باج خواهی مقامات آمريکايي از عراق

چهارشنبه 12 مرداد 1390
04:03
باج خواهی مقامات آمريکايي از عراق بغداد (العالم)ـ عضو ائتلاف دولت قانون گفت: فشارهايي را که دولت آمريکا عليه حکومت و تشکل هاي سياسي عراق اعمال مي کند، شيوه اي براي باجگيري است.

عدنان سراج روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: سفرهاي وزير دفاع و معاون رييس جمهور و هياتي از کنگره و اخيرا رييس ستاد ارتش آمريکا به عراق در همين راستا است.

سراج تصريح کرد: سفر گذشته وزير دفاع آمريکا به عراق ، نوعي دشمني، به چالش کشيدن و رويارويي هيات آمريکايي در برابر نوري مالکي نخست وزير عراق بود که وي نيز به نوبه خود موضعي آشکار در قبال آنها اتخاذ و تاکيد کرد که تمديد حضور نيروهاي آمريکايي و يا مخالفت با اين امر مساله اي داخلي و مربوط به مسوولان سياسي عراق است.

وي افزود: نظر ائتلاف اتحاد ملي و ائتلاف دولت قانون و اکثر تشکلها بر اين است که حضور نيروهاي آمريکايي نبايد تمديد شود.

عضو ائتلاف دولت قانون تصريح کرد: ديگر زماني باقي نمانده است تا تشکل ها تصميمي براي ماندن نيروهاي آمريکايي اتخاذ کنند زيرا از يک طرف مردم با ماندن اين نيروها مخالفند و از سوي ديگر اگر حضور نيروهاي آمريکايي تمديد شود، معادلات ممکن است به طور سريع در سطح اوضاع اجتماعي و سياسي و امنيتي تغيير کند.

سراج خاطرنشان کرد: در حال حاضر زمينه اي مناسب براي توافق سياسي درباره ماندن نيروهاي آمريکايي براي مدتي ديگر وجود ندارد زيرا نيروهاي آمريکايي در مدت اشغال عراق دشمني و شر خود را به مردم عراق به اثبات رساندند ازاين رو مردم با ماندن آنها در کشور مخالفند.

وي درباره همزمان بودن سفر مايک مولن رييس ستاد ارتش آمريکا با نشست ديروز (سه شنبه) تشکل هاي سياسي عراق افزود: اين سفر نوعي اعمال فشار براي تحميل طرح هاي آمريکايي است. بويژه پس از درخواست سفير آمريکا درعراق از تشکل هاي سياسي براي تسريع در برگزاري اين نشست و نيز ديدارهايش از رييس جمهور گرفته تا رييس کوچکترين تشکل سياسي عراق.

سراج خاطرنشان کرد: سفرهاي وزير دفاع و معاون رييس جمهور آمريکا و هيات کنگره و در حال حاضر سفر مولن بر همين امر تاکيد مي کند ، مولن گفته بود که تشکل هاي سياسي بايد از فرصت باقي استفاده کنند و تصميمي براي ماندن نيروهاي آمريکايي بگيرند تا اين نيروها تکليفشان مشخص شود.

وي اظهار داشت: اين فشارها به نفع مردم عراق نيست بلکه شيوه اي براي باجگيري است زيرا همراه با تهديد است مبني بر اين که اوضاع امنيتي عراق خوب نخواهد بود و تشکل هاي سياسي به دليل اختلافاتشان قادر به گرفتن زمام امور نيستند.

سراج تاکيد کرد که سفر مولن داراي هدفهاي سياسي و اعمال فشار بر تشکل هاي سياسي براي تسريع در اتخاذ تصميم و فشار بر دولت مالکي براي تاييد حد اقل يک پيش نويس طرحي براي ماندن نيروهاي آموزشي و يا در سطح نيروهاي حامي سفارت ها و کارهاي مشابه آن است. 

وي افزود: دستور کار نشست تشکل هاي سياسي عراق حول دو محور مورد اختلاف ميان ائتلاف ملي و فهرست العراقيه است که محور نخست مساله حضور نيروهاي آمريکايي در عراق و ديگري تفاهم ميان تشکل هاي سياسي بر طبق توافقنامه اربيل است.

0% ...

آخرین اخبار

سرلشکر رضایی: تنگه هرمز کاملا بسته است


گرامیداشت اندیشه رهبر شهید انقلاب اسلامی در نمایشگاه بغداد


گزارش خبرنگار العالم از آخرین تحولات جنوب لبنان


مهاجرانی: نرخ سوم بنزین به ۱۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت


ماهیت ترکیه؛ از میراث عثمانی تا پیمان ناتو


تحریم‌کنندگان ایران مشمول ممنوعیت عبور از تنگه هرمز می‌شوند


مرگ ۲ کودک درپی سقوط هواپیما در آمریکا


حمله موشکی موفق انصارالله یمن به نشست فرماندهان مزدوران سعودی


اشغالگری شناختی؛ تغییر در نگرش به جای اشغال سرزمین


سودان: میان قاطعیت نظامی البرهان و تشدید مداخلات منطقه‌ای