علي اصغر سلطانيه يکشنبه شب در مصاحبه با شبکه خبري العالم در باره ضرورت در اختيار داشتن چرخه سوخت هسته اي اظهار داشت: ما به دليل در اختيار داشتن نيروگاه برق هسته اي و رآکتور تحقيقاتي تهران و اين که در اراک نيز رآکتور تحقيقاتي خواهيم داشت، نيازمند سوخت هسته اي هستيم و از آنجا که کشورهاي غربي در زمينه تامين سوخت هسته اي براي ايران منبع قابل اعتمادي نيستند؛ نيازمند اين خواهيم بود که خودمان سوخت را تأمين کنيم.
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي تصريح کرد: با توجه به اين مساله ما بايد بقيه حلقه هاي چرخه سوخت شامل اکتشاف و استخراج، تبديل و غني سازي اورانيوم و ساخت ميله هاي سوخت را خودمان انجام دهيم که خوشبختانه روز به روز در حال کسب موفقيت و دستاوردهاي بيشتري دراين زمينه هستيم.
وي افزود: فعاليت هاي چرخه سوخت هسته اي در ايران از جمله غني سازي اورانيوم کاملا قابل توجيه و براي تأمين سوخت نيروگاه و رآکتورهايي است که در آينده در راستاي نيازهاي صلح آميز کشور از جمله توليد الکتريسيته و راديو ايزوتوپ ها براي نيازهاي دارويي بيماران است.
سلطانيه اظهار داشت: يکي از کاربردهاي چرخه سوخت، تامين سوخت نيروگاه برق هسته اي بوشهر است و به همين دليل فعاليت هاي غني سازي ما هم اکنون بيش از گذشته است و اين امر کاملا توجيه پذير است.
وي با اشاره به اقدامات مغرضانه غرب عليه فعاليت هاي صلح آميزهسته اي جمهوري اسلامي ايران تصريح کرد: همانطور که همگان اطلاع دارند آمريکا همواره با راه اندازي نيروگاه بوشهر مخالف بود و در اين زمينه براي ما مشکلات ايجاد مي کرد اين در حالي است که همه متخصصان مي دانند که نيروگاه هسته اي بوشهر کاربرد نظامي و تسليحاتي ندارد.
سلطانيه گفت: با راه اندازي مقدماتي نيروگاه هسته اي بوشهر و توليد الکتريسيته که يک کاربرد مسالمت آميز است همگان پي بردند که ما به دنبال انرژي صلح آميز هسته اي هستيم.
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي اظهار داشت: کشورهايي که با رفتار و کردار و سياست هايشان براي ما مشکل ايجاد مي کردند هم اکنون بايد در رفتار خودشان تجديد نظر کنند و به جاي آنکه به تقابل و تحريم و رفتارهاي خصمانه ادامه بدهند بايد با ايران مذاکره و همکاري کنند.
وي گفت: فعاليت هاي هسته اي ايران که به صورت کاملا شفاف و همکاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام مي گيرد نشان دهنده عزم راسخ جمهوري اسلامي ايران براي همکاري نزديک با کشورهاي دنيا و عمل به تعهدات بين المللي اش است.
سلطانيه افزود: با اتصال برق نيروگاه هسته اي بوشهر به شبکه سراسري برق کشور و اثبات صلح آميز بودن استفاده از اين نيروگاه براي جهانيان، هم اکنون زمان آن فرا رسيده است که شاهد تغيير اساسي در رفتار و کردار و عملکرد کشورهاي ديگر باشيم.
نيروگاه هسته اي بوشهر ساعت 23 و 29 دقيقه شنبه 12 شهريورماه سال جاري با هماهنگي مديريت شبکه برق کشور و با قدرت حدود 60 مگاوات به شبكه سراسري متصل شد.
آزمايشهاي لازم براي حصول اطمينان از هماهنگيهاي كامل اين پروژه با شبكه سراسري در روزهاي آينده ادامه خواهد داشت.
به گفته مقامات هستهاي كشورمان، مراسم بهرهبرداري مقدماتي نيروگاه اتمي بوشهر در تاريخ 21 شهريور امسال در محل اين نيروگاه برگزار خواهد شد.
قسمت اول