به گزارش پایگاه اینترنتی " نباء " ، این وزارتخانه هر سال در موسم حج 173 میلیون ریال سعودی برای اسکان و هدیه میهمانان ویژه در هتل های مختلف می پردازد.
هزینه میهمانی امرای مناطق ، استانداران، بخشداران ، دفاتر وزرا و مسؤولان 91 میلیون ریال است.
هدایا معمولا تندیس های یادبود گران قیمت ، کریستال ، مجسمه های طلا ، خودکارهای بسیار گران قیمت برای روسا و اعضای هیات های شرکت کننده در مراسم هایی مانند سمینار و قطعه های طلا و الماس برای زنان می باشد.
همچنین میهمانان شرکت کننده در کنفرانس دارای اتاق در هتل های بسیار فاخر ، خودروی گران قیمت با راننده هستند.
اجاره سالن های هتل برای برگزاری کنفرانس های علمی و تبلیغاتی که فقط شمار اندکی در آنها شرکت دارند ، صرف هزاران ریال در روز برای تزیین سالن با گل ، عقد قرارداد با رستوران های بسیار مشهور برای ایجاد بوفه باز در زمان کنفرانس از دیگر موارد ولخرجی شاهزادگان سعودی بشمار می رود.
اما در سایر کشورهای جهان ، کنفرانس های مزبور با دقت زیاد در امور مالی برگزار شده و به میهمانان یک عدد فلش مموری همراه با اطلاعاتی درباره کنفرانس ، خودکار ، فنجان یا " تی شرت " با آرم طرف برگزار کننده کنفرانس اهدا می شود.
تحلیلگران اقتصادی می گویند: خاندان آل سعود به خاطر نفت یکی از ثروتمندترین خاندان های جهان هستند.
هر یک از شاهزادگان سعودی بر اساس رتبه اش ماهانه 80 تا 270 هزار دلار حقوق دریافت می کند که از سوی دفتر برنامه ریزی وزارت دارایی پرداخت می شود.
آنان همچنین از امتیازات مالی زیادی برای ازدواج ، خرید مسکن در داخل و خارج برخوردارند و بسیاری از آنان در خارج آپارتمان دارند . گزارش سفارت آمریکا در ریاض در سال 1996 از این امر حکایت دارد.
پنج تا شش هزار شاهزاده بسیار نزدیک به پادشاه با اطلاع وی روزانه یک میلیون بشکه از مجموع هشت میلیون بشکه تولید نفت کشور را نصیب خود می سازند.
آنان این سهم از نفت را در بازارهای جهانی فروخته و درآمد آن را با پادشاه تقسیم می کنند. همچنین هیچگونه بازخواستی در کار نبوده و فعالیت های تجاری پنهان و آشکار آنان که با کسب تسهیلات عظیم بانکی انجام می شود مشمول هیچ قانونی نمی شود و وام دریافتی را هرگز باز پس نمی دهند.