العالم - ایران / سیاسی
در این بیانیه آمده است: بسیار جای تعجب و شگفتی دارد که وزارت امور خارجه بریتانیا با اشاره به گزارش ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در خصوص ماهیت ایرانی موشک پرتابشده اخیر به فرودگاهی در عربستان ، خواهان ایفای نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در بحران یمن شده است.
این بیانیه میافزاید: نیاز به توضیح نیست که کشتار بیرحمانه زنان و کودکان و مردم بیگناه و بیدفاع یمن و از بین بردن تأسیسات زیربنایی این کشور طی دو سال گذشته توسط ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی و با استفاده از تسلیحات و ادواتی که از سوی برخی کشورهای غربی و ازجمله بریتانیا در اختیار این گروه قرارگرفته باعث کشتار وسیع انسانهای بیگناه و ایجاد قحطی ، شیوع وبا و سایر بیماریهای عفونیشده است.
بیانیه یادشده اضافه کرد: اقدام اخیر نیروهای ائتلاف در محاصره کامل این کشور و بستن همه خطوط ارتباطی و مواصلاتی نیز باعث گردیده تا امکان کمکرسانی و رسیدگی به امور آسیب دیدگان با مشکل مواجه شود و بنا به گزارشات اخیر سازمان ملل متحد درصورتیکه این وضعیت ادامه یابد یمن با قحطی و بحران انسانی بیسابقه قرن مواجه خواهد شد که عوارض آن سایر نقاط دنیا را نیز متأثر خواهد نمود.
این بیانیه خاطرنشان ساخت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر توقف سریع کشتار مردم بیگناه و لزوم پایان دادن به بحران یمن تأکید داشته است. طرح چهار مادهای که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 به دبیر کل سازمان ملل متحد ارائه کرد ، امروز و بعد از گذشت دو سال از کشتار و قتلعام مردم بیگناه یمن همچنان معتبر و برای حل بحران قابلاستفاده است. این طرح شامل آتشبس فوری، ارسال کمکهای انسان دوستانه، گفتگوهای یمنی-یمنی و تشکیل دولت فراگیر میباشد.
بیانیه یادشده افزود: در انتها از دولت بریتانیا و دیگر کشورهای صادرکننده تسلیحات به کشورهای عضو ائتلاف انتظار میرود ضمن قطع کمکهای تسلیحاتی به عربستان سعودی و دیگر کشورهای عضو ائتلاف ، به پایان دادن حملات نظامی و تخریب زیرساختهای یمن کمک کرده و با ایجاد آتشبس هرچه سریعتر طرفهای درگیر را برای رسیدن به یکراه حل سیاسی بهپای میز مذاکره دعوت نمایند.'
الستر برت معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه شامگاه گذشته با انتشار بیانیه ای گفته بود: من عمیقا نگران گزارش هایی هستم که حاکی از آن است ایران به حوثی ها در یمن موشک بالستیک داده که این مساله امنیت منطقه را تهدید و به طولانی شدن درگیری ها می انجامد.
وی با بیان اینکه «سازمان ملل متحد بایستی این گزارش را مورد بررسی قرار دهد» افزود: دولت انگلیس حمله موشکی حوثی ها علیه ریاض در 4 نوامبر (13 آبان) را که عمدا یک منطقه غیر نظامی را هدف قرار داده بود محکوم کرد.
یگان موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن شنبهشب گذشته با یک فروند موشک بالستیک دوربرد از نوع «برکاناچ2» فرودگاه بینالمللی ملک خالد ریاض پایتخت عربستان را هدف قرار داد.