به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار شبکه العالم از بغداد، عناصر مسلح داعش، جنگ روانی گسترده ای را با تکیه بر شایعه پراکنی با همکاری برخی از مسوولان سیاسی در عراق آغاز کرده اند و مدعی ورود به سامرا شدند.
این در حالی است که قائم مقام شهر سامرا با تاکید بر این که هیچ یک از عناصر داعش در این شهر وجود ندارد، خاطر نشان کرد که این شهر به طور کامل در برابر حملات مصون سازی شده است.
سرلشکر ابوالولید، فرمانده عملیات تلعفر در استان نینوا نیز تاکید کرد که تلعفر کاملا تحت کنترل ارتش عراق در آمده است و عملیات حمله به پناهگاه های داعش همچنان ادامه دارد.
بر پایه این گزارش، ارتش عراق همچنین، شهرهای تکریت و بیجی را به طور کامل آزاد و داعشی ها را گرفتار شکستی سنگین کرد به طوری که تنها تعداد کمی از عناصر داعش موجود در این شهرها، موفق شدند با گریختن از شهر، زنده بمانند و تعداد زیادی از آنان، هنگام فرار هدف قرار گرفتند و خودروهای آن ها به آتش کشیده شد.
در این میان، تدابیر گسترده امنیتی، مجال تحرکات بیشتر را از تروریست ها گرفته باعث فرار عناصر مسلح داعش به سمت مناطق حومه موصل نظیر ربیعه و همچنین بیابان های اطراف موصل داشت.
رشید فلیح، فرمانده عملیات الانبار اعلام کرد که ارتش عراق توانست در منطقه المقالع در این استان، شمار زیادی از عناصر مسلح داعش را به هلاکت رسانده و شکست سنگینی به آنان تحمیل کند.
ارتش عراق همچنین در منطقه ابراهیم بن عملی به پیروزی های مهمی دست یافت و موفق شد شماری از عناصر داعش را در این منطقه به هلاکت برساند.
ارتش عراق همچنین به تعقیب باقی مانده های عناصر مسلحی پرداخت که به استان دیالی گریخته بودند و در این عملیات، 50 تن از عناصر داعش را به هلاکت رسانده و 20 خودروی آنان را به آتش کشید.
ارتش عراق همچنین جستجوی خانه به خانه عناصر مسلح داعش را در سراسر شهرها در دستور کار قرار داد.
در پی تحمیل شکست های سنگین، گروهک داعش، جنگ روانی را در دستور کار قرار داد تا بتواند از طریق ایجاد ترس و وحشت در میان مردم، به پیروزی هایی خیالی دست یابد. اما سخنگوی وزارت دفاع عراق به رسانه ها اعلام کرد که سربازان ارتش، همچنان در مواضع خود به ایستادگی و انجام وظیفه مشغولند و حملات گسترده ای را در موصل آغاز کرده اند تا عاملان ناامنی در عراق را به طور کامل ریشه کن کنند.
از سوی دیگر، جلسه پارلمان عراق برای تصویب لایحه برقراری وضع فوق العاده در کشور که قرار بود امروز برگزار شود، با وجود آن که اکثر نمایندگان پارلمان در سالن حضور داشتند، هنگامی که زنگ آغاز جلسه به صدا در آمد، تنها 128 نماینده که اکثر آن ها از اعضای حزب ائتلاف ملی بودند در جلسه حضور داشتند که اعضای این ائتلاف در خصوص تصویب وضع فوق العاده توافق کردند.
خبرنگار شبکه العالم گزارش داد که نمایندگان ائتلاف متحدون و برخی از نمایندگان فهرست العراقیه خارج از جلسه پارلمان به قدم زدن مشغول شدند و در جلسه حضور نیافتند تا بتوانند حد نصاب جلسه را بر هم بزنند و به این ترتیب، جلسه به وقت دیگری موکول شد و این در حالی است که فردا مصادف با آخرین روز پارلمان قدیم است و پارلمان منحل خواهد شد و باید پارلمان جدید تشکیل شود.
این مساله سبب شد که فهرست ائتلاف دولت قانون، در کنفرانسی مطبوعاتی از داخل پارلمان اعلام کند که به منظور اعلام وضع فوق العاده، به دادگاه فدرال درخواست خواهد داد، زیرا بر اساس قانون اساسی، این دادگاه می تواند با در نظر گرفتن ضرورت امنیتی، به فرمانده کل نیروهای مسلح اختیار اعلام وضع فوق العاده بدهد.