عمر عبد الرحمن ... «پدر معنوی تروریسم» در آمریکا مرد

يکشنبه 1 اسفند 1395
07:56
عمر عبد الرحمن ... «پدر معنوی تروریسم» در آمریکا مرد یک شیخ مصری که به دلیل توطئه برای انجام حمله تروریستی در آمریکا در دهه ۹۰ میلادی دستگیر و به حبس ابد محکوم شده بود، روز شنبه در ۷۸ سالگی در زندانی در آمریکا درگذشت.

العالم - آمریکا

عمر عبدالرحمن معروف به «شیخ نابینا» که به خاطر طراحی زنجیره ای حملات تروریستی در آمریکا در دهه نود میلادی دستگیر شده بود، روز شنبه ۳۰ بهمن در زندان فدرال ایالت کارولینای شمالی در آمریکا درگذشت.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، عمر عبدالرحمن که به حبس ابد محکوم شده بود، در اثر دیابت و بیماری سرخرگ کرونری جان خود را از دست داد.

عمر عبدالرحمن برای یک نسل از شبه نظامیان افراط گرا، یک پدر معنوی محسوب می شده و طی دو دهه حبس در زندان نیز به سمبلی برای افراط ‌گرایی در زندان های آمریکا تبدیل شده بود.

این شیخ نابینای مصری در اثر بیماری دیابت، بینایی خود را در نوزادی از دست داد. او همچنین زمانی رهبر گروهی شبه نظامی موسوم به «جامعه اسلامی مصر» بوده که با استفاده از خشونت به دنبال برکنار کردن حسنی مبارک، رئیس جمهوری اسبق مصر بودند.

عمر عبدالرحمن در سال ۱۹۹۰ از مصر گریخت و به آمریکا پناه آورد و در مسجدی در ایالت نیوجرسی آمریکا به تدریس پرداخت. گروهی از پیروان او در سال ۱۹۹۳ به اتهام بمب گذاری در برج های دوقلوی نیویورک که ۶ کشته و بیش از هزار زخمی بر جای گذاشت دستگیر و محکوم شدند.

عبدالرحمن نیز در همان سال به خاطر دست داشتن در طراحی بمبگذاری هایی که سازمان ملل و چند ساختمان دیگر در نیویورک را هدف قرار داده بودند دستگیر و به حبس ابد محکوم شد.

0% ...

آخرین اخبار

همکاری مسکو و واشنگتن در چارچوب گروه ۲۰ تعلیق شد


۵۰۰۰ دانش آموز در فرانسه بازداشت شدند


وزیر خارجه ترکیه درگذشت خواهر عراقچی را تسلیت گفت


پیام تبریک سرلشکر عبداللهی به مناسبت افتخارآفرینی ورزشکاران در بازی‌های آسیایی ناگویا


پرواز هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز دریای سیاه در مرز روسیه


آمریکا نخستین جنگنده‌های اف-۱۶ را به تایوان تحویل داد


ضرورت تقویت روابط ایران و یمن در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و دریایی


وزیر امور خارجه ارمنستان فردا به تهران می آید


دولت آرایش جدید اقتصادی گرفت؛ محسن رضایی: در شرایط حساس هستیم


حمله موشکی و پهپادی به شرکت آرامکو در ریاض/ ۶۰ حمله هوایی و موشکی عربستان به اماکن غیرنظامی در ۲۴ ساعت گذشته