به رغم اتخاذ مواضع ضد اسرائيلي؛

رشد روابط اقتصادي ترکيه و اسرائيل!

چهارشنبه 11 خرداد 1390
10:33
رشد روابط  اقتصادي ترکيه و اسرائيل! باوجود مواضع ضد اسرائيلي ترکيه که دربرخي موارد مطرح مي شود؛ آمار منتشره اقتصادي در سرزمين هاي اشغالي فلسطين از روابط اقتصادي روبه رشد آنکارا با رژيم صهيونيستي حکايت دارد.

به گزارش چهارشنبه پايگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، بحران سياسي بين تل آويو و آنکارا که بويژه  پس از حادثه کشتي مرمره ترکيه در 31 مي سال 2010 ، شدت گرفت، تاثير چنداني در روابط اقتصادي اسرائيل و ترکيه نداشته است.

روز گذشته گزارش منتشر شده از روابط تجاري کشورها با رژیم اشغالگر و نوسانات موجود در اين نمودار در سه ماه اول سال 2011  نشان داد؛ ترکيه  که اواخر سال گذشته از نظر روابط تجاري با اسرائيل در بين ديگر کشورها در رتبه نهم قرار داشت، هم اکنون به سومين کشور دنيا در اين زمینه تبديل شده است.

بر اساس این گزارش که توسط رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین منتشر شده است، هند از رتبه دوم به رتبه هشتم تنزل کرده، ولی چين همچنان در رتبه پنجم باقي مانده است. اسپانيا نيز که از نظر واردات کالا از رژیم اشغالگر در بين ده کشور اول دنيا قرار داشت ، جاي خود را به کانادا داده است.

در اين  نمودار تغييرات مهمي را مي توان مشاهده کرد؛ اما آمريکا همچنان به عنوان اولين کشور وارد کننده کالا از رژیم صهیونیستی قرار دارد.

صادرات رژیم اشغالگر به آمريکا در سه ماه اول سال جاري، سه ميليارد دلار برآورد شده است که از رشد 10 درصدي  نسبت به سه ماه اول سال گذشته حکايت دارد.

هلند نيز در سه ماهه اول سال جاري به ارزش 517 ميليون دلار از رژیم اشغالگر کالا وارد کرده است، و پس از آن، کشور ترکيه با وارادتي به ارزش 498 ميليون دلار کالا در جايگاه سوم قرار دارد.

پس از این کشورها، به ترتيب  آلمان با 473 ميليون دلار ، چين با 443 ميليون دلار، ايتاليا با 351 ميليون دلار ، انگليس با 340 ميليون دلار ، هند با 336 ميليون دلار ، فرانسه با 335  ميليون دلار و کانادا با وارادات 267 ميليون دلار کالا ، جزو ده کشور اول دنيا از نظر واردات کالا از اراضی اشغالی قرار دارند.

هلند در بين کشورهاي اروپايي از نظر ميزان واردات کالا از رژیم صهیونیستی در رتبه اول قرار دارد، هر چند که صادرات کالاي اسرائيلي به اين کشور در تاريخ ياد شده نسبت به سه ماه اول سال گذشته سه درصد کاهش داشته است.

تعجب آور اينکه ترکيه با وجود تيرگي روابط ديپلماتيک با رژيم صهيونيستي ، واردات کالا از اين رژيم را نسبت به سه ماه اول سال گذشته 73 درصد افزايش داده است.

گفتني است آماري که درباره ترکيه ذکر شد بدون در نظر گرفتن صادرات الماس از سرزمينهاي اشغالي فلسطين به آن کشور است.



0% ...

آخرین اخبار

اعتراف بسنت به پیامدهای جنگ علیه ایران بر بازار اوراق آمریکا


دیدار روسای جمهور ایران و قرقیزستان در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای


تحلیل روز| خلع سلاح مقاومت؛ "صلح" فریبکارانه و سلب توان ایستادگی در برابر تجاوزگری


اسپانیا: شبکه‌های مرتبط با "اسرائیل" در بحران مهاجران نقش داشتند


شوک خاورمیانه به بازارهای جهانی؛ نفت جهش کرد و بورس‌های آسیا و آمریکا ریختند


واکنش عراقچی به اعتراف نتانیاهو در باره فریب آمریکا برای کشاندن به جنگ با ایران


امارات از حمله پهپادی به مناطقی در خاک این کشور خبر داد


افشاگری یک سایت اطلاعاتی از جزئیات همکاری فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع سودان با اسرائیل


اسلام‌ستیزی در دستور کار راست افراطی فرانسه؛ جریمه در انتظار زنان محجبه


ایران و هند می‌توانند با خنثی‌سازی آثار تحریم‌ها سطح همکاری‌های اقتصادی را ارتقا دهند