وزرای خارجه کویت و فرانسه به تهران می آیند

وزرای خارجه کویت و فرانسه به تهران می آیند
دوشنبه 4 بهمن 1395 - 11:18

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان حضور سه بازیگر عمده از جمله ایران، روسیه و ترکیه در اجلاس سوری ـ سوری در آستانه را از مهمترین ویژگی این مذاکرات برشمرد و از سفر قریب الوقوع وزرای خارجه کویت و فرانسه به تهران خبر داد.

العالمایران
 

"بهرام قاسمی" در آغاز نشست خبری امروز (دوشنبه)، از همه کشورهایی که با مردم ایران در خصوص حادثه ساختمان پلاسکو ابراز همدردی کردند، تشکر کرد.

وی همچنین با اشاره به نشست آستانه، اظهار داشت: اجلاس آستانه نتیجه تلاش های ایران ترکیه و روسیه است و بعد از اجلاس مسکو طراحی شد، و هدف اصلی آن نشست معارضین و سوریه بود.
* اولویت نشست آستانه، تثبیت آتش بس است
قاسمی تأکید کرد: سه کشور تلاش های را آعاز کردند و نماینده سازمان ملل دیروز وارد آستانه شد و مدیریت جلسه را خواهد داشت و سه کشور مذاکرات را هدایت میکنند و در مواقعی که نیاز به دخالت هست مذاکرات را تسهیل میکنند. اولویت تثبیت آتش بس است که باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد. بعید میدانم در موضوعات دیگر بتوان ورود  کرد. و این می تواند مقدمه ای برای کمک های انسانی باشد .
* ویژگی مهم نشست آستانه
وی افزود: ویژگی مهم این نشست این است که کشورهای محدودی ورود کردند، و حسن موضوع این است که سه کشور منطقه مبتکر آن هستند تا با واقع بینی بیشتری به موفقیت نایل شوند.
* کمیته ضد ایرانی اتحادیه عرب
قاسمی در مورد کمیته ضد ایرانی اتحادیه عرب گفت: مواضع ما در مورد این نوع اظهارات نا به جا از سوی مقامات بحرین روشن است.
قاسمی افزود: این کشور دارای بحران داخلی است و به دنبال یک کشور فرضی می باشد، تا مشکلات را جهت گیری دهد؛ و این صحبتی تکراری است و خود آنها هم در یک محیط واقع بینانه قرار بگیرند میفهمند این اظهارات بی اساس است و توصیه میکنم به فکر چاره جویی باشند و از طریق مسالمت آمیز مشکلات خود را رفع رجوع کنند.
قاسمی در مورد اظهارات ضد اسلامی ترامپ گفت: برعکس روسای قبلی که مواضع روشنی داشتند، نمیتوان ارزیابی کرد که ترامپ در چه مسیری است. هنوز مواضع دقیق و روشن و اطمینان بخشی از جانب وی نداریم و باید صبر کنیم.
* انتخاب سفیر در عراق را هنوز نمی توانم تأیید کنم
وی در مورد سفیر جدید ایران در عراق و واکنش سعودی ها به این مسئله گفت: آنچه که اتهام زنی است که از جانب برخی کشورها علیه ایران اتفاق می افتد روشن است. بنده نمیتوانم انتخاب سفیر را هنوز تایید کنم .اسامی اعلام شده گمانه زنی رسانه ای است تا پروسه های لازم طی شود.
* علاقه ندارم به صحبت یک مقام صهیونیستی پاسخ دهم
قاسمی  در مورد اظهارات اخیر نتانیاهو و پیامش به ایران اظهار داشت: من علاقه ندارم به صحبت یک مقام صهیونیستی که سخنان بی جا زیاد میزند و دستش به خون ملت فلسطین پاسخی دهم. اگر وی به فکر مردم ایران بخواهد باشد بهتر آن است کمی از شدت آدم کشی و کشتار فلسطینی ها جلوگیری کند، و این شاید بهترین کار باشد، و بهتر است در مورد پلاسکو و ایران صحبتی نکند .
وی در پاسخ به سؤالی درخصوص سیاست ترکیه در عراق و سوریه گفت: حضور ترکیه به عنوان یکی از سه کشور نشست آستانه میتواند در چارچوب همکاری های مشترک مفید واقع شود و نقش سازنده ای داشته باشد، و امیدوارم شاهد به جلو رفتن روند باشیم و دخالت در امور سوریه صورت نگیرد و ما فقط به عنوان تسهیل کننده و همسایه تلاش کنیم تا به جای اقدامات نظامی در پشت میز مذاکره مسایل مطرح شود.

* گام رو به جلو در سازمان همکاری اسلامی
سخنگوی وزارت خارجه درباره اجلاس سازمان همکاری  اسلامی اظهار داشت: ما حساسیت های خود را بر مسأله ميانمار بیان کردیم، و وزیر پیامی را به دبیرکل سازمان ملل ارسال کرد. در این جلسه یک کمیته اجرایی تشکیل شد و ایران هم عضو این کمیته است.
وی اظهار امیدواری کرد که تلاشی جهانی در جهت احقاق حقوق مردم مظلوم میانمار صورت گیرد و گامی در این زمینه برداشته شود.
قاسمی افزود: این اجلاس یک گام رو به جلو بود. و ما از دولت ميانمار خواهیم خواست که تغییری در نوع رفتار خود ایجاد کند، زیرا این روند به مصلحت نیست.
قاسمی در رابطه با سفر مسؤولان کویتی گفت: مدت هاست این بحث وجود دارد که هیئتی از کویت به تهران سفر کند، و در رسانه های کویتی خبری شد و یکی دوبار تاریخ اعلام شد، ولی به دلایل فنی کویتی ها برنامه تغییر کرد.

*سفر وزیر خارجه کویت به تهران
وی خاطرنشان کرد: تفاهم لازم در مورد تاریخ سفر صورت گرفته، و طی دو سه روز آینده وزیر خارجه و معاون نخست وزیر کویت را در ایران داشته باشیم و مذاکرات را صورت دهیم .
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد نشست سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد: به دلیل فرصت کم و بحث کارشناسی قبل از دکتر ظریف آقای عراقچی در اجلاس شرکت کرد، چون تلاقی دو کار مهم بود، و آقای ظریف قبل از آن در داووس بود، و حدود یک یا دو بعدازظهر خود را به مالزی رساند و همان شب به تهران مراجعت کرد.
* سفر وزیر امورخارجه فرانسه، به زودی ...
قاسمی در رابطه سفر وزیر خارجه فرانسه گفت: به زودی سفر وی را خواهیم داشت، وی مسؤول کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هم می باشد، و یک تیم اقتصادی وی را همراهی می کند و فکر میکنم این سفر ظرف یک هفته آینده انجام شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه تأکید کرد: روابط ما با فرانسه کهن است، و روند فعلی روابط روند خوبی است و امیدوارم به تفاهمات خوبی در مورد مسایل اقتصادی برسیم و همچنین بتوانیم رایزنی هایی در مورد مسایل جهانی و منطقه ای مطرح کنیم، و از دیدگاه های دو کشور بهره مند شویم و امیدوارم برای کشور ما مفید باشد و گشایش بیشتری در روابط دو جانبه داشته باشیم .
* روابط ایران و کانادا
قاسمی در مورد روابط ایران و کانادا گفت: این روابط هنوز نیاز به گامهایی دارد، و این طرف کانادایی بود که یک جانبه این روابط را قطع کرد.
قاسمی خاطرنشان کر: قطع روابط راحت است، اما برقراری مجدد نه. مذاکراتی در کشور ثالث برقرار شد، و در مجمع عمومی وزرای دو طرف دیداری داشتند، ولی هنوز آنگونه که باید و شاید این روند طی نشده و ما منتظر هستیم دولت کانادا مسایل ایجاد شده را برطرف کند، و امیدوارم چند موضوع باقی مانده حل و فصل شود و ما بتوانیم در نخستین گام  دفتار حافظ منافع را ایجاد کنیم، و شهروندان از خدمات کنسولی استفاده کنند. ولی هنوز باید کمی منتظر بود و امیدوارم دولت کانادا با جدیت پیش رود .

* موضوع صیادان گرفتار شده در سومالی
قاسمی در مورد صیاد ان گرفتار در سومالی اظهار داشت: پرداختن رسانه ها کار را دشوار میکند اما گریز ناپذیر است .این موضوع یک موضوع خاص است و در اختیار ارگان های خاص است و تلاش در بخش کنسولی وزارت خارجه ادامه دارد .مسیولین موضوع را دنبال میکنند .تما کار چندان ساده ای نیست .تنها دزدان دریایی هستند و هیچ دولتی وجود ندارد و در اينگونه موارد کار بسیار سخت است و امیدوارم افراد گرفتار به خانه و زندگی خود برگردند و این پرونده بسته شود .
قاسمی درخصوص مسایل اخیر سوریه و روند پیشروی های ارتش گفت: نقش ایران در سوریه بی بدیل است و هیچ کس نمیتواند به تنهایی سرنوشت یک موضوع را دگرگون کند ما در نقاطی از یک فصل مشترک برخوردار هستیم و معنای آن نیست که در مسایلی با یکدیگر اختلاف نداشته باشیم.
وی افزود: من این مسأله را که ایران در نشست جاری حذف شده باشد قبول ندارم، و نقش ایران از ابتدا کاملا مشخص است .یک سری مسایل تبلیغاتی عامدانه تلاش میکند این محور شکل نگیرد و برخی میتواند از داخل یا خارج منطقه باشد. عمدتا و مواضع ما آنقدر اشتراک داشته که در آستانه بر روند مذاکرات نظارت کنیم .توانمندی ایران بیش از گذشته است .
قاسمی تأکید کرد: اگر در این مرحله بتوانیم به تفاهمات خوبی برسیم میتوانیم گام های بعدی را بهتر برداریم .
* با حضور آمریکا در نشست آستانه مخالفیم
سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد دعوت روسیه از آمریکا برای نشست آستانه گفت: مباحثی مطرح بود و  مورد سایر کشورها که نهایتا وضعیت به شکل دیگری تغییر کرد و آنچه که به عنوان دعوت مطرح است از سوی دولت قزاقستان است و آمریکا در سطح سفیر خود در نشست ابتدایی شرکت میکند و کشور دیگری مطرح نیست. ما مخالف حضور آمریکا هستیم و فکر میکنیم نمیتواند موثر باشد با توجه به مجموعه اقدامات گذشته اش و حمایت از تروریست ها .دعوت کننده سه کشور نبودند و دعوت از سوی دولت میزبان بوده است .
قاسمی در ادامه تاکید کرد: طی سالیان گذشته در ابتدا عده ای آمدند با نیت اینکه ظرف مدت کوتاهی حکومت سوریه را ساقط کنند که ریشه آن یا اطلاعات غلط بود و یا عدم واقع بینی.
وی تأکید کرد: این داستان به درازا کشید و دولت اسد توانست بر قدرت خود بیفزاید. آنها دانستند که قادر به شکست دولت اسد نیستند و  جایگزینی وی برای آنها سوال بود. به دلیل نبود هیچ فردی که بتواند مجموعه سوریه را کنترل کند و بخشی که واقع بین تر بودند شعارهای تند خود را کنار گذاشتند. اما طرح امروز با گدشته متفاوت است.
* محور مقاومت با جدیت در منطقه حضور خواهد داشت
قاسمی خاطرنشان کرد: محور مقاومت با جدیت در منطقه حضور خواهد داشت. ما سوریه را می خواهیم که از یک تمامیت ارضی برخوردار باشد و نهایتا تعیین سرنوشت سوریه به عهده مردم این کشور است .
قاسمی تأکید کرد: هر آنچه پیش می آید به عهده مردم سوریه است .
سخنگوی وزارت خارجه در مورد انتصاب سفرای عمان و سوریه گفت: افرادی مشخص شدند، و در حال طی کردن مراحل اداری اعزام سفیر هستند.
* هیچ پیامی با دولت آمریکا رد و بدل نشده
وی در پاسخ به سؤالی درمورد ادعای رایزنی های پشت پرده ایران با ترامپ گفت: هیچ ارتباطی نداشتیم و نداریم و در دور نما هم نمیبینم. و فقط در هسته ای با دولت آمریکا در گذشته ارتباطی بود .هیچ پیامی رد و بدل نشده و چنین چیزی در دستور کار ما قرار ندارد .
* امید چندانی به تغییر سیاستهای آمریکا نیست
قاسمی در ادامه پیرامون  اظهارات اخیر آمریکایی ها علیه ایران تصریح کرد: همه اینها خواب و خیال است و این مسایل جدید نیست. در گذشته هم بوده و غیر از این هم از حاکمیت آمریکا انتظاری نداریم. اینها اتهاماتی کهنه و بی ربط است .ایران کشوری کهن و با همسایگان خود ریشه های مشترک دارد و کسی نميتواند مانع این روند شود. سخنانی شنیده میشود که قابل قضاوت نیست.
قاسمی تأکید کرد: شاهد سردرگمی متحدان آمریکا هستیم و باید منتظر باشیم از دولت جدید چه سیاست هایی دیده خواهد شد؛ ولی امید چندانی به تغییر سیاست های ایالات متحده نیست.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حزب الله لبنان هيچ نيازي به سلاحهاي ايران ندارد و آنها به درجه اي از خودكفايي رسيده اند كه نيازي به كمك ايران ندارند.
وی درباره اینکه چه مباحثی در مذاکرات ایران و کویت مطرح میشود گفت: مهمترین مسئله مسایل دوجانبه و منطقه است اما اینکه پیام خاصی دارند بنده در جایگاه قضاوت نیستم .و باید منتظر بمانیم .
* روابط با عربستان
قاسمی در مورد روابط ایران و عربستان بیان کرد :ما علاقه مند هستیم با همسایگان رابطه معقول داشته باشیم. ما بنا نداریم الی الابد روابط نداشته باشیم. اکر عربستان در رفتار خود تغییری ایجاد کند قابل بررسی است اما هنوز چنین تغییری رخ نداده است .در تماس کشورها با ما در این دوران اخیر، رابطه تهران و ریاض برایشان جالب و جذاب است، و با عربستان هم صحبت میکنند و آنها اظهار علاقه مندی میکنند برای بهبود این مسیله تا منطقه ای با ثبات تر شاهد باشیم .
* برجام به نتیجه رسیده و اجازه نخواهیم داد این پرونده دوباره گشوده شود
سخنگوی وزارت خارجه در مورد برجام گفت: روند مذاکرات به ثمر نشست و پرونده به انتها رسید و برجام حاصل شد و دیگر نیازی به مذاکره نیست و صرفا در خصوص مسایل فنی که از طریق آژانس دنبال میکنیم .برجام به نتیجه رسیده و به هیچ دلیل اجازه نخواهیم داد که این پرونده را مجدد بگشایند و نیازی به این مذاکرات نمیبینیم.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها