در دیدار با نخست وزیر قرقیزستان؛

عارف: سطح روابط اقتصادی تهران-بیشکک متناسب با روابط فرهنگی تاریخی افزایش یابد

جمعه 24 مرداد 1404
12:50
عارف: سطح روابط اقتصادی تهران-بیشکک متناسب با روابط فرهنگی تاریخی افزایش یابد معاون اول رئیس جمهور با اشاره به روابط دیرینه فرهنگی، تاریخی و تمدنی ایران و قرقیزستان، تاکید کرد: سطح روابط اقتصادی تهران- بیشکک متناسب با روابط فرهنگی و تاریخی افزایش یابد و جهش اساسی پیدا کند.

العالم - ایران

«محمدرضا عارف» امروز جمعه ۲۴ مرداد ۱۴۰۴ در دیدار با «قاسم علی اف» نخست وزیر قرقیزستان در حاشیه نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا در اواسط مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: تجاوز و حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به جمهوری اسلامی ایران،حقوق بین الملل و مقررات تامین امنیت تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای را زیر پا گذاشته است و از مواضع قرقیزستان در محکومیت این حملات در چارچوب سازمان‌های مختلف و مهم منطقه‌ای قدردانی می‌کنیم.

عارف با اشاره به رشد ۳۰ درصدی مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور، تاکید کرد: موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اوراسیا فرصت مناسبی برای افزایش سطح روابط در زمینه‌های تجاری و همکاری‌های بخش خصوصی دو کشور است که در کنار آن تشکیل کمیته سرمایه‌گذاری و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور از دیگر راه حل ها برای تعمیق و گسترش روابط فی مابین در مسائل بخش خصوصی دو کشور است.

پروازهای مستقیم بین ایران و قرقیزستان هرچه سریعتی انجام شود

معاون اول رئیس جمهور بر تسهیل صدور روادید برای گردشگران و فعالان اقتصادی ایرانی تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران بسترهای لازم برای حضور شهروندان قرقیزستانی در ایران فراهم کرده است و باید پرواز مستقیم بین دو کشور هرچه سریعتر نهایی شود.

عارف همچنین اهمیت توسعه و تعمیق روابط دو کشور در زمینه‌های مالی و بانکی، گردشگری، حمل و نقل و لجستیک، تبادل دانشجویان و اساتید و فناوری‌های پیشرفته و نوظهور به ویژه هوش مصنوعی را خاطرنشان ساخت و افزود: جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجارب و دستاوردهای خود با طرف قرقیزستانی و همچنین دسترسی قرقیزستان به آب‌های آزاد آمادگی کامل دارد.

وی ادامه داد: گردشگری با توجه به تاثیر آن بر گسترش و توسعه روابط، زمینه‌ای مناسب برای افزایش همکاری‌های دو کشور است که ظرفیت‌های بالای گردشگری ایران و قرقیزستان ایجاب می‌کند که حجم رفت و آمدهای شهروندان دو کشور بیش از گذشته ارتقا یابد.

دعوت از نخست وزیر قرقیزستان برای سفر به تهران

عارف تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راهبرد توسعه همکاری با کشورهای منطقه و همسایگان به استان‌های مرزی خود اختیارات ویژه داده است تا با کشورهای همجوار خود روابط همکاری‌ها را آغاز کنند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از نخست وزیر قرقیزستان برای سفر به ایران دعوت کرد تا دستاوردها و توافقات فی مابین در یک مسیر مشترک و مستحکم ادامه یابد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با تبریک روز استقلال قرقیزستان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران جز اولین کشورهایی بود که استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت.

قاسم علی اف: قرقیزستان برای روابط دوستانه و مستحکم با جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی قائل است

«قاسم علیف» نخست وزیر قرقیزستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه قرقیزستان برای روابط دوستانه و مستحکم با جمهوری اسلامی ایران اهمیت زیادی قائل است، گفت: افزایش روابط همکاری‌های دوجانبه در کنار رفت و آمدهای اخیر دیپلماتیک سران دو کشور نقطه عطفی برای فعال کردن روابط فی مابین بوده است که در این راستا باید کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های دو کشور برای گسترش روابط اقتصادی و سایر زمینه‌ها پیش از گذشته فعال شود.

وی با تاکید بر اهمیت حجم مبادلات بین دو کشور افزود: پیش نویس موافقتنامه همکاری های ایران و قرقیزستان برای رسیدن به سطح جدیدی از مبادلات و روابط هرچه سریع‌تر نهایی شود و دستورات لازم به همه دستگاه‌های دولت قرقیزستان برای پیگیری تفاهمات و توافقات دو کشور داده شده است که ایجاد پرواز مستقیم بین ایران و قرقیزستان در کنار تسهیل روابط مالی و بانکی به توسعه ارتباطات کمک کند.

نخست وزیر قرقیزستان با اشاره به کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی تصریح کرد: دسترسی به آب‌های آزاد برای قرقیزستان بسیار مهم است که در این راستا گسترش روابط ترانزیتی، اقتصادی و همچنین اجرای پروژه‌های کریدوری با جمهوری اسلامی ایران در اولویت است.

وی خاطرنشان کرد: ما برای توسعه روابط دوجانبه و چند جانبه در عرصه‌های مختلف با ایران بسیار علاقمند هستیم.

0% ...

آخرین اخبار

سناریوی صهیونیستی-آمریکایی برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام با بهرهگیری ازعملیات‌های پرچم دروغین


حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه علی الطاهر در جنوب لبنان


وقوع حادثه دریایی در تنگه هرمز


تازه‌ترین روایت رسانه‌های آمریکایی از تلفات کشورشان در جنگ با ایران


وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در پی تشدید اختلافات قصد برکناری فرمانده منطقه مرکزی را دارد


کمیته‌های مقاومت فلسطین: جنایات صهیونیست‌ها تلاشی برای تحمیل واقعیت‌ های جدید است


ادامه رایزنی‌ عراقچی با وزیران امور خارجه عربستان و پاکستان


وزیران خارجه ایران و عراق تلفنی گفت وگو کردند


رسانه عبری: ایران به نقطه ضعف ترامپ پی برده است


پزشکیان: امضای تفاهم‌نامه حاصل خرد جمعی اعضای شعام بود