خانم "عواطف ابوشادي" روز يکشنبه در گفت و گو با شبکه خبري العالم در باره دلايل شدت اعتراضات در منطقه الشرقيه اظهار داشت: سران عربستان سعودي ساکنان منطقه الشرقيه را که بافت جمعيتي شيعي دارد، با جود برخوردار بودن از ثروت طبيعي نفت در فقر نگه داشته اند. علاوه بر اين نفوذ نهادي وهابي در ميان نهادهاي سياسي باعث تشديد فشارها بر مردم اين منطقه شده است.
وي افزود: نهادهاي مذهبي و سياسي عربستان سعودي اجازه توسعه منطقه الشرقيه را نداده اند و برخورد آن ها با اين شهر و جنبش هاي خواهان اصلاحات در عربستان همواره با نبود شفافيت و دور انديشي لازم و حماقت آشکار سياسي همراه بوده است.
ابوشادي سپس با تاکيد بر اين که هيچ پيوندي ميان وهابيت و اسلام وجود ندارد ، خاطر نشان کرد: حکومت عربستان اسلامي نيست ، بلکه حکومتي استبدادي ، واپسگرا و توطئه گر است که با آمريکا و اسراييل هم پيمان است. با اين حال اين رژيم اخيرا توانسته بود برخي از افراد سطحي نگر را بفريبد و خود را حامي و پشتيبان اسلام و خادم الحرمين و متولي امور مسلمانان و ميزبان حجاح مسلمان جلوه دهد.
وي تاکيد کرد: شکي نيست که عربستان در حال توطئه عليه کشورهاي منطقه است. مسوولان آمريکايي اخيرا تصريح کردند که عربستان از بادهاي تغيير که جهان عرب را درنورديده است ، در امان خواهد بود و اين نشان مي دهد که عربستان ، آمريکا و اسراييل در آن چه بر سر کشورهاي عربي مي آيد ، دست دارند.
اين پژوهشگر مصري در امور خاورميانه در ادامه افزود: عربستان يد طولايي در دخالت در امور داخلي سوريه دارد و در حالي که از يک سو از بشار اسد مي خواهد از ريخته شده خون مسلمانان در سوريه جلوگيري کند از سوي ديگر خون مسلمانان را در داخل عربستان مي ريزد و آن ها را به زندان انداخته شکنجه مي کند و مردم منطقه القطيف را از دم تيغ مي گذراند و به شهادت مي رساند.
وي با اشاره به مطالبات مردم منطقه القطيف اظهار داشت: مسوولان سعودي در تلاش هستند اين اعتراضات را برنامه اي خارجي و مرتبط با کشورهاي بيگانه قلمداد کنند که اين موضوع اشاره اي پنهان و خبيثانه به ايران دارد. اما چنين سخني نادرست است و در عرصه عربي ، سياسي و اسلامي ديگر مورد پذيرش نيست.
اين پژوهشگر مصري در ادامه خاطر نشان کرد: رژيم آل سعود به دور از چشم رسانه ها در اين کشور حمام هاي خون به راه انداخته است و براي اين که بتواند امنيت خود را حفظ و از گسترش اعتراضات جلوگيري کند غيرنظاميان را هدف قرار مي دهد.
وي با اشاره به دخالت عربستان در سوريه افزود: عربستان سعودي در حالي اصلاحات در ديگر کشورها را خواستار است و در همين مجال پيشنهاد گفت و گو ميان دولت و کساني که ادعا مي کند مخالفان ملي گرا هستند، ارايه مي کند که خود ملت و معترضان را در کشورش به شدت سرکوب مي کند.
ابوشادي گفت: عربستان سعودي عامل تفرقه مذهبي در لبنان ، مصر ، عراق و ديگر کشورها است و سرکوب خونين معترضان و هواداران اصلاحات را به بهانه دين و مذهب در دستور کار خويش قرار داده است.