به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، "ایان کینگ" مسئول اجرایی شرکت بی ای ئی (BAE) بزرگترین شرکت هواپیماسازی انگلیس گفت: مردم نخواهند دانست که ارزش قرارداد شرکت بی ای ای با عربستان چقدر است.
گفته می شود که دولت عربستان فعلاً با پرداخت 4 میلیارد و 400 میلیون پوند ( بیش از 7 میلیارد و 370 میلیون دلار) موافقت کرده است ولی شرکت بی ای ئی برای دریافت مبلغی بیشتر تلاش می کند.
اندرو اسمیت سخنگوی برنامه ضد تجارت اسلحه (CAAT) اعلام کرد : معلوم است که دولت انگلیس و شرکت بی ای ئی از شاهزاده چارلز به عنوان تاجر اسلحه استفاده کرده اند .
اسمیت اعلام کرد : طبق آخرین گزارش ها ؛ امتیاز عربستان درخصوص شاخص انتخابات و تکثر سیاسی " صفر " است و رتبه 163 را در میان 167 کشور از لحاظ شاخص دمکراسی دارد .
"مارک پیمن" مدیر سازمان شفافیت بین المللی نیز خاطرنشان کرد که قرارداد شرکت بی ای ئی و عربستان باید به دقت بررسی شود.
پیمن افزود : در گذشته جزئیات قراردادهای ِ مشابه قرارداد شرکت بی ای ئی و عربستان فاش نشد و چنین قرادادهایی اکثراً با شک و شبهه های فساد همراه بود لذا شرکت بی ای ئی ، دولت عربستان و دولت انگلیس نباید هیچ چیزی را مخفی کنند.
دفتر مبارزه با جعل و کلاهبرداری انگلیس سال 2004 در دوران نخست وزیری مارگارت تاچر تحقیقاتی را درباره رشوه دادن مسئولان انگلیسی به مسئولان عربستانی برای عقد قرارداد " یمامه " ( قرارداد فروش جنگنده های تُرنادو و بی ای ئی هاوک به عربستان و احداث پایگاهی بزرگ برای این جنگنده ها) آغاز کرد که این تحقیقات به دستور تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس متوقف شد.
سازمان شفافیت بین المللی اعلام می کند : باید نظارت و کنترل بیشتری بر قراردادهای نظامی اعمال کرد تا مالیاتی که مردم انگلیس پرداخت می کنند ، هدر نرود .
این سازمان بین المللی افزود : احتمال اینکه قراردادهای نظامی عربستان با فساد همراه باشد ، بسیار زیاد است.