به گزارش روز پنج شنبه پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" نوشت: "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس که مانند چند مسئول غربی دیگر طی ماه های اخیر تلاشهای بسیاری را برای تجهیز عناصر مسلح ضد دولت سوریه انجام داده، با حمایت ضعیفی از سوی نمایندگان حزب حاکم محافظه کار مواجه شده است.
نمایندگان ارشد حزب محافظه کار در انگلیس معتقدند که ارائه طرح " تجهیز گروه های مخالف در سوریه" در مجلس عوام انگلیس، موضوع دست داشتن انگلیس در جنگ های عراق و افغانستان را دوباره در اذهان زنده کند.
به نوشته فایننشال تایمز مشکل در شرایط فعلی مخالفت آشکار اعضای حزب محافظه کار با اقدامات دولت انگلیس در این زمینه است، و اعضای این حزب به صورت تلویحی اعلام کرده اند که امکان موافقت نمایندگان مجلس با این طرح وجود ندارد.
این روزنامه به نقل از نمایندگان محافظه کار نوشت " این نگرانی وجود دارد که دیوید کامرون وارد افغانستانی دیگر شود زیرا انگلیس بدون توجه به آینده در عرصه سوریه دخالت کرده است.
یکی دیگر از این نمایندگان نیز گفته است که احساس می شود که ما نمی توانیم منابع محدود خود را درجنگ های غیرمفید از دست بدهیم .
نمایندگان انگلیسی همچنین گفته اند که احساسات ضد ونقیضی درخصوص نتایج دخالت نظامی در لیبی وجود دارد؛ اقدامی که کامرون از آن به عنوان پیروزی سیاسی نام برده بود؛ اما مشاهده وضعیت فعلی در لیبی نشان می دهد که این کشور با بی ثباتی سیاسی روبرو است و بیشتر سلاح هایی که به شبه نظامیان مخالف در لیبی داده است، از طریق مرزها به دیگر کشورهای شمال آفریقا منتقل شده است.
"بوريس جانسون" شهردار لندن نیز به دیوید كامرون درباره تسلیح مخالفان سوری هشدار داده و گفته که این اقدام ، نتایج فاجعه آمیزی را به دنبال خواهد داشت و انگلیس باید بهای سنگینی بابت آن بپردازد.
جانسون که وابسته به حزب محافظه کاران است ، گفته است که انگلیس نباید از سوریه به عنوان مکانی برای عرض اندام استفاده کند زیرا سلاحی که دراختیار مخالفان قرار می گیرد ، ممکن است در نهایت به دست عناصر شبکه تروریستی القاعده بیافتد.
"لرد دانات" فرمانده سابق ارتش انگلیس نیز درباره ادامه کمک های انگلیس به مخالفان سوری ابراز نگرانی کرده است.
درهمین ارتباط ، یک تروریست انگلیسی که از 5 ماه پیش به جبهه تروریستی النصره در سوریه ملحق شده و همچنان درحال جنگ در سوریه است ، اقرار کرده است که تعدادی از تروریست هایی که وی آن ها را از نزدیک می شناسد ، اسامی خود را در " لیست انتظار برای اجرای عملیات انتحاری در سوریه " قرار داده اند.
این تروریست تاکید کرده است که هم اتاقی وی اخیرا در عملیاتی انتحاری یک کامیون بمب گذاری شده را منفجر کرده است.
این تروریست انگلیسی که 23 سال دارد ، در گفت وگو با خبرنگار رویترز در شهر "سلقين " از توابع " ادلب " گفته است که بعضی اوقات ، نیمی از عناصری که در صفوف مقدم جنگ می جنگند خارجی و به ویژه تروریست های لیبیایی و سعودی هستند.
درحالیکه این گروه های تروریستی از سوی برخی کشورهای غربی و هم پیمانان منطقه ای آنها به ویژه قطر، عربستان و ترکیه حمایت می شوند، معمولا اقدامات جنایتکارانه آنها در قتل شهروندان سوری در عملیات بمبگذاری و تروریستی، صرفا با محکومیت حامیان این گروه ها مانند انگلیس ، فرانسه و آمریکا همراه می شود.
مسئولان سازمان اطلاعات انگلیس ، شمار انگلیسی هایی را که در سوریه می جنگند ده ها نفر اعلام کرده اند؛ این پدیده در سایه خطر گسترش تفکر تکفیری و اقدامات این عناصر پس از بازگشت به انگلیس نگرانی هایی را در این کشور ایجاد کرده است.
بسیاری از خانواده هایی که فرزندان آنان برای جنگ در کنار تروریست ها به سوریه رفته اند از دشواری بازگشت فرزندانشان به کشور و ارتباط با آنان با توجه به مصادره مدارک هویتی آنان از سوی سرکردگان گروه های تروریستی خبر داده اند.
این تروریست انگلیسی که خود را "أبو خالد" معرفی کرده گفته است که وقتی به سوریه رسیده با افرادی دیگر از اهالی لندن، برمینگهام و نیز اتباع ایرلندی ، روسی ، چینی ، مصری ، تونسی ، سعودی ، ليبيایی ، دانمارکی فرانسوی و سوئدی برخورد کرده است.
سوریه بارها از کشورهای همسایه خود که مدعی جستجو برای یافتن راه حل مسالمت آمیز برای بحران سوریه هستند ، به ویژه از ترکیه خواسته است که مرزهای خود را کنترل کنند و اجازه ندهند که تروریست ها از این کشورها به بهانه های مختلف وارد سوریه شوند و درکنارگروه های مسلح تروریستی علیه نظام سوریه بجنگند.