به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، الشرق الاوسط در ارزیابی خود از سال 2013، سالی سرشار از "درد زایش" برای مصر پیش بینی کرد و علت آن را خطرات سیاسی و اقتصادی دانست که به سبب حاکمیت اخوان المسلمین بر مصر، دامنگیر این کشور شده است.
نویسنده سعودی روزنامه الشرق الاوسط، اخوان المسلمین را به قدرت طلبی زودهنگام در مصر به سبب سلطه جویی بر قوه قضائیه و به تصویب رساندن قانون اساسی و کنار گذاشتن شرکای انقلابی متهم کرد و نوشت: تلاش های اخوان المسلمین برای مطرح کردن موضوعاتی همچون بازگشت یهودیان مصری یا بهره کشی از جنبش حماس برای حماسه سازی نخواهد توانست مصر را نجات دهد، زیرا سقوط ارزش "جنیه" (واحد پول مصر) مصر را تهدید می کند و این برای "محمد مرسی" رئیس جمهور مصر، حتی از اسرائیل هم خطرناک تر است.
الشرق الاوسط در مقاله ای دیگر تحت عنوان "قرضاوی در دسامبر"، یوسف القرضاوی از علمای مشهور اهل سنت را " شیخ اخوانی" خواند و وی را توجیه گر سیاست های اخوان المسلمین دانست.
در این مقاله آمده است: قرضاوی در دسامبر سال 2011 از مردم خواست به اسلام گرایان رای دهند و از رای دادن به لائیک ها خودداری کنند، این در حالی است که وی یک سال بعد در سامبر سال 2012 با توجه به تحولاتی که برای اخوان المسلمین اتفاق افتاد، گفت: لیبرال ها و لائیک ها کافر نیستند، آن ها به خدا ایمان دارند و باید با آن ها همکاری کنیم.
نویسنده مقاله الشرق الاوسط با انتقاد از تبدیل شدن قرضاوی به ابزار توجیه سیاست های اخوان المسلمین، مقاله معروف قرضاوی تحت عنوان "رویارویی میان اسلام و لائیسم" را یادآور شد و با اشاره به تلفاتی که تکفیرها و قضاوت های قرضاوی و امثال او داشته، تغییر رویکرد او در قبال لائیک ها را به مثابه "تقیّه سیاسی" دانست و آن را در چارچوب مفهوم "در دفاع از اخوان المسلمین هر چیزی جایز است" دسته بندی کرد.
به نظر می رسد رژیم آل سعود که پیش از این سعی می کرد از طریق حمایت از رقبای اخوان المسلمین و مانع تراشی، آنان را متوقف کند، اکنون پس از ناکامی در همه تلاش های خود، به مقابلۀ رسانه ای و جریان سازی علیه اخوان روی آورده است.
در واقع آل سعود بیم آن دارد که اخوان المسلمین با تکیه زدن بر قدرت در کشوری به اهمیت مصر، بتواند جایگاهی فرامرزی در هدایت کشورهای عرب و مسلمان بیابد و به توهمات آل سعود در زعامت مسلمانان پایان دهد.
26