جنبش تغییر در اولین واکنش با صدور بیانیه ای این اقدام را فاقد مشروعیت سیاسی و قانونی دانست و تاکید کرد این اقدام تلاشی برای نقض اصول ملی سازی ارگانهای رسمی اقلیم کردستان عراق و بازگشت به عقب می باشد.
همزمان شماری از روزنامه نگاران و سیاسیون اقلیم کردستان عراق با صدور بیانیه ای تصمیم انجمن عالی همه پرسی اقلیم کردستان عراق را به تصمیمات رهبری حزب بعث تشبیه و اعلام کردند، «رهبری سیاسی کردستان- عراق» در هیچ قالب سیاسی و قانونی جای نمی گیرد.
این بیانیه افزود: این رهبری جدید در حالی تشکیل می شود که اقلیم کردستان عراق دارای ارگانهای رسمی و قانونی چون پارلمان و هیات دولت می باشد.
به باور مخالفان تشکیل ارگان جدید در اقلیم کردستان عراق در حالیکه انتظار می رفت با توجه به بحرانهای پیش آمده بعد از همه پرسی، رهبران اقلیم به ارگانهای مشروع و قانونی اقلیم پناه بیاورند اما از فرصت سوء استفاده کرده و بر اوضاع متشنج اقلیم افزودند.
امضا کنندگان بیانیه اتفاقات اخیر را تهدیدی برای اقلیم به حساب آورده و همچنین از احزاب کرد عراقی بدلیل سکوت در مقابل این تصمیمات بشدت انتقاد کرده اند.
انجمن عالی همه پرسی اقلیم کردستان عراق روز یکشنبه به ریاست مسعود بارزانی تشکیل جلسه داد و نام خود را به رهبری سیاسی کردستان- عراق تغییر داد.