تغییر موضع جالب سرکردۀ پیشین مخالفان سوری

سه شنبه 7 مرداد 1393
22:54
تغییر موضع جالب سرکردۀ پیشین مخالفان سوری معاذ الخطیب سرکرده پیشین ائتلاف مخالفان سوری که تا چندی پیش از تشکیل دولت انتقالی و براندازی حکومت سوریه سخن می‌گفت، با اعتراف به فروپاشی "ائتلاف"، از آمادگی برای گفتگو با دولت سوریه سخن می‌گوید.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری شبکه العالم، انتشار فایل صوتی رييس پیشین ائتلاف مخالفان سوريه، مبنی بر دعوت از حکومت سوريه براي مذاكره و اذعان به ضعف و فقدان انسجام مخالفان، جنجالي در سوريه به پا كرده است.

معاذ خطيب روز یکشنبه گذشته در سخنانی افزود: گروهي از سران برجسته مخالفان سوري براي دست يافتن به راه حل سياسي به منظور پايان دادن به درگيري ها در سوريه و نجات كشور، آماده گفت وگو با نظام هستند.

به نوشته روزنامه "رأی الیوم" خطیب كه در سال 2013 از رياست ائتلاف مخالفان استعفا داد، در يك فايل تصويري در يوتيوب خطاب به مردم سوريه گفت: سوري ها خواه از طرفداران انقلاب و يا نظام، ديدگاه مشتركي در زمينه مخالفت با تقسيم كشور، پايان دادن به كشتارها و ضرورت تحقق عدالت انتقالي دارند.

اين سخنان به محض انتشار، جنجالي در شبكه هاي اجتماعي ايجاد كرد به گونه اي كه اين فايل تا روز گذشته صدها بار به اشتراك گذاشته شد و هزاران نفر درباره اين سخنراني اظهار نظر كردند برخي آن را تحولي در سخنان مخالفان به سمت عقلانيت دانستند و برخي ديگر در مقاصد و اهداف خطيب و همراهانش شك و ترديد، و اين عقب نشيني را نوعي شكست عنوان كردند.

خطيب از مردم سوريه خواست تا راه حل سياسي را بر نظام و نيز مخالفان تحميل كنند و مدعی شد که نظام پيروز نشده و نخواهد شد و سوري ها را از خود منزجر مي كند و از سویی افزود: مخالفان نيز ضعيف و غيرمنسجم هستند. از اين رو دو طرف بايد كنار بروند و كشور را به افراد متخصص بسپارند.

رييس پیشین ائتلاف مخالفان سوريه همچنين از نظام سوريه خواست تا اگر واقعا به دنبال راه حل سياسي است، با وي در تماس و ارتباط باشد. خطيب گفت كه خود و گروهي از سران برجسته مخالفان سوري آماده مذاكره با نظام براي رسيدن به راه حل هستند.

وي مدعی شد که سه طرح اصلي در سوريه وجود دارد كه با يكديگر در حال كشمكش هستند و عبارتند از طرح ايران، طرح کشورهای خليج فارس و نيز طرح القاعده؛ و در کنار آنها طرح های فرعی دیگری هم وجود دارد.

0% ...

آخرین اخبار

تمرکز رسانه های صهیونیستی بر احتمال از سرگیری درگیری در منطقه+ فیلم


نواف سلام: مخالف ایجاد خلأ پس از پایان مأموریت یونیفل هستیم


فریاد مخالفان جنگ علیه ایران؛ معترضان خطاب به هگست: تو جنایتکار جنگی و بزدلی+ فیلم


صالحی: گاه یک گفت‌وگوی صریح و انتقال دقیق پیام می‌تواند مانع تنش در روابط دیپلماتیک شود


سخنگوی ارتش مطرح کرد: آمریکا دچار تنهایی استراتژیک شده است


تحولات منطقه؛ محور گفت‌وگوی خطیب‌زاده با نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان


اهرم ایران در گذرگاه‌های دریایی؛ چه کسی به عنوان طرفِ قوی‌تر پای میز مذاکره خواهد رفت؟


ایران در مسیر پیشتازی علمی منطقه؛ از پژوهش در درمان ناباروری تا فناوری‌های نوین دامپزشکی+فیلم


جهاد اسلامی: گفت‌وگوهای قاهره بر تدوین برنامه سیاسی مشترک فلسطینی متمرکز است


عراقچی در گفت‌وگو با جوزف عون بر ضرورت پایان اشغال جنوب لبنان تاکید کرد