پارازیت چه بلایی به سر ما ایرانی ها می آورد؟

پارازیت چه بلایی به سر ما ایرانی ها می آورد؟
پنج‌شنبه 21 ارديبهشت 1396 - 18:28

پارازیت ها معمولا امواج کوتاه برد هستند و با فرکانسهای مشابه شبکه های هدف موجب اختلال و جایگزینی در امواج اصلی می‌شوند. اما این پارازیت ها چه تاثیری بر روی بدن می گذارند؟

العالم - گوناگون

پارازیت به امواج الکترومغناطیسی می گویند که با هدف از بین بردن و ایجاد اختلال در شبکه‌های رادیویی پخش می‌شود.
این امواج معمولا امواج کوتاه برد هستند و با فرکانسهای مشابه شبکه های هدف موجب اختلال و جایگزینی در امواج اصلی می‌شوند. اما این پارازیت ها چه تاثیری بر روی بدن می گذارند؟
ایجاد مشکل برای سازمان هواشناسی
داوود پرهیزگار، رئیس سازمان هواشناسی ایران، اعلام کرده است که پارازیت‌ها میدان دید رادار تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران را به دلیل «نویزهای الکترومغناطیسی ناشی از منابع مختلف» محدود کرده است و این موضوع را در پیش‌بینی نشدن توفانی در خرداد ۱۳۹۳ که موجب کشته‌شدن ۵ نفر در تهران شده بود مؤثر دانسته است.
به گفتهٔ پرهیزکار سازمان تنظیم مقررات رادیویی مسئول شناسایی و رسیدگی به این موضوع است.
ایران
تاکنون آثار پارازیت‌های ارسال شده توسط مجامع معتبر علمی (در کنار امواج دکل‌های تلفن همراه که عمدتاً غیر استاندارد هستند) برای سلامتی شهروندان مورد تایید قرار نگرفته است. در ایران نصب فرستنده‌های پارازیت ماهواره ای برای جلوگیری از دریافت شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی خارجی روی ماهواره‌های رسانه‌های مورد اعتراض بعضی از نمایندگان مجلس قرار گرفته است.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم نیز اخیراً طی مصاحبه‌ای نسبت به تاثیر مخرب پارازیت‌های ماهواره‌ای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داد.
دکتر انوشیروان محسنی بند پی : «متأسفانه بعد از انتخابات انواع پارازیت‌های مخابراتی به شدت افزایش یافته که مطمئناً برای سلامت تهرانی‌ها نگران کننده است، بویژه که کلان شهر تهران با مشکلات دیگری همچون آلودگی هم روبه روست.» او در این خصوص ادامه می‌دهد: «تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می‌گذارند. همچنین این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.»
دکتر ابوطالب صارمی رییس یک مرکز تحقیقات سلولی با اعلام افزایش آمار سقط جنین غیر عمدی و افزایش آمار بارداری خارج رحم در ایران طی دو سال منتهی به ۱۳۹۱ گفت: «به نظر می‌رسد با توجه به افزایش پارازیت‌ها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش این آمار بوده‌ایم».
حسن قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت درمان دولت روحانی گفته است که گروهی متشکل از کارشناسان وزارت ارتباطات، بهداشت، سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاه‌های مربوطه در مورد تاثیر پخش پارازیت بر سلامت مردم تحقیق می‌کند.
اثرات بر سلامتی
طبق پژوهش جامع سازمان حفاظت از سلامت بریتانیا، شواهد مجموعاً نشان می‌دهد بودن در معرض میدان فرکانس‌های رادیویی (RF) در سطوح پایین‌تر از دستورالعمل‌های بین‌المللی اثرات سلامتی منفی ندارد. تأثیر بر الگوی‌های الکتروانسفالوگرافی محتمل است ولی به نحو قطعی تثبیت نشده و روشن نیست چنان اثراتی پیامدهای سلامتی منفی داشته باشند.
شواهد فزاینده وجود دارد که بودن در معرض میدان فرکانس‌های رادیویی (RF) در سطوح پایین‌تر از دستورالعمل‌های بین‌المللی سمپتومی ظاهر نمی‌کند و افراد حتی آنها که فکر می‌کنند نسبت به میدان‌های رادیویی حساسند قادر به تشخیص آن نیستند.
شواهد موجود در خصوص ریسک سرطان، به خصوص در خصوص استفاده از تلفن همراه نهایی نیست، ولی در مجموع به طور فزاینده در جهت نبود اثرات ناشی از اشعه است.
به هر روی در خصوص اثرات پس از ۱۵ سال از اولین بار در معرض این پرتوها بودن شواهد اندکی در دست است. در مجموع این گزارش نتیجه می‌گیرد که هیچ شواهد قانع کننده‌ای برای اثرات منفی تشعشعات کمتر از سطوح دستورالعمل‌های بین‌المللی بر سلامت بزرگسالان و کودکان وجود ندارد.منبع : salamati

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها