پنتاگون خبرنگاران جنگی را جاسوس خواند

سه شنبه 20 مرداد 1394
11:27
پنتاگون خبرنگاران جنگی را جاسوس خواند وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" به علت تشبیه خبرنگاران جنگي به جاسوس و توصیه برای برخورد با آنها همانند "جنگجویان غیر قانونی"، مورد انتقاد شدید قرارگرفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سرمقاله خود  "دفترچه راهنمای جدید حقوق جنگی" وزارت دفاع آمریکا را مورد انتقاد شدید قرارداد. وزارت دفاع آمریکا در ماه ژوئن گذشته این دفترچه را منتشر کرد.

نیویورک تایمز در سرمقاله خود توصیه های پنتاگون در این دفترچه را تقبیح و خواستار حذف آنها شد و هشدار داد: این توصیه ها و هشدارهای مطرح شده در دفترچه می تواند پوشش خبری درگیری های مسلحانه برای خبرنگاران را بسیار خطرناک، ‌پیچیده و توام با سانسور کند.

این دفترچه به طول کلی، خبرنگاران را افراد غیر نظامی می داند که باید از آنها در مقابل حملات محافظت کرد اما همزمان در برخی موارد که چارچوب آن به روشنی مشخص نشده است، ‌تاکید می کند که خبرنگاران باید به عنوان "جنگجویان غیرقانونی" تلقی شوند و این همان طبقه ای که آنان مثلا با شبه نظامیان یا اعضای القاعده در یک ردیف مشترک قرار می گیرند.

در این دفترچه آمده است: نوشتن درباره عملیات نظامی می تواند بسیار شبیه به کار جمع آوری اطلاعات و یا حتی جاسوسی باشد و یک خبرنگار که مانند جاسوس عمل می کند، می تواند تابع تدایبر امنیتی قرار گیرد و در صورت دستگیری، ‌مجازات شود. برای پیشگیری از اشتباه گرفتن خبرنگاران با جاسوسان، ‌خبرنگاران باید علنا و با مجوز مقامات ذیصلاح کار کنند و آمریکا می تواند به سانسور کار خبرنگاران یا اتخاذ تدابیر امنیتی ‌نیاز داشته باشد؛ برای اینکه آنان اخبار حساس را برای دشمن فاش نکنند.

نیویورک تایمز در سرمقاله خود،‌ این دستورالعمل ها و توصیه ها را ضربه شدیدی به آزادی مطبوعات دانست.

0% ...

آخرین اخبار

انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم


شبکه پستی ابزاری برای تحقق عدالت در توزیع خدمات است


ایران خطوط قرمز خود را ترسیم کرد: تنگه هرمز تحت فشار و محاصره آمریکا گشوده نخواهد شد