عین‌العرب، کانون کشمکش‌های ائتلاف بین‌المللی

سه شنبه 29 مهر 1393
11:29
عین‌العرب، کانون کشمکش‌های ائتلاف بین‌المللی حملات داعش به شهر "عین العرب" در حالی شدت گرفته که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، کردهای مسلح را "تروریست" خواند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، به نظر می رسد که جنگ در شهر عین العرب، میان کردهای این شهر و عناصر تروریست مسلح، به سبب کشمکش های ائتلاف بین المللی درباره سرنوشت این شهر، همچنان ادامه خواهد یافت.

در حالی که این شهر همچنان در محاصره عناصر تروریستِ داعش است، ائتلاف بین المللی رفتارهایی متناقض در قبال آن پیشه کرده اند؛ از یک سو، هواپیماهای آمریکایی بر فراز این شهر به پرواز در آمدند و کمک های تسلیحاتی از قبیل سلاح و مهمات به کردهای این منطقه رساندند؛ و از سوی دیگر یکی از مسئولان ترکیه، مسلح کردن کردها در عین العرب را اقدامی غیرمسئولانه از سوی ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش تلقی کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه شمرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز پیش از این گفته بود که ترکیه اجازه نخواهد داد هیچ گونه سلاح آمریکایی به دست کردهای عین العرب برسد و کردهای این منطقه را تروریست خوانده بود.

در این میان، کمک تسلیحاتی آمریکا به کردهای عین العرب، بدون اعلام قبلی صورت گرفت و این در حالی است که "جان کری" وزیر امورخارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که نجات عین العرب، از راهبردهای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش نیست.

ناظران سیاسی بر این باورند که پشتیبانی تسلیحاتی آمریکا از کردهای سوریه، ناشی از راهبردی آمریکایی ست که برای آمریکا حکم اولویت را دارد. آمریکا می خواهد همگان را در آن چه در عین العرب می گذرد درگیر کند و این منطقه را به کانون جنگ فرسایشیِ بلند مدت تبدیل کند تا همه کنشگران ِ این عرصه، نیرو و توان ِ مقابله را در این شهر از دست بدهند و به آمریکا به عنوان تنها "منجی" بنگرند، آن گاه آمریکا را به عنوان داور و حکم کنندۀ نهایی بپذیرند.

در شرایطی که آمریکا در برخورد با موضوع شهر عین العرب، مواضعی چندگانه پیش کرده است، ترکیه نیز، در رویکردی مشابه، به شیوۀ خود، رویکردی چند گانه را در دستور کار قرار داده است، به طوری که "مولود چاووش اوغلو" وزیر امورخارجه ترکیه، از اتخاذ تدابیر لازم برای انتقال نیروهای کُرد پیشمرگۀ عراق به شهر عین العرب، از طریق ترکیه خبر داد.

ناظران بر این باورند که این اقدام ترکیه، نشان از برنامه ریزی خاص این کشورها در مجال تعامل با کُردهاست زیرا نیروهای پیشمرگه، تحت امر مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق هستند و موافقت برخی رهبران کرد سوری برای قرار گرفتن تحت قیمومت بارزانی نشان دهنده تلاش بارزانی برای معرفی خود به عنوان پادشاهی برای کردهای منطقه است.

26

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم