آخرین سکوی فاز 19بزرگترین میدان گازی جهان نصب شد

دوشنبه 23 اسفند 1395
07:49
آخرین سکوی فاز 19بزرگترین میدان گازی جهان نصب شد بخش دریایی طرح توسعه فاز ١٩ پارس جنوبی با نصب آخرین سکوی این فاز در آب‎های خلیج فارس تکمیل شد و ظرفیت تولید آن 14.2 میلیون مترمکعب گاز، پس از پایان عملیات راه‎اندازی، در اردیبهشت ماه سال ٩٦ به سکوهای تولیدی خواهد پیوست.

العالم ـ ایران

به گزارش وزارت نفت، سکوی B ١٩ با وزن ١٦٤٠ تن، امروز (یکشنبه) بر روی پایه های خود در موقعیت فراساحل فاز 19 پارس جنوبی ( بزرگ ترین میدان گازی جهان) نصب شد.
این عرشه، آخرین سازه دریایی فاز ١٩ است که ظرفیت تولیدی 14.2 میلیون مترمکعب گاز را دارد.
قرار است، پس از پایان عملیات راه‎اندازی، که اردیبهشت ماه سال آینده پیش بینی شده، این سکو هم به مجموعه سکوهای تولیدی پارس جنوبی بپیوندد.
حمیدرضا مسعودی مجری فاز ١٩ پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس درباره مشخصات سکوی B ١٩ گفت:کلیه واحدهای شیرین سازی پالایشگاه، با توجه به آمادگی گاز ترش و غنی برداشت شده از این سکو، بلافاصله شیرین سازی و به خط لوله سراسری تزریق خواهد شد.

درآمد حدود 1.4میلیارد دلاری فاز ١٩
مسعودی میزان منابع مالی صرف شده برای ساخت این سکو را حدود ١٥٠ میلیون دلار ذکر کرد و افزود، با توجه فعالیت های باقیمانده سکو به منظور بهره برداری از آن ، عملیات اتصال سکو و تجهیزات جانبی به چاه ها و راه اندازی بر روی این سکو و در دریا انجام می شود.
به گفته مسعودی، اردیبهشت ماه امسال تاکنون و در مدت کمتر از یک سال از زمان بهره برداری، هفت میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه میعانات گازی و بالغ بر پنج میلیارد متر مکعب گاز در فاز ١٩ تولید شده و درآمد حاصل از فروش محصولات این فاز برای کشور یک میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار برآورد می شود.
مجری فاز ١٩ پارس جنوبی افزود: برای توسعه این فاز از ظرفیت های مشاوران، پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده شده و در مجموع ٦١ درصد از کل فعالیت های طراحی، مهندسی، ساخت، اجرا، راه اندازی و بهره برداری ایرانی بوده و بخش عمده ای از کالاها و تجهیزات ساخت هم توسط سازندگان داخلی تامین شده است.

راه اندازی آخرین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ١٩
پیش از این، شرکت نفت و گاز پارس از راه اندازی ردیف ٢ شیرین سازی پالایشگاه فاز ١٩ پارس جنوبی با ورود گاز ترش حوزه فراساحل این فاز خبر داده بود.
این ردیف، چهارمین و آخرین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ١٩ پارس جنوبی است که با ظرفیت تولید 12.5میلیون متر مکعب گاز شیرین، راه اندازی و در آستانه بهره برداری قرار گرفته است.
اکنون، بیشترین میزان تولید گاز شیرین این فاز از سه ردیف یکم، سوم و چهارم با حدود ٣٠ میلیون متر مکعب به خط سراسری تزریق می شود.
با نصب، راه اندازی و بهره برداری از سکوی ١٩B، هر چهار ردیف شیرین سازی فاز ١٩ با ظرفیت کامل، حدود ٥٠ میلیون متر مکعب گاز شیرین به خط سراسری ارسال خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی(یا گنبد شمالی در بخش قطری)، بزرگ ترین میدان گازی مستقل جهان به شمار می رود که با برخورداری از 34.2 تریلیون مترمکعب گاز استحصال پذیر، نزدیک به ١٩ درصد از کل ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است.
نزدیک به سه هزار و ٧٠٠ کیلومترمربع از این میدان مشترک، در آب های سرزمینی ایران و 6 هزار کیلومتر مربع از آن در آب های قطر واقع شده است.

0% ...

آخرین اخبار

قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا


رویکرد بین المللی ایران همواره صلح‌طلبانه بوده است


افشای راهبرد بروزرسانی شده دشمن برای تقابل با ایران


پاک‌نژاد: تحویل نفت ایران به مشتریان ادامه دارد


پزشکیان: تمام حقوق قانونی ملت ایران باید به رسمیت شناخته شود


روسیه: با ایران برای حذف فشار‌های تحریمی تلاش خواهیم کرد


حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان/ یک شهید و 9 زخمی