انتفاض قنبر سه شنبه در مصاحبه با شبکه خبري العالم در واکنش به 3 انفجار مهيبي که صبح يکشنبه (سوم مهر ماه) در کربلا صورت گرفت و دست کم 12 کشته و 30 مجروح برجاي گذاشت؛ تاکيد کرد: اگر عراقي ها به ويژه گروه هاي سياسي که قبلا با رژيم صدام حسين رييس جمهور معدوم عراق، مبارزه کرده اند ، متحد و يکپارچه شوند هيچ گروهي نمي تواند وارد عراق شود و اقدامات تروريستي انجام دهد.
عضو کنگره ملي عراق گروه هاي سياسي را به وحدت و يکپارچگي و الگو برداري از تجربه منطقه کردستان عراق در خودداري از بکارگيري بعثي ها در دستگاه هاي امنيتي دعوت کرد.
ضرورت پاکسازي نهادهاي امنيتي از عناصر بعثي
وي افزود: دولت منطقه کردستان دستگاه هاي امنيتي خود را به طور کامل از بعثي ها پاکسازي کرده است اما در مقابل بسياري از افسران بعثي که شامل قانون ريشه کني بعث مي شوند در وزارت کشور و دستگاههاي امنيتي عراق حضور دارند.
قنبر گفت: جلوگيري از کشتارها و اقدامات تروريستي که در عراق صورت مي گيرد مستلزم وحدت و يکپارچگي همه گروه ها است و بايد اتهام زني و کشمکش هاي سياسي ميان گروهها کنار گذاشته شود.
وي اظهار داشت: هيچ نظام سياسي بدون همبستگي نيروهايي که براي تشکيل آن تلاش کرده اند ، نمي تواند موفق شود.
قنبر درباره اختلاف و شکاف سياسي خطرناکي که باعث سوء استفاده برخي ها شده است؛ هشدار داد و گفت: زماني که شکاف سياسي و ضعف وجود داشته باشد فرصت مناسبي براي القاعده و بعثي ها فراهم خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: هدف القاعده و بعثي ها اين است که شمار بيشتري از مردم را به قتل برسانند و نشان دهند که با برکناري رژيم صدام از حکومت ، عراق به يک جهنم تبديل شده است و عراقي هايي که رژيم صدام را سرنگون کردند اکنون بايکديگر درگير هستند.
عضو کنگره ملي عراق تاکيد کرد: برخي ها قصد دارند از اشتباهات تاريخي که رژيم صدام در عراق مرتکب شد و قصد داشت ميان مردم شکاف ايجاد کند ، بهره برداري کنند يکي از اين اشتباهات ملحق کردن منطقه النخيب به استان الانبار است که قبلا وابسته به استان کربلا بود و طرفهايي که قبلا با رژيم صدام همکاري مي کردند سعي دارند با اقدامات تروريستي در اين منطقه از اين اقدام براي گسترش شکاف ميان مردم بهره برداري کنند.
وي گفت: براي از بين بردن اين مسايل و مشکلات امنيتي موجود بايد بعثي ها و همه عناصري را که طرفدار نظام دموکراتيک کنوني عراق نيستند از دستگاه هاي امنيتي خارج کرد زيرا اين عناصر همواره روياي بازگشت رژيم ديکتاتوري را در سر مي پرورانند و آمريکا براي بازگرداندن اين بعثي ها به شدت اعمال فشار کرده است.
قنبر از گروه هايي که با رژيم صدام مبارزه کرده و قانون اساسي را تدوين و به خاطر دموکراسي مبارزه کرده اند خواست اختلافات را فراموش کنند و بايکديگر همکاري کنند زيرا اختلاف، اتهام زني و کشمکش هاي سياسي بين گروه ها به نفع مردم عراق نيست.
اشغالگران آمريکايي بايد از عراق خارج شوند
وي تصريح کرد: برخي طرفها فکر مي کنند که ماندن آمريکايي ها در عراق منجر به تامين امنيت کشور مي شود و با خروج آنها اوضاع عراق وخيم و بحراني خواهد شد اما بي شک چنين تفکري اشتباه است.
عضو کنگره ملي عراق گفت: آمريکايي ها بايد در تاريخ تعيين شده (پايان سال جاري ميلادي) از عراق خارج شوند تا دوره اشغالگري به پايان برسد و صفحه جديدي در روابط عراق و آمريکا مبتني بر حق حاکميت کامل عراق آغاز شود.
قنبر همچنين افزود: تعيين وزيران امنيتي بدون رايزني با فراکسيون هاي سياسي امکان پذير نيست و بايد اين موضوع با توجه به اهميت تعيين اين وزيران و جلوگيري از ايجاد مشکلات امنيتي ، به سرعت حل و فصل شود.