ناحیهای که باغ فین در آن قرار گرفتهاست، به نام فین کوچک معروف بوده و موقعیت آن در جنوب غربی شهر کاشان میباشد. باغ تاریخی فین در منتهیالیه جنوب شرقی جاده فین (خیابان امیرکبیر) در شهر کاشان و در مجاورت مظهر چشمه تاریخی سلیمان قرار گرفتهاست.
باغشاه فین از گونه باغ قلعههای ایرانی است که به دلایل خاص خود بدین گونه و با چنین نظمی شکل گرفتهاست. چشمه سلیمانیه در جنوب باغ فین قرار گرفته است،آب آن زلال و دارای املاح زیادی است..
آب چشمه فین به واسطه کیفیتهای خاص خود مانند صافی و پاکی و روشنایی کم نظیر وهمچنین کیفیت ثابت وتغییر ناپذیرش همواره مشهور و ضرب المثل بوده است. این چشمه از بن صخرهایی به نام کوه دندانه و شکاف تخته سنگهای معدن گچ و آهک در شش کیلومتری غرب کاشان از زمین میجوشد.
نظام کاشت باغ فین شامل درختان مثمر، از جمله انجیر، توت، انار، بید، بید مشک، به، گوجه سبز، گلابی و زردآلو و همچنین گونههای تزیینی همچون سنجد زینتی میشد. بخش دیگری از گیاهان باغ را گلها و گیاهان تزیینی تشکیل میدادند.
عمدهترین بخش از گیاهان که در شکل بخشیدن به نظام گیاهان در باغ تأثیر به سزایی دارد مرتبط با درختان سایهگستر باغ است که عمدة آن را درختان سرو تشکیل میدهند.
همچنین درختانی همچون چنار و سپیدار و بید نیز در این بخش به چشم میخورد.
تعداد درختان نظامساز باغ: شامل 579 اصله درخت سرو، 11 اصله درخت چنار و 2 اصله درخت سپیدار است.