به گزارش پایگاه خبری العالم، بر اساس این پژوهش که توسط دانشمندان برزیلی انجام شده است، خوراکی هایی که محتوی شیرین کننده های مصنوعی هستند باعث کاهش احتمال انجام موفقیت آمیز لقاح مصنوعی می شوند و بیشترین سهم تأثیر گذاری در این خصوص، مربوط به نوشیدنی های بدون قندی است که مقدار زیادی شیرین کنندۀ مصنوعی در آن به کار رفته باشد.
دانشمندان با بررسی وضعیت 524 زن که از روش لقاح مصنوعی استفاده کرده اند، به این نتیجه رسیدند که کیفیت تخمک ها در زنانی که نوشیدنی های بدون قند مصرف کردند، 53 درصد کمتر از بقیه بود در حالی که این میزان در مورد زنانی که نوشیدنی های قندی مصرف کردند از 39 درصد تجاوز نکرد.
نشریۀ تایمز هم نوشت دانشمندان می گویند این نتایج نشان می دهد زنانی که فرآورده های حاوی شیرین کننده های مصنوعی یا شکر تصفیه شده مصرف می کنند، احتمال بارداری آنها نسبت به سایرین 10 درصد کمتر است.
این پژوهش انتقادهایی را نیز به دنبال داشته است؛ زیرا عده ای دیگر از دانشمندان معتقدند زنانی که از نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کنند اغلب از چاقی یا دیابت رنج می برند و این عوامل بر باروری آنها تأثیر منفی دارد.
یک پژوهش دیگر هم در این زمینه دربارۀ مصرف میوه ها و سبزیجاتی که در معرض آفت کش ها قرار داشته اند هشدار می دهد و خاطرنشان می کند که این محصولات احتمال موفقیت آمیز بودن لقاح مصنوعی را کاهش می دهند.
202