نويسنده و روزنامه نگار ترک تاکید کرد:

کمرنگ شدن احتمال کودتای نظامیان ترکیه

شنبه 8 مرداد 1390
15:49
کمرنگ شدن احتمال کودتای نظامیان ترکیه نويسنده و روزنامه نگار ترک احتمال کودتاي نظاميان در ترکيه را بعيد دانست و گفت، استعفاي فرماندهان ارشد نظامي ترکيه در نهايت باعث بهبود رابطه ارتش و دولت خواهد شد.

"حسني محلي" روز شنبه در گفت وگو با شبکه العالم، احتمال بروز کودتاي نظامي در ترکيه را بعيد دانست و گفت: کودتاهای نظامي در گذشته، با چراغ سبز واشنگتن صورت مي گرفت.

محلی تاکید کرد: واشنگتن در سال 2003 به دلیل مخالفت پارلمان با استقرار نیروهای آمریکایی در ترکیه، از ارتش این کشور خشمگین شد و به شورای نظامی ترکیه وعده انتقام داد.

وی افزود: اکنون آمریکا با حمایت از دولت اردوغان، انتقام خود را از شورای نظامی گرفته است.

محلی خاطرنشان کرد: استعفاي شماری از فرماندهان ارشد ارتش ترکيه به منزله ناتواني آنها در دفاع از تشکيلات نظامي اين کشور است.

این نویسنده و روزنامه نگار ترک اظهار داشت: رييس ستاد ارتش در نشست خود با اردوغان نخست وزير و عبدالله گل رييس جمهوری ترکیه که دو روز پيش برگزار شد، نتوانست آنها را درباره شوراي نظامي قانع کند.

محلی تاکید کرد: شوراي نظامي بالاترين نهاد نظامي است که به طور معمول هر ساله مسئوليت ترفيع و انتصاب فرماندهان نيروهاي مسلح را به عهده مي گيرد؛ اما به نظر مي رسد اردوغان و گل با فهرست رييس ستاد ارتش براي ترفيع ها مخالفت کردند، و رييس ستاد ارتش به همين سبب از سمت خود استعفا کرد، اين در حالي است که روابط ارتش و دولت از دو سال پيش تاکنون رو به تيرگي رفته است.

اين نويسنده ترک خاطر نشان کرد: شخصي که گل وي را بعنوان سرپرست ستاد ارتش تعيين کرد، ژنرال نجدت اوزل فرمانده کل ژاندارمری است که همزمان بعنوان فرمانده جدید نیروی زمینی ارتش هم منصوب شده است.

این نویسنده و روزنامه نگار ترک خاطرنشان کرد: اوزل تنها فرمانده نيروهاي مسلح است که استعفا نداده، و اين نشان مي دهد که رابطه او با دولت خوب است؛ به نظر می رسد با تعيين وي براي اين پست روابط ارتش و دولت بهبود یابد.

دیروز رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه به همراه جمعی از فرماندهان ارشد در پی اختلاف با دولت درباره محاکمه ژنرال های زندانی و فهرست ترفیع افسران ارشد ارتش که مظنون به توطئه علیه دولت هستند، استعفاء کردند.



0% ...

آخرین اخبار

هشدار صریح نیروهای مسلح یمن به مزدوران سعودی در باره جنگ زمینی


منابع امنیتی عراقی: پایگاه هوایی الحریر آمریکا در حال تخلیه کامل است


نیویورک تایمز: ایران در مقابله با آمریکا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است


رژیم صهیونیستی غزه را با توپخانه و ناوهای جنگی هدف قرارداد


هزینه‌های جنگ علیه ایران/ رکوردشکنی تاریخی قیمت گازوئیل در آمریکا و افزایش هزینه کالاها


اذعان رژیم اسرائیل به ناتوانی در مهار حملات پهپادی حزب‌الله


بقائی خطاب به مردم آمریکا: اجازه ندهید شما را به پیاده‌نظام جبهه جنگ تبدیل کنند


موافقت آمریکا با فروش مهمات تهاجمی به عربستان به ارزش ۵ میلیارد دلار


کارشناس عرب: تبادل اسرا میان لبنان و رژیم اشغالگر با هدف ترمیم چهره دولت لبنان صورت گرفت


نماینده پارلمان لبنان ادعای تسلط اسرائیل بر «علی الطاهر» را رد کرد