العالم - عراق
به گزارش پایگاه عراقی السومریه، پایگاه رسمی آستان مقدس حسینی روز یکشنبه درتوضیحی دراین باره به نقل از آیت الله سید علی سیستانی درباره پی گیری مسابقات فوتبال و کشتی کج نوشت: مشاهده مناظر مذکور در نوع خود، حرام نیست، اما اگر کشتی با ایجاد روحیه خصمانه در درون افراد ، به فاسد شدن اخلاق بینندگان وسوق دادن آن ها به سمت حمله به دیگران منجر شود، باید از مشاهده آن پرهیز کرد.
آیت الله سیستانی درپاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مشاهده زن در تلویزیون به طور مستقیم مجاز است، پاسخ مثبت داد و گفت: مشاهده وی درصورتیکه وی را نشناسد و نگاهش به او شهوانی نباشد، مجاز است.
این مرجع عالیقدرهمچنین گفت که فعالیت در زمینه کارگردانی تلویزیون به جز کارگردانی فیلم های مستهجن و مبتذل و موسیقی های حرام مجاز است.
آیت الله سیستانی درباره نوع برنامه ها و فیلم های تلویزیونی که والدین نباید به فرزندانشان اجازه مشاهده آنرا بدهند، گفت : مشاهده هر آنچه را که با تربیت درست دینی منافات داشته باشد، شامل امر به منکر و نهی از معروف و گسترش افکار مخرب و تصاویر مبتذل و تحریک کننده شهوت های شیطانی و هرچیزی که باعث انحطاط اخلاقی و فکری بیننده شود، حرام است.
آیت الله سیستانی درباره برخی از سریال های عربی که درزمان حاضر از برخی از شبکه های تلویزیونی عراق پخش می شود، گفت که مشاهده این سریال ها با نگاهی که با هدف لذت شهوانی باشد و یا ترس از گناه درآن باشد، مجاز نیست و احتیاط واجب این است که مشاهده نشود.
وی افزود که مومنان به ویژه والدین و سرپرستان باید درمشاهده برنامه هایی که از تلویزیون و شبکه های ماهواره ای پخش می شود، احتیاط و رعایت لازم را به کارگیرند وبرنامه هایی را برای فرزندانشان انتخاب کنند که صلاح دنیا و آخرت درآن باشد و نیز باید از هرچیزی که فطرت پاک آنان را آلوده و اخلاق آنان را فاسد می کند، پرهیز کنند.
آیت الله سیستانی درباره حکم تماشای تئاتر وسریال های عربی و عراقی وسریال های دوبله شده گفت که با توجه به اینکه این سریال ها و تئاترها غالباً دارای صحنه هایی غیرشرعی وغیرقانونی است، مشاهده آن ها با نگاه لذت شهوانی و یا ترس از به حرام افتادن حرام است و احتیاط واجب آن است که مشاهده نشود ولو بدون این دو مورد هم باشد.
آیت الله سیستانی از مومنان خواست که رعایت احتیاط را درباره مشاهده تئاتر و سریال های تلویزیونی داشته باشند.
وی همچنین از اولیا و سرپرستان خانواده ها خواست که به مسئولیت های خود در قبال اعضای خانواده شان عمل کنند و صلاح دنیا و آخرت را برای آنان انتخاب کنند.
215