاز تجاوزگری، ماهیت موشک‌های شلیک شده، مناطق هدف قرار گرفته، گردآوری مزدوران زیاد در داخل خاک جمهوری اسلامی و شلیک بسیاری از پهپادها از داخل جمهوری اسلامی، همه به طرحی اشاره دارند که سال‌ها در دست تهیه بوده است.

ناکامی در دستیابی به اهداف تجاوزگری علیه ایران

عبدالمهدی گفت: «ما نمی‌توانیم بین مذاکرات و نبردها تمایز قائل شویم؛ حقیقت این است که هر یک مکمل دیگری است. این حمله در هر صورت اتفاق می‌افتاد، به خصوص پس از دومین «وعده صادق» و تحولات لبنان و غزه احتمال ان زیاد شد. تاکنون، آنها نتوانسته‌اند مسئله غزه را حل کنند و اکنون به فکر خروج از غزه و پایان دادن به نبردها هستند، همانطور که از لبنان عقب‌نشینی کردند. آنها هرچند جنجال رسانه‌ای بزرگ ایجاد کردند که پیروز شده‌اند، اما در حقیقت به هیچ یک از اهداف خود نرسیده‌اند.»

حمله به جمهوری اسلامی کاری بس احمقانه بود!

عبدالمهدی حمله به جمهوری اسلامی را کاری بس احمقانه و وسیله‌ای برای فرار به جلو دانست.

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که در این نبرد اولا موجودیت آنها به شدت در معرض تهدید قرار گرفت. دوم نبرد برای اولین بار در سرزمین‌های تحت اشغال اسرائیل، به وقوع پیوست، برخلاف نبردهای پیشین که همواره در خارج تل‌آویو صورت می‌گرفت و جامعه اسرائیل کاملا آرام بود.

کشیده شدن نبرد به داخل تل‌آویو برای اولین بار

عبدالمهدی معتقد است که رژیم صهیونیستی انتظار داشت در عملیات خود موفق شود و در روزهای اول جنگ چنین تصوری هم داشت.

حتی سخنرانی ترامپ رئیس جمهور آمریکا خطاب به ایران در روزهای اول جنگ مبنی بر اینکه « کار شما تمام شد. شما شکست خورده‌اید، اکنون تسلیم شدن بی‌قید و شرط خود را اعلام کنید و بیایید این جنگ را متوقف کنیم. شما کشوری با تمدن هستید» نشان می‌دهد که ترامپ معتقد بود که به دستاوردی دست یافته است.

وی افزود: «ترامپ با توجه به موازنه‌های متغیر در جبهه‌ها، اظهارات متناقض و متعددی دارد اما پس انفجار پیجرها و ترورها در لبنان و شهادت سید حسن نصرالله (رحمه الله) فکر می‌کرد که به دستاوردی دست خواهد یافت.»

عبدالمهدی معتقد است دشمنان از توانایی‌های ایران آگاه هستند. آنها فکر می‌کردند گنبد آهنین و قابلیت‌های دفاعی آن از آنها محافظت خواهد کرد. باید توجه کرد که این جنگ فقط بین "اسرائیل" و جمهوری اسلامی نبود، بلکه بین اسرائیل، ناتو، ایالات متحده و تعداد زیادی از کشورهای دیگر از یک سو و جمهوری اسلامی از سوی دیگر بود. این نبرد در حقیقت در راستای یک جنگ جهانی بزرگتر بود، نه یک نبرد منطقه‌ای محدود. نکته دیگر این که رخ دادن نبرد "اسرائیل" علیه ایران پس از شکست‌ در اوکراین و سایر نبردهای جهانی که تأثیرات قابل توجهی در تغییر فضای سیاسی و ژئوپلیتیکی در منطقه و کل جهان داشته‌اند، نشان می‌دهد این امور با هم مرتبط است.

چرا تجاوز علیه ایران در این زمان صورت گرفت؟

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که "اسرائیل" سال‌هاست که برای این حمله آماده می‌شد. اطلاعات زیاد در مورد ورود عناصر خارجی، استقرار آنها در داخل ایران، خرید ساختمان‌ها و آپارتمان‌ها، افتتاح کارخانه‌های کوچک و کارگاه‌های پهپادسازی و استقرار آنها در سراسر خاک ایران موید این مطلب است که چنین فعالیتی تنها در ماه‌های اخیر انجام نشده، بلکه سال‌هاست که در حال انجام است و سرویس‌های اطلاعاتی بسیاری از کشورها از ان خبر داشتند و برای آن کاملا آماده بودند.

کمک قدرت‌های غربی به "اسرائیل"

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی نمی‌توانست به تنهایی تمام این تدارکات و توانایی‌ها را تهیه کند و با کمک سازمان‌های اطلاعاتی متعدد و گسترده از جمله نیروهای محلی در ایران، نیروهای منطقه‌ای محلی در منطقه و سایر قدرت‌های غربی و همچنین هر کسی که ‌توانستند آن را بخرند و استخدام کنند، این کار را انجام داد. این یک عملیات سازمان‌یافته و از پیش برنامه‌ریزی‌شده بود.

دست و پا زدن نتانیاهو برای ژست پیروزی

عبدالمهدی توضیح داد که تجاوزگری "اسرائیل" طبق زمان‌بندی خاصی که داشت، پس از اوضاع سوریه و لبنان، اتفاقات فلسطین و غزه و ... صورت گرفت. نتانیاهو تصور می کرد در این جنگ به موفقیت دست خواهد یافت، یا حداقل فرار رو به جلو خواهد داشت و حال تلاش می‌کند خود را پیروز میدان جلوه دهد.

عبد المهدی گفت: نباید آمریکا را دنباله رو رژیم صهیونیستی بدانیم؛ این کشور در واقع شریک جرم اصلی در این تهاجم است؛ یا این رژیم را وادار به حمله کرده یا اینکه خود به طور مستقیم از آن پشتیبانی کرده است. آمریکا از همه اقدامات این رژیم اطلاع داشته است و ابدا نباید تصور کرد که رژیم اشغالگر بدون اطلاع آمریکا کاری کرده باشد.

وی افزود: در آخرین روز جنگ وقتی که ادعا کردند که هواپیماها برای بمباران جمهوری اسلامی ایران – آنهم پس از آنکه ایران آخرین ضربه را (بر رژیم اشغالگر) وارد کرده بود - پرواز کردند، ترامپ ادعا کرد که با آنها تماس گرفته و گفته است: "هواپیماها را برگردانید". بنابراین، این تصور که دو نقش جداگانه وجود دارد، نادرست است، در واقع دو ماموریت و دو نقش با یک دیدگاه راهبردی و یک طرح واحد در کار بود. نمی توان تصور کرد که "اسرائیل"، آمریکا را درگیر جنگ کرده است یا آمریکا "اسرائیل" را؛ در واقع این دو روابط تنگاتنگی با هم دارند و افول یا فروپاشی یکی منجر به افول و فروپاشی دیگری می‌شود و پیروزی یکی منجر به پیروزی دیگری می‌شود.

حمله به ایران چه دستاوردی برای آمریکا داشت؟!

عبد المهدی تصریح کرد که پس از حمله آمریکا باید اعتراف کنیم که طرف مقابل شامل رژیم صهیونیستی، ناتو، غرب و همه دشمنان و آمریکا از چند نظر از جمله تبلیغات و غوغاسالاری دست بالاتر داشتند؛ آنها در زمینه جنگ رسانه‌ای همه ابزارهای لازم از جمله تریبون‌ها و غیره را در اختیار دارند.

وی افزود: "با این حال، جنگ رسانه‌ای دیگری از دل پایگاه مردمی برخاسته است؛ آنها روبنا را در اختیار دارند، در حالی که مردم اکنون پلتفرمهایی مانند تیک تاک و رسانه‌های اجتماعی وکلا زیرساخت‌ها را در اختیار دارند و از این طریق می توانند تصاویر و صحنه‌هایی متفاوت از آنچه توسط مراکز رسمی و رسانه‌های مرسوم پخش می‌شود را منتقل کنند. در زمینه‌های دیگر، مانند جاسوسی، ترور، تبلیغات و قدرت هوایی، درست است که آنها دست بالا را دارند، اما ما از نظر ساختار مردمی برتر هستیم. این یک پدیده جهانی است؛ امروز می‌بینیم که مردم تظاهرات می‌کنند، محکوم می‌کنند و مواضع محکمی می‌گیرند، در حالی که دولت‌ها موضع متفاوتی می‌گیرند."

نقش ایدئولوژی در تجاوز به ایران

عبد المهدی در این مصاحبه با اشاره به نقش ایدئولوژی خاطرنشان کرد که تاریخ، ایدئولوژی، جغرافیا، جمعیت، اقتصاد و اسلحه همه و همه عوامل مؤثری هستند و همه طرف ها سعی می کنند آنها را در اختیار بگیرند.

عبد المهدی: آمریکا با حمله به ایران خسارت سنگینی به خود وارد کرد

وی تصریح کرد که آمریکا خسارت های شدیدی را بر خود تحمیل کرد؛ این کشور نقش ژاندارم بین الملل را ایفا می گرد؛ ژاندارمی که از دور همه چیز را زیر کنترل خود داشت و برای رؤسای جمهور سابق و امپراتوری ها و کشورهای بزرگ فرمان عزل و نصب صادر می کرد اما الان با تمام قدرت وارد جنگ شد و کاری از پیش نبرد. مقر فرماندهی آمریکا در منطقه یعنی پایگاه العدید در قطر موشک باران شد و این کشور نتوانست کاری انجام دهد. و این گونه بود که ضربه ای هولناک بر هیبت این کشور (در جهان) وارد آمد.

خسارت‌هایی که آمریکا پس از حمله به ایران به جان خرید

عبد المهدی تصریح کرد که پیش از این، جنگ‌ها نتایج واضحی داشتند شامل سقوط پرچم و شکست سواره نظام تا سقوط پایتخت ها و شهرهای بزرگ نظیر آنچه که در آلمان با سقوط رایش سوم و برلین رخ داد. اما امروزه جنگها پیچیده تر شده اند و دیگر به راحتی نمی توان شکستیا پیروزی را تشخیص داد. بله پیروزی ابعاد روانی و معنوی دارد.

وی در ادامه گفت: همانطور که می‌بینیم ایران پیروزی خود را جشن گرفته است در حالی که "اسرائیل" از درد به خود می‌پیچد و خسارت‌ها و قربانیان خود را فهرست می‌کند و آمریکا هم با اختلافات و چنددستگی های داخلی دست به گریبان است. الان دیگر موضوع درستی یا نادرستی این گزارش مطرح نیست در واقع کسانی این گزارش را به سی ان ان و نیویورک تایمز درز داده است و احتمال می رود به زودی کسی که این اطلاعات را درز داده مجازات شود.

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که امروز، اختلافات در ایالات متحده در درون کنگره، بین احزاب، بین رئیس جمهور ترامپ و دولتش، و بین رئیس جمهور و جنبش MAGA عمیق تر شده است و همه این حقایق حکایت از تحلیل رفتن قدرت و توانمندی های آمریکا دارند و حال که ایران یک تنه در برابر ناتو و آمریکا و "اسرائیل" ایستاد دیگر کدام کشور ممکن است از آمریکا بترسد؟

آیا شاخ و برگ آمریکا پس از حمله به ایران ریخت؟

این مقام سابق عراقی در ادامه گفت که آمریکا درست است که هنوز به ظاهر از توانمندی های تکنولوژیک برخوردار است اما نتوانست بر خلاف آنچه که در افغانستان و عراق و ویتنام انجام داد، نظامیان خود را در منطقه وارد کند.

وی افزود: در حال حاضر هم نمی تواند با توسل به موشک و تبلیغات و تحریم های اقتصادی، مسیر تاریخ و جهان را عوض کند و این نقطه عطفی در تاریخ و سرآغاز حرکت به سمت پایان سلطه جهانی آمریکاست.

آمریکا تا کی می تواند از "اسرائیل" حمایت کند؟!

عبدالمهدی خاطرنشان کرد که حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت، اما نه بدون محدودیت. این کشور دیگر قادر به ارائه کمک های نامحدود به این رژیم نیست.

وی در ادامه گفت: امروزه، توانمندی های مالی آمریکا در همه جنبه‌ها در حال کاهش است؛ ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود از کشورهای ناتو خواسته بود که ۲٪ از تولید ناخالص داخلی خود را به دفاع اختصاص دهند، و امروز او ۵٪ را درخواست می‌کند. منابع موجود برای بلوک غرب - آمریکا، ناتو، اسرائیل و دیگران - دائماً در حال کاهش است. سهم آنها از کیک اقتصادی جهانی دائماً در حال کاهش است و بنابراین توانمندی‌های آنها در مقایسه با کشورهای بریکس، در حال افول است، نه پیشرفت.

عبد المهدی با اشاره به جلسه مهمی که چند روز پیش با شرکت وزرای دفاع ده کشور عضو سازمان همکاری شانگهای، از جمله جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، پاکستان، هند و دیگر کشورهای آسیای مرکزی برگزار شد، گفت: با جبهه ای رو به رو هستیم که با تمام توانمندی‌ها و قابلیت‌های خود در حال ظهور و صعود است، در حالی که ما جبهه‌ امپراتوری‌های بزرگ رفته رفته در حال فروپاشی است.

امروزه نبرد 13 روزه {12 روزه} جمهوری اسلامی ایران، نقطه عطف تاریخی است که به ظهور و بروز جبهه مقاومت و عقب نشینی جبهه مقابل انجامیده است.

ارزیابی واکنش ایران

عبدالمهدی در پایان گفت برای اینکه جانبدارانه قضاوت نکرده باشیم باید نگاهی به اظهارات همه کارشناسان، از جمله اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها را بیندازیم. آنها چه می‌گویند؟ کارشناسان نظامی، استراتژیست‌ها و تحلیلگران همه می‌گویند که عملکرد ایران درخشان، برجسته و عالی بوده است.

پربیننده ترین خبرها