خبر فوری:

تحلیلگر ترک: مهار جاه‌طلبی «اسرائیل» ضرورت امنیت ملی ترکیه است

پنج‌شنبه 4 تير 1405
12:07
تحلیلگر ترک: مهار جاه‌طلبی «اسرائیل» ضرورت امنیت ملی ترکیه است تحلیلگر ترکیه‌ای ضمن بعید دانستن درگیری میان این کشور با رژیم صهیونیستی، مهار بلندپروازی اشغالگران را ضرورت امنیت ملی ترکیه قلمداد کرد.

العالم - ترکیه

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری شهاب، «فراس رضوان اوغلو»، محقق و تحلیلگر سیاسی ترک، معتقد است که در حال حاضر یک جنگ قدرت استراتژیک و اطلاعاتی در منطقه بین آنکارا و تل‌آویو در جریان است که ناشی از نتایج جنگ‌های اخیر در خاورمیانه، به ویژه در لبنان و سوریه است.

رضوان اوغلو گفت: «اسرائیل به دنبال تحمیل حضور قدرتمندانه در این عرصه‌ها است و ترکیه را وادار به ورود به این عرصه و آغاز جنگ قدرت بین دو طرف کرده است. این امر موازنه قدرت را کاملاً تغییر داده و تنش‌هایی ایجاد کرده است.»

او همزمان احتمال رویارویی نظامی مستقیم را رد کرد، اما مهار بلندپروازی رژیم صهیونیستی را ضرورت امنیت ملی ترکیه دانست.

او با اشاره به اینکه ترس صهیونیست‌ها از ترکیه ناشی از اختلافات استراتژیک عمده است، گفت: «ترکیه ایران نیست؛ ترکیه بخشی از ناتو است، ارتشی بزرگ، پیشرفته‌تر و قوی‌تر از ارتش اسرائیل دارد.»

این تحلیلگر سیاسی احتمال درگیری مسلحانه بین دو طرف را رد کرد و گفت: «رهبری ترکیه به وضوح اوضاع را زیر نظر دارد و آن را به عنوان یک درگیری سیاسی و مبتنی بر نفوذ، نه نظامی، می‌شناسد و اوضاع به رویارویی نظامی تبدیل نخواهد شد. من این را بعید می‌دانم.»

او توضیح داد که حمله به یک عضو ناتو غیرممکن است زیرا در آن صورت کل اعضا در برابر متجاوز خواهد ایستاد، واقعیتی که توسط قدرت اشغالگر که درخواست عضویت آن قبلاً به دلیل مخالفت ترکیه رد شده بود، درک می‌شود.

در مورد پیامدهای پیام‌های مقامات ترکیه، رضوان اوغلو گفت: «اظهارات رئیس جمهور اردوغان خصومت آشکاری را نسبت به کابینه افراطی فعلی اسرائیل نشان می‌دهد. این پیام هم خطاب به آمریکایی‌ها و هم اسرائیلی‌ها است.»

رضوان اوغلو بیان کرد: «در دکترین باطنی و سیاسی ترکیه، نفوذ و جاه‌طلبی‌های کابیه اشغالگر باید مهار شود زیرا آنها به طرق گسترده‌ای بر امنیت ملی ترکیه تأثیر گذاشته‌اند، موضوعی که اکنون بسیار جدی گرفته می‌شود.»

0% ...

آخرین اخبار

ادعاهایی درباره تحویل برخی مناطق اشغالی لبنان به ارتش با هماهنگی آمریکا


پاکستان ادعای طرح موساد برای ترور عاصم منیر را رد کرد


شکایت سه قاضی «دیوان کیفری بین‌المللی» از دولت ترامپ


حضور رئیس‌جمهور در جمع عزاداران عاشورای حسینی در تبریز


تحلیلگر ترک: مهار جاه‌طلبی «اسرائیل» ضرورت امنیت ملی ترکیه است


تشدید فشار بر حزب‌الله؛ آیا اسرائیل تفاهم ایران و آمریکا درباره لبنان را به خطر می‌اندازد؟


حضور وزیر نفت در آیین گشایش مرکز تعالی دیجیتال بریکس


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


پربیننده ترین خبرها