به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، حدود 1500 سرباز و افسر ترکیه از اواخر سال 2015 به همراه تجهیزات نظامی، بدون هرگونه هماهنگی با دولت مرکزی بغداد، در شمال عراق بویژه پایگاه بعشیقه در شمال موصل، مستقر شده اند و با وجود اعتراض دولت و پارلمان عراق به ادامه حضور این نیروها، آنکارا ادعا می کند که این نیروها با موافقت مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در این مکان مستقر شده اند.
سایت اینترنتی "الحشد نت" در گزارشی با اشاره به این که دفتر حیدر العبادی نخست وزیر عراق پیشتر، از حضور بدون اجازه و بدون هرگونه هماهنگی نظامیان ترکیه در خاک عراق خبر داده، به گزینه های احتمالی برای بیرون راندن این نیروها از خاک عراق پرداخته است.
گزینه شورای امنیت
این گزارش، راهکار سیاسی را نخستین گزینه پیشرو برای بیرون راندن این نیروها عنوان و خاطرنشان کرده است که به عقیده تحلیلگران و ناظران سیاسی، برای بیرون راندن این نیروها باید از شورای امنیت سازمان ملل متحد کمک گرفت؛ بنابراین وزارت خارجه عراق دو روز پیش به صورت رسمی از شورای امنیت درخواست مداخله کرد و همین مساله باعث شد که شورای امنیت روز دوشنبه آینده را به عنوان زمان برگزاری نشست خارج از برنامه این شورا برای بررسی ورود غیر قانونی ترکیه به خاک عراق تعیین کند.
گزینه نظامی
این گزارش، گزینه نظامی را دومین راهکار برای بیرون راندن نظامیان ترکیه از خاک عراق عنوان کرده است. دولت حیدر العبادی 13 مهر ماه (4 اکتبر سال 2016 ) درباره تبدیل ماجراجویی ترکیه در عراق به جنگ منطقه ای هشدار داد و درعین حال اعلام کرد که تمایلی به توسل به راهکار نظامی ندارد.
گزینه بسیج مردمی عراق
از سوی دیگر نیروهای بسیج مردمی عراق نیز با موضع گیری در قبال حضور نیروهای ترکیه در خاک عراق تاکید کرده اند که ترکها از توانمندی نیروهای مردمی عراق خوب آگاهند و به شیوه ای که درخور تجاوزگریشان در خاک عراق باشد، اخراج خواهند شد؛ نیروهای بسیج مردمی عراق افزودند: با هرگونه حضور نیروهای بیگانه در موصل مخالفند و با نظامیان ترکیه مانند نیروهای اشغالگر برخورد خواهند کرد.
ابراهیم الجعفری وزیر امور خارجه عراق نیز روز پنجشنبه گذشته، اعلام کرد که بغداد برای خروج نیروهای ترکیه از خاک این کشور تماسهای لازم را با آنکارا آغاز کرده است.
213-211-9