در درگيري هاي دوشنبه شب در منطقه "العواميه" مرکز استان قطيف 14 نفر مجروح و برخي نيز به شهادت رسيدند.
منابع عربستاني در شهر العواميه ديروز (سه شنبه) اعلام کردند، درگيري هاي اين شهر با تيراندازي نيروهاي سعودي بسوي مردم آغاز شد.
در پي اين درگيري ها و حملات نيروهاي سعودي، ساکنان مناطق و شهرهاي مجاور نيز براي ياري مردم العواميه، بسوي اين شهر شتافتند.
در همين ارتباط روز سه شنبه مردم منطقه العواميه در عربستان در اعتراض به خشونت و سرکوبگري نيروهاي نظامي، اعمال تبعيض هاي ناروا و طايفه گري تظاهرات کردند.
حمزه حسن نويسنده و تحليلگر سياسي عربستاني روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه خبري العالم تاکيد کرد که منطقه الشرقيه همواره آغازگر همه حرکت هاي آزاديبخش ملي بوده است و در اين منطقه نيز شهر العواميه در ميان ديگر شهرها همواره پيشگام است.
حسن اظهار داشت: مردم منطقه الشرقيه عربستان پس از انقلابهاي عربي دست به اقداماتي زدند که حکومت وارد عمل شد و اين تحرکات را سرکوب کرد و بزرگان منطقه را تحت فشار قرار داد تا جوانان را از آمدن به خيابانها بازدارد با اين وعده که حکومت برخي مسايل را حل و فصل کند.
وي افزود: حکومت عربستان با اين وعده ها خواست بگويد که پيام شما را در خصوص متوقف کردن طائفي گري و آزادي زندانيان تبعيد شده دريافت کرده است ولي آنچه که بعدها رخ داد اين بود که حکومت همچنان به بازداشت ها ادامه داد.
حسن خاطرنشان کرد: آنچه که امروز رخ مي دهد ادامه اعتراضات مردمي در هفته ها و ماه هاي پيش است.
نويسنده و تحليلگر سياسي عربستاني گفت: پس از آنکه تظاهرات به مدت سه ماه در منطقه الشرقيه ادامه پيدا کرد، امروز بار ديگر در شهر العواميه از سرگرفته شد و اميدواريم به شهرهاي ديگر نيز کشيده شود.
حسن اظهار داشت: حکومت عربستان قبل از آنکه حوادث العواميه رخ دهد بسياري از نيروهاي خود را به خيابانها آورد و با ايجاد ايست هاي بازرسي مختلف اقدام به تفتيش مردم و توهين به آنها مي کردند تا شايد از حضور در خيابان ها و شرکت مردم درتظاهرات جلوگيري کند.
وي خاطرنشان کرد: حضور گسترده نظامي و امنيتي در منطقه اين احساس را منتقل مي کرد که حکومت قصد اقدام عليه مردم را دارد.
حسن تصريح کرد: احساس مردم درست بود و اولين برخورد نيروهاي حکومتي با مردم در العواميه صورت گرفت. حکومت از گلوله عليه تظاهرکنندگان استفاده کرد که منجر به شهيد و زخمي شدن برخي افراد شد که در بين آنها تعدادي زنان و کودک به چشم مي خورد و اين علاوه بر بازداشت بسياري از مردم اين منطقه است.
نويسنده و تحليلگر سياسي عربستاني خاطرنشان کرد: فقط حکومت عربستان نيست که سلاح در اختيار دارد بلکه همه عربستان پر از سلاح است بنابراين اگر حکومت از خشونت و سرکوب استفاده کند بايد بداند که کساني هستند که با اينگونه اقدامات مقابله کنند و پاسخ بدهند.
حسن افزود: حکومت عربستان يا بايد به اصلاح ملي در سطح کشور تن دهد و مشکلات را به طور کلي حل کند و يا لااقل بايد به اصلاحات جزيي در مناطقي خاص مبادرت کند بويژه منطقه العواميه که سرشار از نفت است ولي فقيرترين منطقه به شمار مي آيد و ميزان بيکاري در آن بسيار بالاست و سرکوب و تبعيض طائفي بيداد مي کند.