واشنگتن پست: شادمانی جمهوری‌خواهان از اقدامات ضدایرانی کاخ سفید

پنج‌شنبه 14 بهمن 1395
08:26
واشنگتن پست: شادمانی جمهوری‌خواهان از اقدامات ضدایرانی کاخ سفید به نوشته واشنگتن پست، سناتورهای جمهوری‌خواه پس از هشدار ساعات گذشته کاخ سفید به ایران ابراز خشنودی و شادمانی کردند.

واشنگتن پست در مطلبی نوشت: جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا از هشدار ژنرال «مایکل فلین»، مشاور امنیت ملی آمریکا به ایران ابراز شادمانی می‌کنند. این نشانه‌ای نادر از اتحاد میان قانون‌گذاران است که اغلب با دولت ترامپ در حوزه سیاست خارجی اختلاف نظر داشته اند.
فلین مشخص نکرد منظورش از «هشدار به ایران» چیست. ایران یکی از 7 کشور عمدتاً مسلمانی است که در فهرست ممنوعیت موقت صدور روادید ترامپ قرار دارد. اما ترامپ در زمان رقابت‌های انتخاباتی گفته بود قصد دارد توافق هسته‌ای ایران را لغو کند. به ادعای واشینگتن پست، این توافق برای توقف تولید سلاح‌های هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های بین‌المللی امضا شد.
بیشتر سناتورهای جمهوری‌خواه بر این باور بودند که منظور فلین از کاربرد عبارت «زمان هشدار به ایران»، استفاده از تحریم‌ها است.
«لیندسی گراهام»، سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی در این خصوص گفت: «باید این وضع مسخره را متوقف کنیم. فکر می‌کنم می‌دانم منظور او چه بود. ... تحریم‌های بیشتر.»
«جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آریزونا، رئیس کمیته روابط خارجی سنا و یکی از منتقدان سرسخت ترامپ در حوزه سیاست خارجی نیز در این خصوص گفت: «فکر می‌کنم مناسب باشد که به آن‌ها هشدار دهیم. معتقدم این بدان معناست که اگر (ایران) به نقض این توافق ادامه دهد، ما اقدام مناسب را در دستور کار قرار خواهیم داد.»
به نوشته واشنگتن پست، فلین به آنچه «اقدام مناسب» نامید، اشاره نکرد. اما تعدادی از جمهوری‌خواهان هم در خصوص این ابهام حس خوبی دارند.
«جان کورنین»، سناتور ارشد جمهوری‌خواه از ایالت تگزاس در این خصوص گفت: «بخشی از مزیت این ابهام این است که این هشدار، مبهم است. اما فکر می‌کنم این نشانه بدان معناست که شرایط تغییر کرده است، و فکر می‌کنم این نشانه‌ای سودمند است.»
«مارکو روبیو»، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا و یکی دیگر از منتقدان سیاست خارجی ترامپ نیز از هشدار فلین به ایران استقبال کرد.
واشنگتن پست در پایان مدعی شد: جمهوری‌خواهان اظهارات فلین را گام نخستی قلمداد می‌کنند که می‌توان به کمک آن جامعه جهانی را قانع کرد ایران در حال نقض توافق هسته‌ای 2015 است. و اگر سایر کشورها در این خصوص با آمریکا دیدگاه مشترکی نداشته باشند، بسیاری از جمهوری‌خواهان علاقمند خواهند بود آمریکا به تنهایی تنبیهات شدیدتری علیه ایران اعمال کند.


در همین رابطه بخوانید

0% ...

آخرین اخبار

رژیم صهیونیستی، پرچمدار عملیات فریب پرچم دروغین


افزایش قیمت نفت به دنبال تشدید درگیری‌ها در غرب آسیا و حمله به نفتکش‌ها


کره شمالی چندین موشک بالستیک به سمت دریای شرقی شلیک کرد


صهیونیست‌ها 5 عضو یک خانواده فلسطینی را در جنین ربودند


عربستان: در حمله جدید یمن به فرودگاه ملک خالد یک پاکستانی کشته و ۱۱ تن زخمی شدند


ویتکاف و کوشنر خواستار شفافیت مواضع کی یف و اتحادیه اروپا برای پایان جنگ اوکراین شدند


عراقچی: اصرار بر رویکرد نظامی وضعیت منطقه را پیچیده‌تر می‌کند/ اعلام آمادگی ایران برای کمک به گفتگو بین عربستان و یمن


ناامنی در عربستان؛ غول‌های نفتی قید نشست ریاض را زدند


نخستین کنفرانس بین‌المللی «اکوساید: جنایت جنگی خاموش» + فیلم


هشدار نیروی دریایی سپاه به کشتی های متخلف در تنگه هرمز