به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "مضاوی الرشید" صبح امروز (شنبه) در صفحه تویتر خود در واکنش به انتقادها درباره پیگیری نشدن وضعیت زندانیان سیاسی در عربستان نوشت: کسی که ما را به نادیده گرفتن برخی بازداشت شدگان متهم می کند، شاید نمی داند که نظام سعودی تعداد این بازداشت شدگان را به حدی رسانده است که همه مخالفان عربستانی نیز نمی توانند آنان را شمارش کنند.
وی افزود: ما برای پیگیری تک تک پروندهها زمان و امکانات کافی را در اختیار نداریم، و ممکن است روزی فرا برسد که تعداد زندانیان بیشتر از تعداد مخالفان و یا حتی مردم شود.
الرشید که اکنون استاد دانشگاه "کینگز کالج" لندن است، خاطرنشان کرد: هر انسانی تا حد توان خود برای کمک به بازداشت شدگان تلاش میکند؛ ولی البته خدا را شکر مخالفان سعودی از سوی هیچ دولتی که مخالف عربستان باشد، حمایت نمی شوند.
وی ادامه داد: بله، تلاشهای مخالفان محدود است؛ ولی این امر بهتر از آن است که آنان وابسته به دیگران باشند؛ ما به این امر افتخار می کنیم؛ توانایی و قدرت ما در گرو تکیه بر مطالباتمان است، نه دلارهایی که کشورهای دیگر برایمان خرج کنند.
الرشید ادامه داد: این پیامهای صبحگاهی منتقدان را قانع می کند، ولی ما را از ادامه تلاشها برای افشای بازداشتها به دست نظام سعودی باز نمی دارد؛ برخی فکر می کنند که عدم پاسخگویی سریع به آنان به دلیل نادیده گرفتن آنان است، اما ای کاش بدانند که ما تا چه حد گرفتار مسائل روزمره خود هستیم.
وی تأکید کرد: مخالفانی شرافتمند هستند که برای مخالفت با نظام سعودی حقوقی دریافت نمی کنند، و در کنار کارهای روزمره خود در حال فعالیتهای حقوقی و سیاسی هستند.
الرشید اظهار داشت: ما مخالفانی را که از اهداف حامیان مالی خود پیروی می کنند نمی خواهیم؛ بلکه مخالفانی را می خواهیم که به صورت مستقل و مسالمت آمیز فعالیت میکنند.
وی با تأکید بر اینکه استقلال در فعالیتها و کارها حتی اگر ساده باشد، تأثیر بسیاری خواهد داشت، اظهار داشت: سرنگون کردن یک نظام ظالم در مقابل از دست دادن شرافت کار سیاسی مستقل و سپردن تصمیم ها به دست دیگری، هیچ منفعت و سودی ندارد.
زندانیان فراموش شده در عربستان
پادشاه جدید عربستان در نخستین روزهای پس از رسیدن به قدرت، علاوه بر تغییر برخی مسؤولان امنیتی و اجرایی، دستور آزادی شماری از زندانیان را صادر کرد.
البته این فرمان فقط شامل زندانیانی شد که به دلایل مالی و یا جرم های سبک به زندان افتاده اند.
این درحالی است که طبق اذعان سازمانهای حقوقی داخل و خارج از عربستان، در این کشور بیش از 30 هزار نفر زندانی سیاسی هستند.
علاوه بر این، افرادی هستند که تحت عنوان "منسیون" (فراموش شدگان) سالها است عمر خود را در زندانهای عربستان بدون محاکمه سپری کردهاند و هنوز مشخص نیست که سرنوشت آنان چه خواهد شد.
در بین این زندانیان، که عفو به اصطلاح بزرگ پادشاه عربستان شامل آنان نخواهد شد؛ شخصیتهای شناخته شده و بزرگی مانند "آیت الله نمر باقر النمر" وجود دارند. این روحانی سرشناس و بارز عربستانی فقط به دلیل گفتن حقیقت و انتقاد از تبعیضها علیه شیعیان به زندان افتاده است. شیخ نمر در محاکمهای ناعادلانه به اعدام محکوم شده است.
"رائف بدوی" فعال عربستانی نیز فقط به دلیل نوشتن انتقادهایی از پلیس دینی "امر به معروف" در وبلاگ خود بازداشت و به تحمل 10 سال زندان و هزار ضربه شلاق محکوم شد.