العالم ـ ایران
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، حسن بویری افزود: بهره برداری از این سکو، مجموع تولیدات بخش فراساحل این فازها را به حدود ٤٣ میلیون مترمکعب در روز افزایش می دهد.
وی اضافه کرد: با استفاده از منابع گازی سکوی 18 بی، روزانه حدود٥٠٠ تن اتان و ٢٠ هزار بشکه میعانات گازی به تولید محصولات این فازها افزوده می شود.
بویری با یادآوری اینکه عرشه سکوی 18 بی پارس جنوبی مرداد ماه امسال در موقعیت جکت این سکو در دریا نصب شد، ادامه داد: ارسال منابع گازی عرشه ١٨بی از مسیر خط لوله دریایی ٣٢ اینچ به پالایشگاه این فازها پس از تکمیل خط لوله دریایی درون میدانی این سکو صورت گرفته است.
وی گفت: برداشت گاز ازاین سکو درحالی آغاز شده که عملیات هوک آپ ( یکپارچه سازی چاه با سکو و اتصالات)، پیش راه اندازی و راه اندازی آن، دو ماه پس از عملیات نصب به پایان رسیده و در انتظار تکمیل خط لوله دریایی درون میدانی از سکوی ١٨بی به سکوی «18 ای» بوده است.
مجری فازهای 17و18 پارس جنوبی گفت: از زمان راه اندازی مرحله ای این فازها تاکنون، حدود 12،5 میلیارد مترمکعب گاز ، 9،5 میلیون بشکه میعانات گازی ، ٢٦٠ هزار تن اتان و حدود ٣٠٠ هزار تن پروپان و بوتان تولید شده است.
بویری گفت: هم اکنون روزانه 40 میلیون مترمکعب گاز در پالایشگاه فازهای 17و18 شیرین سازی و به شبکه سراسری ارسال می شود که از این میان 30 میلیون متر مکعب از سکوهای 17 و18 ای و حدود 12 میلیون متر مکعب هم از فازهای 6، 7 و 8 دریافت می شود.
سکوی 18 بی پارس جنوبی پس از ٦٢ روز کاری با ثبت رکوردی جدید در عملیات هوک آپ، سوم آبان ماه امسال راه اندازی شده بود.
این سکو با تلاش متخصصان مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در یارد صنعتی بندر عباس ساخته شده است.
٢٧ مهرماه نیز سکوی 17 بی (دومین عرشه اقماری ، آخرین سکوی فازهای ١٧و١٨ پارس جنوبی) پس از عملیات ساخت، در یارد بندرعباس بارگیری و آماده انتقال به موقعیت فراساحل این فازها شد.
این سکو آماده نصب شده اما اکنون منتظر شرایط مطلوب آب و هوایی برای قرار گرفتن روی جکت است.
پیش بینی شده است این سکو تا اوایل اسفندماه سال جاری با ظرفیت 5٠٠ میلیون فوت مکعب به بهره برداری برسد.
با نصب و راه اندازی سکوی 17بی ، پروژه فازهای 17 و18 پارس جنوبی بطور کامل و با ظرفیت طراحی شده به بهره برداری می رسد.