اعتراف هاآرتص به شکست اسرائیل و آمریکا برابر ایران: بازگشت به برجام یک رؤیا است

شنبه 9 خرداد 1405
15:16
اعتراف هاآرتص به شکست اسرائیل و آمریکا برابر ایران: بازگشت به برجام یک رؤیا است همزمان با تلاش‌های دولت آمریکا برای دستیابی به توافقی جدید با ایران، روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی کم‌سابقه با انتقاد از سیاست‌های نتانیاهو در قبال تهران، خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را یک اشتباه راهبردی توصیف کرد.

العالم - آمریکا

روزنامه اسرائیلی هاآرتص اذعان کرد بعد از جنگ موضع آمریکا و اسرائیل مقابل ایران تضعیف شده است و شرایط قبل برای آنها به مراتب بهتر بود. این روزنامه با تاکید بر اینکه خروج از برجام یک اشتباه راهبردی بود، عنوان کرد که امروز آمریکا و اسرائیل از شرایط پیشین فقط می‌توانند آرزوی بازگشت به شرایط سال ۲۰۱۸ را داشته باشند؛ زمانی که بنیامین نتانیاهو با تلاش بسیار موفق شد دولت ترامپ را به خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای با ایران ترغیب کند.

هاآرتص در این یادداشت، رویکرد چند دهه‌ای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قبال ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد و نوشت که سیاست وی بر مبنای تصویری اغراق‌آمیز از تهدید ایران شکل گرفته بود؛ به نوشته این منبع، این رویکرد بخش مهمی از ساختار سیاسی و امنیتی اسرائیل را تحت تأثیر قرار داد و موجب شد مسائل مهم دیگری از جمله موضوع فلسطین به حاشیه رانده شود.

این روزنامه همچنین با اشاره به نتایج سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران نوشت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای نه تنها به اهداف اعلامی خود دست نیافت، بلکه موجب شد توانمندی این کشور در مسیر افزایش سرعت در برنامه (صلح آمیز) هسته‌ای قرار بگیرد.

هاآرتص تصریح کرد که امروز، پس از سال‌ها تنش، تحریم و رویارویی، واشنگتن و تل‌آویو در موقعیتی قرار گرفته‌اند که بازگشت به شرایط پیش از خروج از برجام را یک دستاورد تلقی می‌کنند؛ موضوعی که از نگاه این منبع، نشانه شکست راهبردی سیاستی است که نتانیاهو سال‌ها آن را تبلیغ می‌کرد.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است که ادعاهای مطرح‌شده درباره تغییر موازنه منطقه‌ای از طریق فشار و اقدام نظامی علیه ایران محقق نشده و حتی تحولات اخیر نیز نتوانسته اهداف اعلامی این رویکرد را تأمین کند.

هاآرتص در پایان افزود که با توجه به پیامدهای خروج از توافق هسته‌ای و شرایط کنونی، زمان آن فرا رسیده است که نتانیاهو و پیروان او، مسئولیت این تصمیم را بپذیرند و بابت کارزار گسترده‌ای که علیه توافق هسته‌ای دولت «باراک اوباما»، به راه انداختند، از رئیس‌جمهور پیشین آمریکا عذرخواهی کنند.

0% ...

آخرین اخبار

سفیر ایران در ژنو: حملات آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی باید محکوم شود


رهبر انصارالله یمن: آمریکا و «اسرائیل» سرمنشأ شرارت در منطقه هستند


نتانیاهو سفر خود به آمریکا را به تعویق انداخت


صادرات موفق ۸۰ میلیون بشکه نفت خام؛ پس از توافق اسلام آباد


بحران سوخت، خطوط هوایی اروپا را در آستانه ورشکستگی قرار داد


والیبال نشسته ایران به فینال جهانی صعود کرد


پاسدار دلاور خلیج فارس در آغوش خاک کوار آرام گرفت


پیام بقایی درباره حمله آمریکا به نزدیکی بیمارستان شهید بقایی اهواز


ایستادگی در برابر استعمار نوین؛ پیام مهم وزیر کار ایران در اجلاس وزرای کار بریکس


ایران ژئوپلیتیک جنگ را از نو تعریف می‌کند


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد