العالم - آسیا
Richard LIoyd Parry خبرنگار تایمز در توکیو، به بررسی پیامدهای تصمیم آمریکا برای تحریم نفتی کرۀ شمالی پرداخت.
در این گزارش آمده است: در ابتدای سال جاری تعدای از اتباع خارجی به کره شمالی مسافرت کرده و چیزهایی دیدند که موجب تعجبشان شد؛ از جمله اینکه ظرف یک هفته و به صورت ناگهانی هزینه سوخت در این کشور 80 درصد افزایش پیدا کرد و علت آن هم کمبود منابع سوخت بود. مردم در صفوف طولانی برای دریافت سوخت می ایستادند. چین نیز هر زمان که از آزمایش موشک توسط همسایه خود یعنی کره شمالی ناراحت شده ، فشاری خطرناک تر از موشک بر پیونگ یانگ آورد و مشتقات نفتی را یا به کره تحویل نداد یا آن را به شدت کاهش داد.
در ادامه گزارش تصریح شده است: سازمان ملی نفت چین طی دو ماه اخیر همزمان با فشارهای بین المللی برای ممانعت از برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی، فروش بنزین و سوخت دیزل به پیونگ یانگ را متوقف کرد. کره شمالی نیز کمک های چین در زمینه سوخت را به ذخایر راهبردی خود منتقل کرد تا اگر در روزی صبر چین تمام شد و دیگر به کره شمالی سوخت نداد، پیونگ یانگ مقداری سوخت داشته باشد.
این گزارش می افزاید: قطع نفت و مشتقات آن از کره شمالی به همراه فشارهای بین المللی موجب متوقف کردن پیونگ یانگ می شود. طبق آمار آمریکایی ها، کره شمالی روزانه 10 هزار بشکه نفت از چین وارد می کند که ارزش آن در سال بالغ بر 180 میلیون دلار می شود. کره شمالی سالانه بیش از 150 میلیون دلار هم مشتقات نفتی وارد می کند و همچنین حدود یک میلیون و 700 هزار دلار هم بنزین از روسیه واردات دارد.
در پایان این گزارش عنوان شده است: در کره شمالی فقط یک پالایشگاه وجود دارد که توسط روس ها طراحی شده است و مشتقات آماده برای به کارگیری در کارخانه ها، حرکت خودروها و قطار و اتوبوس، گرم کردن منازل و پادگان ها، راه انداختن تانک ها و کامیون ها و جنگنده ها از آن استفاده می شود. اگر نفت خام برای پالایش نباشد، کره شمالی فلج خواهد شد. روز گذشته نیز آمریکا پیشنویس قطعنامه پیشنهادی را برای ارائه به شورای امنیت آماده کرد که این قطعنامه به همه کشورها اجازه میدهد محمولههای مشکوک به مقصد کره شمالی را متوقف و بازرسی کنند و صادرات نفت به کره شمالی و استخدام اتباع کره شمالی را ممنوع میکند.