به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، «أصلي أيدين تاشباش» در مقاله روزنامه مليت در این مورد نوشته است: دولت ترکيه به رياست حزب عدالت و توسعه در داخل ترکيه با مشکل مواجه است، زيرا افکار عمومي ترکيه بر اين نظرند که سامانه دفاع موشکي که قرار است در ترکيه مستقر شود خدمت به امنيت اسرائيل است و افکار عمومي در اين خصوص نگران است، زيرا اين سامانه علاوه بر دفاع از کشورهاي عضو ناتو از اسرائيل نيز دفاع خواهد کرد.
اظهارات هفته پيش مقامات آمريکايي در گفتوگو با روزنامه «وال استريت ژورنال» اين ايده را تقويت ميکند، زيرا آنها در اين خصوص گفتند که سامانه راداريي که در ترکيه مستقر خواهد شد با رادارهاي مشابهي که در اسرائيل مستقر شده است عرصه مشترک فعاليت اطلاعاتي است.
در همين حال، روزنامه «راديکال» تحقيق ميداني با ساکنان منطقه «بيرجيک» در منطقه «ملاطيه»، جايي که رادارهاي موشکي مستقر خواهد شد، انجام داده است. اين روزنامه در قالب طنز اظهارات برخي از شهروندان را نقل کرده است که گفته اند در جهان معروف خواهند شد زيرا همه جهان حتي در استراليا آنها را خواهند ديد. آنها همچنين به دور از طنز گفته اند که براي مخالفت با اين امر امضا جمع خواهند کرد، زيرا هدف اصلي از اين اقدام اين است که ترکيه نقش ژاندارم براي اسرائيل باشد.
«مولود بيک دميمر» يکي از شهروندان ترک در اين خصوص گفت: مسئولان ترکيه از يک سو اعلام مي کنند ضد اسرائيل هستند و از سوي ديگر براي حمايت از آن در خاک ترکيه رادار مستقر مي کنند. بنابراين، ما چرا نه شهيد در کشتي مرمره داديم؟ اين روستا بيشتر راي خود را به حزب عدالت و توسعه داد اما ديگر هيچ راي براي آن نخواهد داد.
يکي از شهروندان نيز در اين خصوص گفته است: چرا ما خود را به دشمني براي همسايههايمان در ايران و سوريه تبديل مي کنيم؟ آمريکا دو ميليون نفر در عراق کشت و اردوغان شريک آمريکا بود.
در منطقه کوريجيک فراخوان عليه اين امر در حال افزايش است، به طوري که اعضاي گروه «مخالفان رادار در کوريجيک» به 12 هزار نفر رسيده است. يک فعال سياسي در منطقه در اين خصوص گفت، ما راداري عليه رادار تشکيل خواهيم داد.
فاطمه هشتاد ساله در اين خصوص گفت، پيش از اين در اين منطقه رادارهاي آمريکا مستقر بود و ما عليه آن مخالفت کرديم و امروز نيز اگر لازم باشد در تظاهرات عليه رادار شرکت خواهيم کرد و نخست وزير بيايد مرا بکشد. همان شعار از کشورما خارج شو آمريکا سرخواهيم داد. پاهاي من فلج است و اگر لازم باشد با يک پا عليه اين سامانه تظاهرات خواهم کرد.