به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، سردار سلیمانی در این مراسم که از شبکه خبری العالم به صورت زنده پخش شد به بیان مسائل مختلف در باره رویدادها و تحولات منطقه و مبارزه با تروریست ها و وظیفه عمومی برای پاسداشت خون شهیدان گرانقدر پرداخت.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران گفت: فرماندهان ما ابتدا خود را ساختند و سپس دیگران را و یک تربیت دینی در درون جبهه شکل گرفت و ما شاهد عارف ترین عرفای حقیقی در دوران جنگ بودیم.
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی در ادامه سخنانش در نخستین یادواره شهدای جنگ در حسینیه نور افزود: در دوران دفاع مقدس در حاکمیت دینی و تمسک به اعتقادات دینی اهتمام شد و جوانان عادی بودند که به مقامات بالا و بسیار بالایی رسیدند.
وی گفت: آن چیزی که این حجم از عرفان و دینداری را بوجود آورد امام در کشت آن و پاشیدن بذر آن اثر جدی داشت و امروز هم مقام معظم رهبری تأکید ویژه دارند، آنها در وجودشان خدا را باور و اطمینان و اعتماد داشتند.
سردار سلیمانی افزود: وقتی امام در خاطراتشان می گفتند که زمانی ساواک ایشان را از قم به سمت تهران می برد در بین راه ماشین به بیابان منحرف شد و امام می گفت من همان جا یقین کردم که می خواهند مرا بکشند و پس از مدتی که ماشین دوباره به جاده بازگشت و به سمت تهران در حال حرکت شد آنجا هم یقین یافتم که دیگر مرا نخواهند کشت و بعد بین این دو یقین به خود مراجعه کردم و دیدم هیچ اثری این دو یقین در من ایجاد نکرده است.
فرمانده نیروی قدس سپاه ادامه داد: ما نوجوانانی در دوران جنگ داشتیم که در دامن علمای تهران تربیت نشده بودند و از روستاهای دور افتاده زهک و زابل آمده بودند اما در دوران جنگ به درجاتی رسیدند که می گفتند ما می توانیم روی زمین راه نرویم و می گفتند زمین با ما حرف می زند؛ این همان یقین و اطمینان و ره صد ساله را یک شبه پیمودن است.
سردار سلیمانی در ادامه به داستان سوزاندن حضرت ابراهیم (ع) اشاره کرد و گفت: طبق روایات یک ماه برای سوزاندن حضرت ابراهیم (ع) هیزم جمع می کردند و حتی سالخوردگان وصیت کردند که اگر مردند بخشی از اموالشان را صرف خریدن هیزم کنند و حتی پیرزنی همه دارایی خود را برای سوزاندن ابراهیم (ع) صرف خرید هیزم کرد.
وی افزود: در راه باطل این اتفاقات زیاد افتاده است و من خودم در میان داعشی ها جوان هایی را دیدم که ناراحت بودند از اینکه در انتحار نوبت شان بوده است اما نوبت را به کسی دیگر دادند.
سردار سلیمانی گفت: امروز اگر بخواهیم به استقلال و فرهنگ حقیقت خود بازگردیم باید همین یادواره ها و کنگره ها و این فرهنگ را توسعه دهیم و باید فضا را برای افراد نو باز کنیم و بگذاریم همه بیایند شاید برخی ها ظاهرشان مناسب نباشد اما باطن خوبی دارند.
وی ادامه داد: مگر در زمان شاه نبودیم که یک حادثه همه ما را زنده کرد؛ فرهنگ شهید و شهادت و یادواره ها جزو مؤثرترین کار فرهنگی است.