عراق و سوریه در آتش جنگ می سوزند وشاید آتش بازان چنین می خواهند. سلاح و مسلح و حمایت مالی و پشتیبانی از تروریسم، بازی خطرناکی است که سردمداران آنها تصور نمی کردند خطر آن از حد و حدود مرزها فراتر رود تا اینکه رسانه ها آتش بیار معرکه شدند.
همانطور که بسیاری از ناظران معتقدند و از زبان برخی مسوولان دررفته، انگشت اتهام همچنان برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را نشانه گرفته است. حتی خود آن کشورها هم تردیدی برای همکاری و هماهنگی با کشورهایی مثل امریکا و ترکیه برای تأمین پشتیبانی تسلیحاتی و حمایت مالی (از تروریسم) نداشتند.
تا همین چند وقت پیش، این کشورها تصور می کردند حمایت از تروریسم و بازی با آتش، دست حامیان و بازیگران آن را نمی سوزاند. تا اینکه انفجارهای مذهبی و طائفی در عربستان همه را شوکه کرد. با این حال کشورهای همسایه عبرت نگرفتند.
وامروز نوبت کویت بود تا با یک انفجار خونین در نماز جمعه یک روز رمضانی به دست عناصر وابسته به گروه تروریستی داعش به خود بیاید... ولی انگار باز هم زبان حالشان می گوید: کشورهای دوست و برادر شورای همکاری خلیج فارس حسابشان از کویت جداست و آنها در معرض خطر نیستند.
اینها چیزی بودند که مقام های بحرینی از جمله وزیر خارجه آن به زبان آوردند. آنها وقوع حادثه امنیتی (در این کشور) را بعید دانستند. حادثه دیگر انفجار در حسینیه ای در روستای دالوه در استان احساء واقع در شرق عربستان بود... این بار هم کویت مثل انفجار در مسجد دمام، وقوع حادثه را (در خاک خود) بعید دانست و گفت که کویت، عربستان نیست و نخواهد بود.
اما آنچه نباید می شد، اتفاق افتاد... انفجارهای عربستان و کویت هر دو حکایت از ان دارند که داعش بسیار (به آنها) نزدیک شده است و چیزی نمانده که جادو به جادوگر برگردد و چاهکن به چاه بیفتد... اکنون کشورهای عضو شورای همکاری که در قاموس یاری دهندگان، حامیان مالی، تسلیحاتی و تامین نیرو برای داعش بودند اکنون رفته رفته به سرزمین جهاد تبدیل می شوند.
به اعتقاد تحلیلگران تفکر افراطی گری، با توجه به حضور هواداران داعش در کویت و کسانی که متهم به حمایت مالی از گروه های مسلح هستند مثل حاکم المطیری و ولید الطبطبایی که در حال حاضر در کویت اقامت دارند، وقوع چنین حادثه ای در این کشور چندان عجیب نیست.
کما اینکه با در نظر گرفتن حضور چیزی حدود5 هزار عنصر مسلح از اتباع عربستان در صفوف داعش، وقوع چنین انفجارهایی در عربستان هم چیز عجیبی نیست. حال آیا با توجه به حمایت مالی مهمترین سرکردگان خاندان حاکم در قطر از القاعده و داعش، بمب ساعتی تفکر افراطی گری این کشور را هم تهدید خواهد کرد؟
در راستای همین تهدیدات امنیتی، منطقه شورای همکاری خلیج فارس، طبعا از رهگذر همان آتشی که خود در سوریه و عراق و دیگر مناطق بحران زده برپا کرده اند (کانون حادثه خواهند بود. حادثه ای) که با حمله به شیعیان شروع شده و در نهایت کل کشور را به طور کامل درگیر خواهد کرد.
بعید به نظر می رسد که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با وجود هواداران داعش که از نفوذ اقتصادی و تجاری و فرهنگی در این کشورها برخوردارند و دستی در حمایت مالی از گروههای افراطی دارند، حتی اگر هدف مستقیم بعدی داعش نباشند، از خطر آن مصون بمانند. تجربه بن لادن و القاعده با سازمان سیا و حوادث (یازدهم) سپتامبر شاهدی بر این مدعاست و ثابت می کند که افراط گری، در نهایت گریبان حامیان خود را خواهد گرفت.