شکست سناریوی نظامیان ترکیه

سه شنبه 11 مرداد 1390
09:46
شکست سناریوی نظامیان ترکیه تشکيل جلسه شوراي نظامي در تاريخ از پيش تعيين شده، نشان دهنده شکست سناريوي استعفاي فرماندهان ارتش ، پيروزي اي سياسي براي نخست وزير و کاهش نقش نهاد هاي نظامي در ترکيه است.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، شوراي عالي نظامي ترکيه در پي بحران ميان ارتش و دولت و استعفاي 4 نفر از برجسته ترين فرماندهان نظامي، نشست چهار روزه ای را به منظور تعيين فرماندهان جديد نيروي زميني، هوايي، دريايي، و تثبيت ژنرال نجدت اوزال در سمت رئيس جديد ستاد مشترک ارتش آغاز کرد.

رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه رياست اين نشست را بر عهده دارد. در اين نشست رئيس ستاد و فرماندهان نيروهاي زميني، دريايي و هوايي حضور ندارند؛ این فرماندهان روز جمعه در پي افزایش اختلافات با دولت درباره ژنرال ها و افسران ارشد بازداشتی به اتهام توطئه عليه دولت، استعفا دادند.

"یاشار اوقيان" وزير پیشین کار ترکيه در مصاحبه با شبکه خبري العالم گفت: در پي استعفاهاي اخير پيش بيني مي شود استعفاهاي ديگري براي اعتراض به اسامي نامزدهاي جديد صورت گيرد؛ بويژه اگر اختلافاتي درباره اسامي نامزدهاي فرماندهي نيروهاي زميني و هوايي وجود داشته باشد.

شوراي عالي نظامي ترکيه در این جلسه ارتقای درجه 14 ژنرال بازداشت شده را بررسي خواهد کرد؛ درحالیکه اردوغان نخست وزیر ترکیه بر بازنشسته کردن این افراد اصرار دارد، رياست ستاد خواستار ارتقای درجه آنها است.

"جميل جوندوز" نماينده حزب جنبش قومي در پارلمان گفت: قواعد ترفيع و ارتقا درجه در ارتش به شايستگي بستگي دارد و نمي توان ژنرال هاي بازداشت شده را به تلاش براي کودتا متهم کرد به همين علت تا زماني که احکام قضائي عليه آنها صادر نشود، حق دارند از ارتقا درجه برخوردار شوند.

اردوغان براي انتخاب فرمانده جديد نيروهاي زميني با مشکل مواجه است، به طوري که نامزد اول یعنی "سالدرا وزبارک" در پرونده "ارزنجان" متهم است. عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه نیز از ژنرال "ارسلان گونر" راضي به نظر نمي رسد، در نتيجه "خيري کبريک اوغلو" براي به عهده گرفتن اين سمت شانس بیشتری دارد.

از سوی دیگر نامزد اول فرماندهي نيروي هوايي بازداشت است، به همين دلیل انتظار مي رود محمد ارفان بعد از ارتقای درجه برای اين سمت تعيين شود؛ و "مراد بيلگل" نیز به فرماندهي نيروهاي دريايي برسد.

 ناظران بر اين باورند که تشکيل جلسه شوراي نظامي در تاريخ تعيين شده و شکست سناريوي استعفاهاي فرماندهان ارتش، یک پيروزي سياسي براي اردوغان و کاهش نقش نهادهای نظامي در ترکيه به شمار مي رود.



0% ...

آخرین اخبار

هشدار صریح نیروهای مسلح یمن به مزدوران سعودی در باره جنگ زمینی


منابع امنیتی عراقی: پایگاه هوایی الحریر آمریکا در حال تخلیه کامل است


نیویورک تایمز: ایران در مقابله با آمریکا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است


رژیم صهیونیستی غزه را با توپخانه و ناوهای جنگی هدف قرارداد


هزینه‌های جنگ علیه ایران/ رکوردشکنی تاریخی قیمت گازوئیل در آمریکا و افزایش هزینه کالاها


اذعان رژیم اسرائیل به ناتوانی در مهار حملات پهپادی حزب‌الله


بقائی خطاب به مردم آمریکا: اجازه ندهید شما را به پیاده‌نظام جبهه جنگ تبدیل کنند


موافقت آمریکا با فروش مهمات تهاجمی به عربستان به ارزش ۵ میلیارد دلار


کارشناس عرب: تبادل اسرا میان لبنان و رژیم اشغالگر با هدف ترمیم چهره دولت لبنان صورت گرفت


نماینده پارلمان لبنان ادعای تسلط اسرائیل بر «علی الطاهر» را رد کرد