به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه "السفیر" چاپ لبنان امروز (دوشنبه) در مطلبی درباره شکست افراد مسلح در یبرود، نوشت: اولین چیزی که می توان گفت این است که آنچه در یبرود رخ داد تقریبا «قطع شریان لبنانی» گروه های تروریستی است که آتش درگیری سوریه را از طریق مرزها شعله ور می کردند. اما پیام های درگیری ها در منطقه "قلمون" به دورتر از مرزهای لبنان، و چه بسا واشنگتن، ریاض و دوحه می رسد.
السفیر افزود: ناظران معتقدند که نظام سوریه در طول بحران از سه سال پیش سه مرحله اساسی یعنی "دفاع"، "ایستادگی" و "حمله" را پشت سرگذاشته است؛ بنابراین نبرد "قصیر" در پنجم ژوئن سال 2013 در واقع پایان «مرحله ایستادگی» سوریه و انتقال به «مرحله حمله» بود. از این رو نبرد یبرود نقطه اوج مرحله "حمله" به شمار می رود، زیرا از نظر جغرافیایی و نظامی، آزادسازی یبرود پیچیدترین نبرد است؛ باید توجه داشت که ارتفاع برخی از کوههای القلمون به 1400 تا 1650 متر می رسد و این منطقه شبیه به کوههای افغانستان است که در طول تاریخ، لشکرهای بسیاری را فرسوده کرده و از پا درآورده است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: اما گروههای مسلح در یبرود به آسانی شکست خوردند و از کوهها عقب نشینی کردند. این شکست به نام عربستان سعودی و قطر به ثبت رسید. قطری ها از طریق شاخه خود یعنی جبهه النصره، و سعودی ها از طریق طرح ناکام بندر بن سلطان یعنی "جبهه اسلامی" در این شکست نقش داشتند. جبهه اسلامی در کنار جبهه النصره مولفه اصلی مخالفان مسلح در منطقه قلمون به شمار می روند.
در پایان این مقاله آمده است: اکنون این سوال مطرح می شود که بعد از قلمون چه اتفاقی می افتد؟ به ویژه اینکه سوریه از زمان نبرد قصیر هیچ شکستی را متحمل نشده است. این امر «تحولی منحصر به فرد در حفظ دستاوردها» به شمار می آید که ارتش ملی سوریه در آن مشارکت دارد.