العالم - آسیا
به نقل از رویترز؛ چین در ماه مه، دوستان و متحدانش را برای بزرگترین نشست دیپلماتیک سالِ خود گرد هم خواهد آورد.
این نشست برای بررسی طرح ساخت جاده ابریشم جدید تشکیل خواهد شد و قرار است بیشتر رهبران آسیایی در آن شرکت کنند. اما از میان سران اعضای گروه 7 تنها نخستوزیر ایتالیا در آن حضور خواهد یافت.
شی جین پینگ، رئیسجمهور چین حامی سرسخت طرحی است که چین به طور رسمی آن را طرح «یک کمربند، یک جاده» مینامد و هدف از آن، ساخت یک جاده ابریشم جدید است که آسیا، آفریقا و اروپا را به یکدیگر متصل خواهد کرد. اجرای این طرح به دهها میلیارد دلار بودجه در حوزه پروژههای زیرساختی نظیر خطوط ریلی، بنادر و خطوط انتقال برق نیازمند است.
چین 40 میلیارد دلار را به یک صندوق جاده ابریشم اختصاص داده است؛ رخدادی که زمینه تأسیس « بانک سرمایه گذاری زیربنایی آسیا» را با بودجهای معادل 50 میلیارد دلار فراهم کرد.
وان ای، وزیر امور خارجه چین روز سهشنبه فهرست افرادی را که در این کنفرانس شرکت میکنند اعلام کرد. نام ولادیمیر پوتین – رئیسجمهور روسیه، نواز شریف – نخستوزیر پاکستان – و هان سن – نخستوزیر کامبوج – در میان این افراد به چشم میخورد.
آنگ سان سو چی – یکی از مهمترین مقامات سیاسی میانمار، نورسلطان نظربایف – رئیسجمهور قزاقستان، نجیب رزاق – نخستوزیر مالزی – و جوکو ویدودو – رئیسجمهور اندونزی – نیز در این نشست حضور خواهند یافت. آنها شرکا و دوستان نزدیک چین محسوب میشوند. قرار است نمایندگان 110 کشور در این نشست گرد هم آیند.
نام نارندرا مودی – نخستوزیر هند – در میان مدعووان به این نشست دیده نمیشود. گرچه چین میگوید جاده ابریشم جدید سیاسی نیست، هند به بخشی از آن که از کشمیر تحت کنترل پاکستان عبور میکند معترض است.
همچنین مقامات ارشد ژاپن، کره شمالی و کره جنوبی که چین با آنها روابطی متزلزل دارد در این نشست حضور نخواهند یافت. استرالیا – متحد نزدیک آمریکا – نیز مقامات ارشد خود را به این نشست اعزام نخواهد کرد.
از میان سران کشورهای بزرگ صنعتی جهان موسوم به گروه 7 تنها پائولو جنتیلونی – نخستوزیر ایتالیا – برای حضور در این نشست به پکن میرود. فیلیپ هموند – وزیر دارایی انگلیس – به نمایندگی از ترزا می به چین خواهد رفت. آلمان و فرانسه نیز که در آن ایام در حال برگزاری انتخابات خواهند بود، نمایندگانی بلندپایه را به پکن اعزام خواهند کرد.