پشت پردۀ پایگاه نظامی عربستان در شاخ آفریقا

چهارشنبه 29 دی 1395
10:37
پشت پردۀ پایگاه نظامی عربستان در شاخ آفریقا یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد، عربستان سعودی با ساخت پایگاه نظامی در جیبوتی، به دنبال ایفای نقش بیشتری در منطقه است.

العالم - عربستان
"فایننشال تایمز" روز چهارشبنه در مطلبی با اشاره به تلاش عربستان برای امضای قرارداد با جیبوتی و ساخت پایگاه نظامی در این کشور، نوشت: جیبوتی درصدد است با امضای توافقی با عربستان به این کشور اجازه دهد پایگاهی نظامی را در شاخ آفریقا بسازد، و این کار در راستای تلاش عربستان برای ایفای نقشی بزرگتر در منطقه می باشد.
وبسایت بی بی سی عربی به نقل از این روزنامه خاطرنشان کرد، جیبوتی موقعیتی استراتژیک در دریای سرخ و خلیج عدن دارد و در این منطقه اکنون تأسیسات و پایگاه های نظامی آمریکایی و فرانسوی مستقر می باشد.
"محمد علی یوسف" وزیر خارجه جیبوتی گفته است که نخستین پایگاه چین در خارج از این کشور در جیبوتی ساخته می شود، قرار است امسال افتتاح شود.
به نوشته فایننشال تایمز، وزیر خارجه جیبوتی گفته است، عربستان سعودی سال 2016 توافقی امنیتی را با جیبوتی امضا کرد و پس از آن توافقی برای همکاری قضایی در کنار اعلام آمادگی ها برای ایجاد یک پایگاه، صورت گرفت.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به جنگ ائتلاف عربستان علیه یمن، خاطرنشان کرد که سواحل جیبوتی در دریای سرخ مقابل یمن قرار دارد.
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، وزیر خارجه جیبوتی گفته است:  نمی توانم جزئیاتی را به شما بگویم زیرا اینها مسائل محرمانه نظامی است؛ ولی پس از پایان کارها، شاهد مسائل خواهید بود.
فایننشال تایمز تأکید کرد که مسؤولان سعودی درخصوص این پایگاه اظهارنظری نکرده اند، و این اقدام درحالی صورت می گیرد که عربستان سعودی به دنبال تقویت ائتلاف خود، و کاهش تکیه به حمایتهای نظامی غربی است.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، از دیگر اهداف عربستان، مقابله با ایران می باشد.
فایننشال تایمز خاطرنشان کرد که آمریکا از پایگاه خود در جیبوتی به عنوان مقری برای نیروهای خود در آفریقا و عملیات (به اصطلاح) مبارزه با تروریسم در منطقه استفاده می کند؛ و در این پایگاه 4 هزار نیرو مستقر هستند و فرودگاهی برای هواپیماهای بدون سرنشین نیز در آن وجود دارد. 
این روزنامه انگلیسی تأکید کرد که امارات به عنوان هم پیمان نزدیک ریاض، به دنبال تقویت نظامی خود می باشد، و نفوذ نظامی خود را در منطقه با ایجاد پایگاهی نظامی در اریتره تقویت کرده است.

0% ...

آخرین اخبار

بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


موضوعات محوری مرحله اولیه تفاهمات ایران و آمریکا از نگاه پژوهشگر عرب


بقائی: صلح واقعی در غرب آسیا تنها با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود


از هشدار تا خیزش .. یمن آماده خروش برای آزادی می شود+فیلم


سپر دفاعی پاکستان برای پزشکیان و هیات همراه +فیلم


جایگاه محوری لبنان در مذاکرات ایران و آمریکا و نگرانی‌های رژیم صهیونیستی!


سربازان آمریکایی: پنتاگون شدت تلفات جنگ با ایران را پنهان کرده است


گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی


توسعه همکاری‌های ایران و هند در حوزه انرژی بررسی شد


پربیننده ترین خبرها