العالم ـ آمریکا
تارنمای روزنامه 'بانکوک پست' روز دوشنبه اعلام کرد رایزنی ترامپ با 'پرایوت چان اوچا' نخست وزیر تایلند و 'لی هسین لونگ' نخست وزیر سنگاپور اواخر یکشنبه و اوایل دوشنبه انجام شد.
به گفته منابع دیپلماتیک، تاکنون تاریخ رسمی برای سفر رسمی نخست وزیر تایلند به آمریکا اعلام نشده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هفته جاری در جریان یک تماس تلفنی از 'رودریگو دوترته' رئیس جمهوری فیلیپین دیگر عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) که آمریکا یکی از طرف های گفتمانی آن است نیز برای سفر به واشنگتن دعوت کرد.
براساس این گزارش، رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر تایلند در جریان این تماس تلفنی تعهد کشورهای خود را برای گسترش مناسبات و تمایل متقابل را برای 'صلح و ثبات در منطقه آسیا و اقیانوس آرام' مورد تاکید قرار دادند.
ترامپ همچنین تعهد دولتش را برای 'ایفای نقش فعال و پیشرو در آسیا و همکاری نزدیک با شرکاء و متحدانی مانند تایلند' اعلام کرد.
رهبران آمریکا و تایلند همچنین راه های فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر کره شمالی را مورد بحث قرار دادند.
وزارت امور خارجه سنگاپور نیز روز دوشنبه رایزنی تلفنی 'لی هسین لونگ' نخست وزیر این کشور و 'دونالد ترامپ' را تایید و اعلام کرد دو طرف بر 'رابطه عمیق و دیرینه' دو کشور اشاره کردند.
شبکه خبر آسیا و وزارت خارجه سنگاپور اطلاعات بیشتری در این مورد منتشر نکردند.
رایزنی رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیران تایلند و سنگاپور و رئیس جمهوری فیلیپین پس از اجلاس سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) در مانیل پایتخت فیلیپین صورت می گیرد که روز شنبه برگزار شد.
به گزارش ایرنا، وزرای امور خارجه 10 کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا قرار است چهار روز دیگر در واشنگتن به دعوت 'رکس تیلرسون' همتای آمریکایی خود جمع شوند و به مذاکره بپردازند.
این نشست چهارم ماه می (14 اردیبهشت) برگزار می شود.
مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند، ویتنام، فیلیپین، میانمار، لائوس، برونئی و کامبوج 10 عضو بلوک آ.سه.آن هستند که حدود 400 میلیون تن از جمعیت جهان را شامل می شود.
گفته می شود تجارت، ادعاهای منطقه ای در دریای جنوبی چین، قاچاق و جرم و جنایت از اصلی ترین موضوعاتی هستند که تیلرسون و وزرای امور خارجه آ.سه.آن در مورد آن بحث و گفت وگو می کنند.